reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

Marzenka tu opieka jest ok w ciazy jesli nie masz zadnych komplikacji, Tu opieka jest calkiem inna. ciazy nie ratuja do 12t, a na badania po poronieniu wysylaja dopiero po 3cim bo wg ich statystyk w pierwszym trymestrze poronienia sa normalne i powszechne. karte ciazy dostajesz po usg w 12 a czasem nawet w 20tc, Po porodzie sn w szpitalu zostajesz kilka godzin i do domu, po cc 3dni. U nas w jednym zpitalu gdzie rodzila moja siostra pracuje polka i radzi rodaczkom zeby wykonywac dodatkowe usg przed porodem i chociaz raz isc na fotel do ginekologa.
Przepraszam, ze tak chaotycznie ale zawsze mialam 3 z polskiego za wypracowania hahahaha:-):-)

reklama
Dzien dobry :-D witam dzis 21 tydzien ciazy :)) 20 tygodni i polowa ciazy za mna :) kiedy to zlecialo ;)

Karolinka nie przejmuj sie . ja posze tylko z telefonu i takie slowa czasem wychodza ze pewnie sie rozczytac nie idzie o co mi chodzilo ;)

A no ciąża szybciutko leci jednak:)
My zaczęliśmy 18 tydzień i wkoncu pojawily się ruchy! Tak strasznie się cieszę:) tatuś jeszcze troszkę musi poczekać zeby to poczuć, ale najwazniejsze że już daje maleństwo o sobie znać:)

Kasiunia - moją córkę ten jeden ząbek bolał ale okazało się ze miała duza dziurę tylko ze z wierzchu kropeczka a pod spodem mocno zepsuty ząb wiec ona miała leczenie mleczne kanałowe, stąd kilka wizyt. Ma jeszcze 1 podobno tez taka duza dziurą wiec tez pilnie musimy zrobić, reszta ja nie boli wiec może tak jak mówisz zrobimy to co musimy a reszte odpuszczę na razie. Tym bardziej ze jeden stomatolog widział 2 żeby do robienia a drugi az 5:baffled: Co do znieczulenia to na razie wszyscy mówią ze to zły pomysł i żeby nie robic bo to osłabia serce i ze 2,5 godz w narkozie to dużo, ze operacja tyle trwa i ze nie. Mąż i moja mama tez sa stanowczo na nie, nie mam kogo podpytać, chciałabym najlepiej pogadać z kims kto robił taka narkozę swojemu dziecku, jak to było itd.

Marciosz - super ze wizyta udana i z dzidzia wszystko ok:-) i trzymam kciuki za poród naturalny skoro tak bardzo byś chciała. Jedna z moich forumowych koleżanek najpierw miała cesarkę a po niecałych 3 latach urodziła drugiego synka naturalnie, rodziła w wa-wie, mowi ze było ok, tylko po porodzie lekarz musiał sprawdzić ręką czy blizna się nie rozeszła i to taki dyskomfort ale poza tym mowi ze nie załuje. Ona chciała naturalnie bo planują mieć 3-4 dzieci i nie chciała już być dwa razy cięta, bo lekarze mówili ze po dwóch cesarkach nie ma już szans na naturalny niby

SzcześliwaAga - nie mam nikogo w ZUSIe ale wydaje mi się ze nie mogą CXi nei dać kasy. Szefowa jest zła bo ma kontrol i dlatego tak gada. ZUS sprawdza bo wiadomo wiele osób kreci, fikcyjnie sa zatrudnione dwa miesiące i zwolnienie ciążowe, wtedy najczęściej umowy sa na duże kwoty, wiadomo żeby większe chorobowe wiec ZUS się wkurza i sprawdza. ALe nie martw się to Oni musza udowodnić ze nie pracowałaś i oszukałaś a to nie miało miejsca, to ze bylas w ciąży podpisując umowę to żadne przestępstwo i nie musiałaś się z tego nikomu tłumaczyć ani pracodowcy ani nikomu, to prywatna sprawa. Także olej gadanie szefowej i cierpliwie czekaj na pieniążki:-) A może ma kontrol bo rzeczywiście jeszcze kogos fikcyjnie zatrudnia albo cos innego wyszlo i się wścieka, nie przejmuj się gadaniem - relaks:-)

dżoana - dobrze z dzidzkiem ok i szkoda ze taki lekarz Ci się trafił

Jezu ja od rana mam głoda:zawstydzona/y::zawstydzona/y: od rana "opędzlowałam" 2 bułeczki z ziarnami z wedlina serkiem oczywiscie z ogórkiem kiszonym i 1 z miodem:zawstydzona/y: w wczoraj zjadłam chyba z 5 ogórków i pol kg kapusty kiszonej az wieczorem było mi niedobrze:-( do tego ciagle zapominam, ciagle roztargniona jestem, po 3 razy chodze do sklepu bo 3 rzeczy nie umiem spamietac:-( takich cudów w poprzedniej ciąży to ja nie odwalałam:no: a podobno noszę drugą dziewczynkę:confused2: czekam tez na usg w 20tc na potwierdzenie bo nic mi tu nie pasuje:-D

hahaha Kitki niezłego masz głoda :-D

Mam do Was pytanie, bo nie mogę znaleźć info na ten temat. Jak jest z GBS, to znaczy czy jeśli w pierwszej ciąży miałam wyhodowane bakterie paciorkowca w wymazie, oznacza to ,że on po prostu zasiedla mój organizm i tym razem również GBS wyjdzie dodatni? Czy takie zakażenie paciorkowcem może mijać ? Pytam, bo ostatnio trafiłam na artykuł o zagrożeniach jakie niesie na początku ciąży, a takie badanie robi się dopiero po 35 tygodniu, więc może sama zapłacę i zrobie je bez skierowania ? Ma któraś informacje na ten temat, albo z doświadczenia wie, bo rodziła już dwa razy i wyniki wychodziły różne ?

Będę wdzięczna za odpowiedź :)

Marciosz zależy czy miałaś podawany antybiotyk, jeśli tak to jest szansa, że się go pozbyłaś.

Ja się wczoraj wkurzyłam. Pojechałam na wizytę do Gina a tam karteczka na drzwiach, że nie przyjmuje a ja l4 miałam do wczoraj...

Marciorz ja jestem kościele paciorkowca, z tego co wiem to on jest niebezpieczny dopiero przy porodzie naturalnym,jak dziecko przechodzi przez kanał może zarazić się tymi bakteriami, dlatego ważne jest poinformowanie ze jest się nosicielem. Wtedy dziecko dostaje zastrzyk i jest ok.
Owszem można się pozbyć na jakiś czas gbs ale on zawsze pozostanie w organizmie :(

Kitki heheh, nie śmieję się, że 3 razy do sklepu ganias, ale tak zabawnie to napisałaś :D

Annika a moze inny gin wypisze Ci L4? kiedy Twoj wraca?

reklama
Do góry