reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Hej dziewczyny :)
Masakryczna noc i dzien..... We wtorek poszłam do dentysty, bo bolał mnie ząb od kilku dni... Za dużo mi nie zrobił, bo podał mi znieczulenie dla kobiet w ciązy...założył lekarstwo i było jakby lepiej... do wczorajszej nocy... umierałam z bólu....rano tak samo... wiec wsiadłam w auto.... do lekarza....znieczulił mnie znowu i zatruł ząb..... ból nie ustępował.... wrecz sie nasilał... zadzwoniłam do swojego ginekologa... powiedział, żeby wyrwać ząb.... po południu pojechałam ... wyrwali go.... jak na razie juz tak nie boli.... bol jest.... ale da sie zyc....350zł poszło...

reklama
rsz91 współczuję wizyty u dentysty.

A może napisz coś więcej o sobie. Każda z nas przedstawiała się w pierwszych swoich postach. Skąd pochodzisz, jak masz na imię, ile masz lat, czy masz już jakieś dzieci, na kiedy masz planowany termin porodu, no cokolwiek żebyśmy mogły lepiej Cię poznać.

Jestem z okolic Poznania.... imię mam dość nietypowe - Romina , mam 24 lata, to moja pierwsza ciąża... 15 tydzien. chcieliśmy mieć dziecko od razu po ślubie , który był 4 lipca tego roku i tak też się stało.... z wykształcenia jestem chemikiem i nauczycielem dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym . Planowany termin porodu to 28 kwietnia.... aktualnie jestem na L4 , bo dzieci w szkole mnie co chwila zarażały co się kończyło kroplówkami i wizytami w szpitalu....

Ostatnia edycja:
byłam dzis na wizycie :) będzie dziewczynka :D:D:D i ma 25-30cm (lekarka powiedziała, ze teraz juz ciezko zmierzyc tak dokładnie). Ja myślałam, że moje dziecko ma z 15 cm a tu zaskoczenie ze taaakie juz duże :) zwłaszcza ze pod moja linijka pisze ze dziecko ma 11-12cm na tym etapie ciąży?? teraz sie zastanawiam czy wszystko dobrze. albo czy sie nie pomyliła lekarka

Nie mam do niego nr tela. Zresztą on mieszka 60 km ode mnie... Zerknęłam w kalendarz i się załamałam. Następna środa to 11 listopada i nici z wizyty...

No a my tex chyba wieksze auto potrzebujemy ;) powiem wam ze sie da moi sasiedzi maja matiza i 3 dzieci:eek:
my będziemy mieli teraz drugie dziecko, ale w przyszłym roku kupujemy 7-osobowe auto. Stwierdziliśmy, że pomiędzy fotelikami nikt się nie zmieści, a czasami pomoc babci się przyda :) Przy okazji będzie więcej miejsca na wózek i np. rowerek Majki :) Nie wiem tylko jak ja będę jeździć takim olbrzymem:) teraz mamy kombi, więc może nie będzie najgorzej ;)

Ostatnia edycja:
hej kochane ja od 6 na nogach z córcią :-)
powodzenia na wizytach, ja mam za dwa tygodnie dopiero...
kurcze od 2 dni jakoś słabiej czuję maleństwo, martwi mnie to...miała któraś z was tak jak już poczuła ruchy żeby później nie czuć?
klaudynaaa nie wiem czy już dostałaś odpowiedź ale nadrabiam właśnie forum :) ja miałam tak ostatnio. Czułam dzidzie codziennie i ostatnio wieczorem i następnego dnia nic. Zjadłam coś słodkiego, napiłam się kawy i nic :/ Nie należę do osób panikujących, dlatego założyłam, że dzidziuś się obrócił i kopie w drugą stronę i dlatego nie czuję + mam łożysko na przedniej ścianie. Następnego dnia wieczorem maleństwo na nowo się rozkopało i tak kopie do teraz :)

reklama
Antus tak pytałam z ciekawości bo strasznie boje sie cesarki a mama mnie uspokaja ze po cesarce lepiej sie czuła niż po SN i ze po cesarce prawie nic nie krwawiła ;) także co osoba to inaczej widzę ;)

Do góry