reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Milady, mi bez żadnego ale wypisała sama sie pytała na pierwszej wizycie. A jak twoja nie chce to powiedz ze przy paru godz przy biurku boli cie brzuch praca stresująca i to bardzo, ze masz zawroty głowy i łaski nie robi. Należy ci sie. Nawet niewiedzialam ze lekarze robią problemy żeby wypisać L4 w ciąży :/

U nas tak, w zeszłym roku był ZUSowy pogrom i kontrole L4 ciężarówek. Ale spróbuję, wizytę mam 16.10 dopiero.

Dziewczyny odczuwacie czasem takie jakby ukłucia jajników, szczególnie jak wstaje czy w nocy jak się przekręcam mam takie cosik.

reklama
Kitki - głupio to zabrzmiało, nie podejrzewam cię, że masz pretensje, tylko chciałąm pokazać, jak zazwyczaj to wygląda z perspektywy rodziców.

Cześć dziewczyny.

Ja od wczoraj jestem na wolnym. Dopiero dzisiaj pierwszy dzień czuję się normalnie i wróciły do mnie siły. Dopiero teraz doceniam jak ważny jest odpoczynek.

Renia gratuluję chłopczyka, buziunia bardzo słodka :-)

Klaudynaaa leż i wypoczywaj jak najwięcej. Nawet jak się lepiej poczujesz to nie wstawaj i nie rezygnuj z odpoczynku, bo jak widzisz, jest to bardzo złudne.

Lunka super że wszystko się unormowało. Jak tylko wyjdziesz ze szpitala to od razu, wg zaleceń lekarza, weź zwolnienie lekarskie i również wypoczywaj jak najwięcej. W domu już nie będzie Ci się tak nudziło jak w szpitalu - komputer do ręki, pilot lub dobra książka. Same przyjemności ;-)

Marzenka trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę. Na pewno wszystko będzie OK. Jak tylko będziesz wiedziała co i jak, to koniecznie daj jak najszybciej znać, jak tylko będziesz mogła, bo my tu martwimy się i czekamy na wszelkie wieści od Ciebie.

Miladyyy lekarz na pewno da Ci zwolnienie lekarskie. Po prostu powiesz że się źle czujesz, bardzo szybko się męczysz, często jest Ci słabo, boli Cię głowa itd.
Mnie również często kłuje po bokach.

Dziewczyny macie bardzo ładne brzuszki, aż miło popatrzeć :-)
Ja również bardzo szybko się męczę i sapię jak lokomotywa, jakbym ważyła co najmniej tonę :-D

Wczoraj bolał mnie kręgosłup, szczególnie jak wstawałam z kanapy lub łóżka. Dzisiaj jest już lepiej, nawet chęć do życia mi wróciła. Dopiero teraz doceniam jak ważny i cenny jest wypoczynek.

Kitki - głupio to zabrzmiało, nie podejrzewam cię, że masz pretensje, tylko chciałąm pokazać, jak zazwyczaj to wygląda z perspektywy rodziców.

wiem wiem ze nie o to chodziło i to co napisałaś było w dobrej wierze:-) ale wiem tez jacy sa rodzice, u nas dużo ma pretensje do nauczycieli o wszystko i zawsze obwiniają innych ze nawet jak ich dziecko powie wulgarne słowo to przecież nie jego wina, w domu tak nie mowia a dziecko uczy się w szkole od innych dzieci, bo przecież ich dziecko to anioł tylko aureoli mu brak;-):laugh2:

dziewczyny ja tez mam kłucia w jajnikach, zauważyłam ze mam tak średnio co dwa tyg jakby na owulacje i na okres, przecież w ciąży chyba już tak hormony nie pracują no nie? Ale ja wyraźnie czuje ze ta sytuacja się powtarza średnio co dwa tyg i trwa 1-2 dni, do tego co miesiąc mnie bola plecy, jak zwykle przed okresem:baffled: nie wiem ale chyba organizm w ciąży już inaczej pracuje no nie:confused2: z drugiej strony niektóre kobiety co miesiąc maja lekkie plamienia w czasie kiedy powinny dostać okres i ze niby to tez normalne także nie wiem

Miladyy ja odczuwam kłucie w jajnikach jak zrobię gwałtowny ruch, np. za szybko wstanę...

Byłam zawieźć córcię do szkoły i wracając kupiłam sobie kebeba :-p ale był pyszny, już dawno miałam ochotę.
A co do wagi to ja mam jakieś 2,5kg na plusie, a mój cel to 12kg. Ciekawe czy mi sie uda :-p

Kasiunia - ja też na razie tyle mniej więcej przytyłam co Ty i moje marzenie to tez góra 12kg ale jakos nie liczę ze się uda, ostatnio 20kg przytyłam, z czego na koniec 7-go miesiąca miałam tylko 7kg na plusie a ostatnie 2 m-ce jak już musiałam lezec i wstawac tylko do wc to 13 przybrałam:szok:

reklama
Kitki ja w poprzedniej ciąży przytylam 19kg, także nie wiem czy teraz mi sie uda mniej....
Kasiegaw lepiej skontrolować u lekarza niepokojące dolegliwości, doborze że się zapisałaś.

Do góry