reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

Jeśli chodzi o bóle brzucha, to nie umiem nic doradzić. Mogę jedynie powiedzieć, że mnie też coś niemal non stop boli, ostatnie kilka dni była to lewa strona brzucha, a dzisiaj z kolei boli tuż nad wzgórkiem łonowym, czasem uciska, czasem ciągnie, czasem boli przy wstawaniu i nie pozwala się wyprostować. Nie wiem, czy te bóle są normalne, czy też powinny niepokoić, ale staram się nie panikować. Jak do tej pory żadne usg nie wykazało nieprawidłowości mimo różnych dolegliwości towarzyszących mi przed badaniem. Najbliższa wizyta już we wtorek więc lada moment.

reklama
Marzenka, musisz myśleć pozytywnie. Statystyka swoje, a serce matki swoje. Biorąc pod uwagę twoje dośiadczenia i wiek, wynik taki mógł wyjśc, ale to pzrezcież nie oznacza że tak będzie.

Co do bóli- lekarz na poprzedniej wizycie ostzregał mnie że teraz moze boleć, ciągnąć itp Mi zaczyna się taki ból w kosci ogonowej - czasem tak nagle zaboli i przechodzi.

Jutro mam wizytę, mam nadzieję, że maluszek nadgonił wymiarami. Pierwszy raz tak się denerwuję przed wizytą. Generalnie w tej ciąży jestem jakaś bardziej zmartwiona i zaniepokojona. Z Miją tak nie miałam, teraz chyba jest bardziej świadoma różnych rzeczy.

Dzieczyny, jak sie da to odpoczywajcie póki możecie. Potem z dużym brzuskziem to już nie tak łatwo pozycję wygodną do odpoczynku znależć. Ja czekam az mi siły wrócą. Mam nadzieję, że wkrótce, bo jestem taka dętka.

Aga ja tylko napisałam co u mnie z nowości. Na pewno nie chciałam cie straszyć czy mówić że ból brzucha oznacza krwiaka. Nie wiem czy tworzy się z dnia na dzień,raczej nie.w UK nic nie widzieli, debile. Jestem taka wkurw... ze szok.

Aniu, kuzynka mojego męża miała krwiaka w ciąży i całe szczęście jest wszystko dobrze. Dużo przeszła, bo baaaardzo często krwawiła, ale łożysko i dziecko na tym nie ucierpiały. Niestety, ale musisz przestrzegać tego zakazu i bez względu na wszystko nie wykonuj żadnej pracy i nie noś niczego. Nie sprzątaj i nie chodź za dużo. Piszę to dlatego, że meża kuzynka pierwszą ciążę straciła, gdyż słowa lekarza o zakazie wykonywania jakiejkolwiek pracy uznała za zbytnią ostrożność. Teraz, kiedy całymi dniami odpoczywa, nie sprząta, chodzi na max. 15 min spacery itd. krwiak sam zniknął i tak się dzieje, gdy się uważa

Jeśli chodzi o bóle brzucha, to nie umiem nic doradzić. Mogę jedynie powiedzieć, że mnie też coś niemal non stop boli, ostatnie kilka dni była to lewa strona brzucha, a dzisiaj z kolei boli tuż nad wzgórkiem łonowym, czasem uciska, czasem ciągnie, czasem boli przy wstawaniu i nie pozwala się wyprostować. Nie wiem, czy te bóle są normalne, czy też powinny niepokoić, ale staram się nie panikować. Jak do tej pory żadne usg nie wykazało nieprawidłowości mimo różnych dolegliwości towarzyszących mi przed badaniem. Najbliższa wizyta już we wtorek więc lada moment.

mam to samo od jakiegoś czasu, nie wiem może 2-3 tyg. Ciągnie mnie z lewej str. tak jak by mnie coś tam lekko trzymało, kurcz ale tylko w tym jednym miejscu. Czuje to jak zmieniam bok w trakcie leżenia ;), jak jade samochodem i unoszę nogę do pedału..... tez mnie to lekko martwi ale we wtorek ide na usg i sie zapytam. Poza tym wydaje mi sie ze tam mam dzidziolka ulokowanego bo jak mi robiła usg lek to kojarze ze tam właśnie jeździłą, chociąż lokator zmienia położenie... nie wiem sama co o tym myśleć

Marzenka wszystko bedzie dobrze nie zadreczaj sie prosze. Jestem z toba ! Wszystkue sie martwimy :****¡!!!!!

Dziewczyny czy ktoras kompletuje juz wyprawke. Ciekawi mnie czy macie juz listy porobione i zastanawiacie sie co gdzie kupicie hmmm? :)

Dzięki dziewczyny, odpoczywam nic nie robie, po urlopie idę tylko na jeden dzień do pracy i chorobowe pewnie z 6 tyg. W międzyczasie poletę do pl na kontrole, nie ufam juz wcale ang lekarzom
Marzenka trzymam kciuki za ciebie i dzidzie, mam nadzieje ze będzie dobrze

Marzenka wspolczuje Ci stresu i nerwów, życzę siły i cierpliwości, dobrze, ze idziecie do specjalisty, myslami jesteśmy wszystkie z Tobą!:*

Aniabuu ojej, odpoczywaj duzo kochana! kurcze, teraz sie zastanawiam czy czasem u mnie czegoś nie pomineli albo cos.. :/ kochana angielska służba zdrowia, cholera...

bluelovi ja jeszcze nie myśle o żadnych wyprawkach, moim zdaniem to za wcześnie, ale kazda z nas będzie kompletowac w swoim czasie :) jak dowiem się o płci to moze cos tam kupię, ale większość rzeczy planuje kupować w lutym.

reklama
Ojej w lutym to juz pewnie bEde miala torbe spakowana i ciuszki wyprasowane bo nie wiem czy pozniej bd miala sile na latanie po sklepach. Ja to zawsze lubie wczesniej wszystko ;) bo nie wiem czy porod nie nastanie wczesniej a wolalabym uniknac sytuacji zeby maz musial kupic :) nastepny powod to ze to nie sa male pieniadze a ja mam juz dwojke maluchow wiec wole na spokojnie pochodzic poszukac zeby nie przeplacic a ostatki ciazy wykozystac na spokuj psyhiczny. Ja jestem taka ze nie moglabym sie na niczym skupic jak np w 7 miesiacu bym niczego nie miala ale to tylko ja chyba taka postrzelona ;))

Do góry