reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Milka wczoraj miałam wizytę, twierdziła ze ciąża blizniacza duże obciążenie sa te dziwne bóle wiec leżę. Cały dzień leżałam jest lepiej.

reklama
Annika ja miałam kiedyś ecoli ale to było z rok temu, dostałam antybiotyk. Kto wie czy teraz nie mam, ale nie robiłam wymazu wiec nie wiem. na 100% mam paciorkowca, niebezpieczny przy porodzie naturalnym a ja mam cesarke :)

MiLady ja czuję takie coś
co do L4 to też się dziwiłam, że lekarze robią problem z daniem L4 ale mam koleżankę, której nie chce dać i koniec
Kiki mnie plecy bolą codziennie, co do plamień u mnie pojawiały się co tydzień później spokój na 3 tyg i teraz znowu co tydzień :-(
Kasiunia zjadła bym kebab ale wtedy to już bym była na prawdę gruba za szybko przybieram
Kasiagaw spokojnie na pewno wszystko jest dobrze, ale i "dobrze", że chcesz to skontrolować
co do wagi to z tego co czytam to ja przybrałam najwięcej z was, bo już 7kg na plusie:szok: troszkę mnie to przeraża a wydaje mi się, że nie jem dużo na prawdę, a przybieram jak szalona a to dopiero 2 trymestr w 3 tyje się najwięcej więc na ilu ja skończę na 30kg ?! Z córcią przytyłam 17kg i udało mi się schudnąć ale było ciężko a teraz na pewno przytyję więcej to jak ja to zgubię?! Mam nadzieję, że tym razem uda mi się karmić piersią troszkę dłużej i że dzięki temu kg będą spadać no i, że przy 2 dzieci będzie takie zamieszanie, sporo biegania,że łatwiej kg będą spadać :tak:
Martita też bym się wściekła strasznie
gratuluję poczucia ruchów waszych maleństw, mój też dzisiaj kilka razy się ruszał :-D
Annika ja nie miałam więc nie wiem jak to wygląda z leczeniem itd ale najlepiej iść do ginekologa jak najszybciej i on będzie wiedział co robić
ja właśnie leżę, od 2 dni staram się odpoczywać ile tylko mogę ile mi córeczka daje ;-) teraz już śpi :-) ja dzisiaj czułam się dość dobrze, ale chyba muszę zacząć jeść mniej bo martwi mnie moja waga...

Co do ciągnięcia w jajnikach to tez odczuwam takie bóle. Zastanawiałam się co to, ale jak zwykle odpowiedzi udzielilyscie szybciej niz zdążyłam sie nad tym dobrze zastanowić:D
Jeśli chodzi o zadyszke to też niestety mam. Najgorzej jest, że nie mogę sobie pospiewać tak jak bym chciała bo za płytki oddech mam. A wy śpiewacie już swoim maluszkom? :)
Zazdroszczę wszystkim tych ruchów już... Ja ciągle czekam, coś tam nieraz plumknie, puknie ale nie jestem w stanie stwierdzić czy to maluszek czy jelita.
A co do wagi... No cóż. Już sobie powiedziałam, że zero słodyczy. 8 kg jak na 2 trymestr to zdecydowanie za dużo :( po porodzie jak najszybciej biorę się za ćwiczenia.

Alunia ja mówię do brzuszka, głaszczę i słucham muzyki :-) wiem, że ty się z tych 8kg nie cieszysz ale pocieszyłaś mnie, bo ja mam 7kg na plusie, nie jestem sama co tak rośnie, a ja nie mogę się powstrzymać od słodyczy...:-(

a co do zadyszki to ja mam jak coś robię, czy idę po schodach, to sapię strasznie ;-)

Czesc dziewczyny, weszlam zeby zobaczyc o czym piszecie, jestem kwietniowka 2015, moja corcia ma juz pol roczku.
Gratuluje wam i zycze zdrowka.
Piszecie o zadyszce, pamietam ze tez lapalam jak za duzo mowilam hahah. Kara.
To bezbolesnych porodow zycze:tak:

reklama
M tez na nogach od 6.00. Mały w przedszkolu a ja trochę popracuje. Znowu po śniadaniu zrobiło mi się słabo i prawie zemdlałam. Dziwne to. Ogólnie w trakcie dnia mam więcej energii i lepsze samopoczucie niż na początku ciazy tylko te poranki...

ja mam 1 kg na plusie, w tamtej ciazy przybrałam 9 kg, ale dopiero w 8 miesiącu zaczęła waga rosnac. Teraz zaczynam z wyższego pułapu :) obecnie 54 kg. Ja o wagę sie nie martwię, jakoś noe mam skłonności do przybierania mocnego ma wadze. Nie jem słodyczy, ćwiczę na ile mi pozwala brzuszek, pijam tylko wodę i ziołowe herbaty, od zawsze jem zdrowo także sie dobrze trzymam.

Sloneczko u mnie dzisiaj wiec i humor całkiem.

Do góry