reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Ojej o widze ze tylko ja taka zestresowana jestem ta wyprawka :szok:nie wiem dlaczego ale w kazdej z trzech ciaz zachowuje sie tak samo z wyprawka ciagle wydaje mi sie ze niezdaze :baffled:powoli zastanawiam sie czy to normalne ze z wojtkiem 3 miesiace przed terminem mialam spakowana torbe do szpitala :/

Kitki moje zakupy obejma tylko hurtownie bebeclub oprocz tego lozeczko z materacem z allegro no i ze strony makaszki bd zamawiac ochraniacz.kocyk i rozek a no i apteka ;) ale nawet jak nie na zakupy to fajnie bedzie sie spotkac tak o :))

Zaczne w czwartek 20 tydzien a nic nie kupilam :szok: chyba mam fobie bo sklep mam przecierz w moim miescie i to jest z godzina kupowania .

Widze ze wiekszosc tez ma ie po starszakach :) no ja niestety wszystko oddalam po ludziach bo nie planowalismy juz 3 dzidzi .tylko kocyki pozostawaly :(

reklama
Tzn ja po córce mam tylko ubranka uniwersalne 1 łóżeczko i wanienkę. Resztę musze kupić bo tez co różowe to powydawalam ;) ubranka tez musze dokupić bo to co mam to mi dla dwójki nie wystarczy i drugie łóżeczko kołderki <szok>
Ja najchętniej bym juz kupowała ale ciagle kasa idzie na co innego ;)
W pierwszej ciąży torbę miałam spakowana koło 35 tyg chyba ;)

Hej dziewczyny :)
Wrzuciłam właśnie aktualizację mojego brzuszka, minely 24 dni a roznica ogromna. Na wadze zresztą też to widać... Juz 8 kg na plusie [emoji24]
Co do wyprawek to jeszcze o tym nie myślałam kompletnie, ale chyba czas zacząć coś działać w tym kierunku. Niedługo przywiozą mi łóżeczko (od znajomych) to może bardziej się wczuję ;)
A tak ogólnie to czuję się super świetnie, wczoraj wolne to odpoczełam po tych 13, dzisiaj tylko 7h w pracy i dwa dni wolnego :) także poleniu****ę.
Buziaki dla Was mamuśki :-*

Hej dziewczyny!

Ja od 3 dni mam problemy z kręgosłupem :( najpierw tak bolało, że łzy i głową ruszyć nie mogłam, wczoraj prawy łokieć w tragicznym stanie - nie byłam w stanie podnieść pustego kubka nawet a dziś nerwobóle w całej klatce piersiowej....na szczęście przyjmą mnie jutro na masaż a w sobotę drugi. Mam nadzieję, że postawią mnie ana nogi :)

Jeżeli chodzi o wyprawkę to ja Cię bluelovi kompletnie rozumiem. Nie zaczęłam kompletować tylko dlatego, że sporo mam, a na dniach rodzi szwagierka - będzie córcia więc z zakupami czekam aż będę znała płeć bo jak dziewczynka to na pierwsze pół roku będę wszystko miała :-D. Z mebli itp to brakuje nam tylko łóżeczka ale powiem szczerze, że ja to jestem fanką rzeczy używanych więc też raczej czekam, aż za chwilę się okaże, że właśnie ktoś się chętnie pozbędzie ;-). Pewnie w styczniu wybiorę się na jakieś małe zakupy ale znając mnie torbę na pewno będę miała zapakowaną na 1-1,5 miesiąca przed terminem :laugh2:i pewnie tak samo będzie z ciuszkami na pierwsze 2-3 miesiące. Lubie takie rzeczy mieć zrobione z wyprzedzeniem potem zawsze coś wypada...

Lunka jakieś nowiny u Ciebie? Trzymasz się jakoś?

Mnie też w końcu waga ruszyła :( +0,5kg ale teraz to już pewnie będzie stały przyrost

Miłego dzionka dziewczyny!

Marzenka będę trzymać kciuki, żeby jednak wszystko było w porządku. Pewnie teraz nasze pocieszenia nic Ci nie pomogą, ale wiedz, że zawsze możesz się tu wygadać.

Aniabuu ja nie mam zaufania do lekarzy, czy to polskich czy innych, więc nie dziwią mnie błędy w diagnostyce, miałam niestety okazje mieć do czynienia z wieloma specjalistami i teraz wiem, że najważniejsza jest nasza dociekliwość, nasza wiedza i stanowczość, a złe wyniki zawsze konsultuje z dwoma lekarzami. O krwiakach w ciąży też słyszałam i tak jak dziewczyny piszą, wiele się samoistnie wchłania. Odpoczywaj, ale nie zamartwiaj się za bardzo.

Sweetka, ja też odczuwam dolegliwości opisane przez Ciebie zwłaszcza przy jeździe autem,u mnie z prawej strony, ale to pamiętam z pierwszej ciąży. Lekarz opisywał mi to jako uciskanie na nerwy. W bardziej zaawansowanej ciąży, zdaża się to już nagminnie i czasami wręcz przez chwile nie czułam nogi.

Co do wyprawki ja nic nie szykuje jeszcze. Mam wszystko po synku i jakaś jestem niezbyt podekscytowana tym razem, za pierwszym owszem była ta ekscytacja- wybieranie wózka miesiącami, ubranek itd, ale teraz jestem spokojniejsza i sądzę , że to z korzyścią dla mojej głowy :) Bo tamtym razem już od 34 tygodnia nie mogłam się doczekać porodu, teraz będę rozważniejsza i bardziej cierpliwa:)

Ja dzisiaj zemdlałam dwa razy, ale na szczęście w domu, raz budził mnie mój synek:p Raz sama się ocknełam. Zawsze wiem, kiedy to nastąpi, bo znam to uczucie z lat dzieciństwa, ale zdażyło mi się to w ciąży drugi raz...zaczynam się niepokoić, że coś jest nie tak i to może mieć związek z tymi pulsującymi bólami głowy. Możliwe , że to moje niskie ciśnienie.

Cześć dziewczyny, jeżeli chodzi o wyprawkę to ja też muszę powoli o tym pomyśleć. Jeszcze nie znam płci i dlatego tak spokojnie do tego podchodzę. Do tej pory byłam przekonana, że jak będzie dziewczynka to mam mnóstwo rzeczy po Mai i nic nie będę musiała kupować, ale.. Maja urodziła się we wrześniu, więc gdy miała 2 miesiące to była już zima na całego. W piwnicy mam więc rajstopki, ciepłe tuniczki, ocieplane spodenki, kombinezony, itp. Generalnie przydadzą mi się body i pajacyki ale resztę muszę kupić :) Jeżeli chodzi o pajacyki to i tak są różowe, więc jak będzie chłopak to nie za bardzo :D Ciesze się, bo miałam nadzieję, że będzie chłopiec abym znowu mogła pobiegać po sklepach :) ale wychodzi na to, że nawet jak będzie dziewczynka to sporo zostanie nam do kupienia :)
Jeżeli chodzi o moją wagę, to ciąże zaczęłam z wagą 84 :( ale okazało się, że mam cukrzycę ciążową i jestem na diecie, tak wiec doszłam do 85,5 po czym spadłam do 85,1. Sumując, jest 18 tydzień a ja mam 1,1kg na plusie :D Oj po porodzie będzie się trzeba wziąć za siebie!!! Mam nadzieję, że dwójka maluszków da mi takiego kopniaka, że w końcu uda mi się osiągnąć wymarzone 68 :p
Po 11 listopada mam usg, więc dopiero wtedy dodam zdjęcie maluszka i może w końcu pochwale się płcią :)
Ojjj... już nie mogę się doczekać!!!
Aha, zapomniałabym dodać, dzidziuś szaleje w brzuszku bardzo często i cały czas kopie mnie po jelitach :) Trzymam kciuki, że wszystkie zaraz będziemy się chwalić kopniakami :)

Witajcie poweekendowo :)
Marzenka kochana mocno wierzę że będzie dobrze!
aniabuu pomiary to może jedni mierzyli do pupy a drudzy całość z nogami? ale z tym kriwakiem to przegięcie :angry: jak dobrze że byłaś akurat w Pl i ci to wykryli :/
bluelovi ja ostatnio zrobiłam wstępną listę i tak naprawdę zostają mi chyba tylko ręczniczki do kupienia i higieniczne rzeczy + kosmetyki.... A i stojak na wanienkę bym chciała bo z Damianem miałam komodę a tu mi się ona nie zmieści. Ubranka też przepatrzyłam i pewnie kupię jakiegoś ciucha nowego dla frajdy :) ale te mniejsze to ma w bardzo dobrym stanie, podzieliłam je sobie i najgorsze to są te 6-12msc- co to było to karmienie zupkami itd :) więc takich dopiero będę miała więcej do kupienia i te już większe to też w stanie bdb. Łóżeczko i materac mam, 2 pościele, kocyki też są, wózek też zostaje ... Laktator mam tylko 2 butelki kupię małą i dużą no i co? I oprócz kosmetyków to chyba wszystko....
Ps. Ja nie byłam spakowana i w 34 tyg pakował mnie mąż- dlatego dobrze radzę zróbcie to wcześniej same :-D:-D

AAA chce jeszcze- nowy leżaczek, matę i fotelik do karmienia chcę kupić no ale to już na trochę później
Foteliki też na razie dla 2 są potem Damian dostanie nowy 15-36kg a Bąbel będzie jeździł w jego

Ostatnia edycja:
Ja mam po synku sporo rzeczy i do kupienia zostałby tylko wózek i kosmetyki. Jeśli dziewczynka to ciuszki dostane od siostry, która rodzi w styczniu. Co do pakowania torby to tym razem to ja przygotuje wszystko ale do torby będzie wkładał mąż. Poprzednim razem zaraz po urodzeniu mąż nie mógł nic znaleźć i co mi z prasowania i układania? :-/ torba i fotelik miałam w aucie juz od 24tyg ciąży. Byłam spokojniejsza

reklama
Bluelovi - bebeclub to blisko mnie, możemy się zawsze na kawkę umówić jak będziesz miała ochotę, może Angus dołączy:-)

Marciosz - i jak się czujesz, lepiej Ci już??? ja wczoraj się okropnie czułam wieczorem, mdliło mnie i do tego kręciło mi się w głowie a jak poszłam do łazienki to mi się czarno zrobiło przed oczami ale szybko kucnęłam i głowę miedzy kolana wzięłam i mi trochę przeszło, wróciłam do łożka i zawołałam meża, zmierzyłam ciśnienie i miałam ok bo 115/68 wiec nie wiem czemu, później jeszcze przez pol godz kołowało mi się w głowie i mnie mdliło i nie wiedziałam czy najpierw zwymiotuje czy najpierw zemdleje ale ostatecznie nie straciłam przytomności bo mąż siedział przy mnie cały czas, po godz usnęłam a rano już było ok. Teraz znó mi się kreci w głowie ale kawkę wypiłam bo może to od pogody takie atrakcje mamy:confused2: A synek nie wystraszył się za bardzo? Nie uderzyłaś się nigdzie jak mdlałas?

dzwonili z tego pappa ze sa wyniki i ze się do niczego nie przyczepili co chyba znaczy ze mam się nie martwić wiec przynajmniej tutaj chyba jest ok:-) pojade w piątek po jedne i drugie to zobaczę ale trochę mi ulżyło bo bałam się tego pappa strasznie ze względu właśnie na to ze to statystyka a ja mam trochę obciążen podnoszących te statystykę

ja po córce nie mam już nic poza dwoma kocykami które gdzieś się uchowały, rożkiem różowym i dwoma kompletami pościeli do łożeczka ale jeden jest kremowy a drugi róż ale ten jeden to na bank tak czy inaczej wykorzystam. Nic więcej nie mam, zadnych ciuszków, zabawek, wózków, fotelików itd. wszystko ześmy porozdawali

Do góry