reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

aniabuuu najważniejsze ze trafilas na lekarza, który doszukal się tego krwiaka. Teraz wypoczywaj i się oszczędzaj!

bluelovi ja tez na pewno będę wcześniej robila zakupy, tylko ze ja naprawdę dużo rzeczy mam, a czesc rzeczy planuje kupować wg potrzeby. Nie robie zadnej listy, lozeczko kupuje w Ikei, kocyk uszyje dla mnie kolezanka, a reszte kupie na allegro :-)

reklama
Bluelovi ja tez sporo mam po córce zostaje mi do kupienia drugie łóżeczko hehe wózek i kosmetyki z apteka. Myśle ze drobne rzeczy zacznę kompletować w grudniu ale resztę pewnie po nowym roku. W pierwszej ciąży w 7 mcu juz wszystko miałam skompletowane ;)

Bluelovi ja też nie lubię na ostatnią chwilę. Szczególnie z ubrankami mi zeszło długo - zanim wyprałąm i wyprasowałam wszystko, to minęło sporo czasu. Ja miałam ubranka załóżmy do rozmiaru 74, to wszystkie prałąm i prasowałam, bo potem z maluchem to na bieżąco jest dużo tego. A im brzuszek mniejszy, tym łatwiej. Ja dużo rzeczy kupoałam na allegro- szukałam sprzedawcy, u któego mogę kupić więcej rzeczy, aby była jedna przesyłka. Wszystkie higieniczne rzeczy, dla mnie i dla maluszka, kupiłam łaśnie na allegro, bo było taniej. Pościel, przewijak, łóżeczko i materac też. U mnie w mieście ejst nieduży wbór i wszędzie jest to samo wiec pozostały mi zakupy online. Teraz wiele rzeczy mam po córci a z ubrankami będę czekać do określenia płci. Może dziś się uda;-) ale pewnie to za wczesnie.
Torbę też miałam spakowaną wcześniej i ubranka dla małej na wyjście. I dobrze bo trafiłam do szpitala 3 tygodnie wcześniej. A i tak mi mąż musiał niektóe rzeczy dnosić, bo myślałąm że jeszcze zdąże wyjść przed porodem, a ja urodziłąm następnego dnia.

Cześć babeczki, trudno Was nadrobić...
Marzenka - czytałam trochę o podobnych przypadkach, gdzie na podstawie różnych testów kobiety miały wynik 1:3 np i rodziły zdrowiutkie dzieci. Modlę się by u Ciebie było tak samo. Ten test Nifty nadal bazuje na statystyce,prawda? Bierze pod uwagę też Twoją historię i wiek...
Trzymam mocno kciuki.Daj znać jak najszybciej..

Aniabuu ,szczęście w nieszczęściu,ze lakarz to wykrył a nie zbagatelizował!

Przede mną ciężki tydzień. Mamy już klucze do nowego domu, właściwie moglibyśmy tylko spakować zwierzaki, leki, ubrania i szczoteczki do zębów bo tam wszystko jest. A tym czasem musimy spakować całe mieszkanie i jakoś je tam upchnąć.
Do piątku będę żyła w pudłach a przecież jeszcze pracy muszę pilnować.
Dzisiaj zaczyna się 18 tydzień (!!!???). Kiedy to minęło?? Ruchów nadal nie czuję co spędza mi sen z powiek. Naciskam brzuch, ruszam nim,skaczę i...nic. Grrr... Mam leniucha w brzuchu.

Polianna spokojnie jeszcze nie masz co sie martwić ksiazkowo to koło 20tyg zaczyna sie czuć ruchy.
Ja tylko raz poczułam i cisza a w brzuchu mam dwójkę ;) co prawda to dopiero 16 tydzien.
Dzisiaj zobaczę moje dzieciaczki juz nie mogę sie doczekać 18tej ;)

Moje dziecko chyba zbierali sily na mocne uderzenie i stad ten brak ruchów. Wczoraj poczułam ruchy wyczuwalne przez skore, specjalnie lezalam do 1 w nocy żeby sie upewnić ze to nie moja wyobraznia :tak:

Marzenka bardzo Ci wspolczuje tej sytuacji i nerwow jakie teraz bedziesz miec. Ale tak Polianna pisze te testy nie daja 100 proc pewnosci. I bazuja glownie na statystykach. Na pewno duzy wplyw na wynik mialy twoj wiek i poprzednie problemy. Ostatnio z czystej ciekawosci poczytalam watek na tym forum dot amniopunkcji tzn robic czy nie. I na prawde jestem przerazona ile dziewczyn przeszlo horror po wynikach pappa. Ja bym chyba oszala.

Aniabuu dobrze ze zbadalas sie u nas i lekarz to wyryl. Teraz to tylko wypoczywac i sie nie przemeczac.

Co do wyprawki to pierwsze male zakupy zrobilam w sobote z moja corcia. Po tym jak jej powiedzielismy rano w sobote ze bedzie miala rodzenstwo to chciala bardzo cos kupic dla dzidziusia i wybrala smoczki (raczej dziewczecze ;)) okrycie kapielowe i czapeczke bawelniana. Bardzo sie cieszy ze bedzie miala rodzenstwo i caly czas mowi do brzuszka.

A ja juz mam dosc przeziebienia i kataru :( dodatkowo wczoraj mialam straszna biegunke. Myslamam ze nie wytrzymam. Mam nadzieje ze to nic nie oznacza a jedynie moze mi cos zaszkodzilo albo ruszylo po dlugim wczorajszym spacerze.

Marzenka wszystko bedzie dobrze nie zadreczaj sie prosze. Jestem z toba ! Wszystkue sie martwimy :****¡!!!!!

Dziewczyny czy ktoras kompletuje juz wyprawke. Ciekawi mnie czy macie juz listy porobione i zastanawiacie sie co gdzie kupicie hmmm? :)

ja nie mysle o tym na razie kompletnie, obiecałam sobie ze jak 2 listopada zaliczę usg i będzie dobrze to zacznę coś myśleć. Może się umówimy na jakieś zakupy dzidziowe kiedyś?:-)

Polianna - ja tez stosuje takie metody jak Ty, kołyszę brzuchem, uciskam, podskakuję... i nic, ale ja jeszcze mam wczesny tydzień wiec chyba mam prawo nie czuć

Aniubuu - odpoczywaj, moja kolezanka miała tez krwiaka i miała nakaz lezenia, po kilku tyg się wchłonął, krwiaki są niebezpieczne wiec nie lekceważ tylko leż:-) jak to mowi mowi mój lekarz "pani Doroto teraz pani już nic nie musi, niczym się proszę nie przejmować przez poł roku tylko leżeć i pachnieć":-D

U mnie bez zmian, brzuch nic nie boli, zadnych kłuć, wszystko przeszło, mąż przeprosił wczoraj wieczorem po tym jak sie zabrałam rano i zostawiłam go na cała niedzielę samego:-p dziś mija 2 tyg odkąd robiłam pappa i te badania na zespół antyfosfolipidowy itd. Kazali dzwonic po 10 dniach, wytrwałam 2 tyg i dziś dzwoniłam i tak pani od pappa stwierdziła ze ma stos wyników ale musi uporządkować i oddzwoni a na reumatologii powiedzieli ze większość wynikó już jest poza jednym bo musieli zrobić dodatkowy profil, a pamiętam ze lekarka pisała cos na skierowaniu ze jak wyjda dodatnie to wtedy profil rozszerzony wiec domyślam się ze dobrze raczej nie wyszły:baffled: babka stwierdziła ze powinny być w czw ale mam zadzwonić w pt rano to mi powiedzą czy mogę już przyjechać po nie czy nie:baffled: także dobrze ze wizyte mam dopiero 2 listopada bo wychodzi na to ze wyniki i tak będę miała na ostatnią chwilę

reklama
Marzenka, trzymaj się! Powiedz tylko a jak Ty czujesz wewnętrznie? Że wszystko jest dobrze? Ja w pierwszej ciąży miałam podejrzenie ciąży pozamacicznej i wylądowałam w szpitalu, leżąc w nocy i czekając na wyniki nie mogłam zrozumieć o co chodzi bo wewnętrznie czułem, że przecież wszystko jest ok. I tak też było okazało się, że to pomyłka. Zaufaj intuicji. Myślami jestem z Tobą :*

Aniabuu moja znajoma też miała krwiaka ale się wchłonął i nie było żadnego problemu.

Martita, twoja dzidzia widocznie wiedziała, że jest weekend i trzeba odpoczywać :) A teraz pewnie da Ci popalić :) Ale cieszę się, że się uspokoiłaś :)

Bluelovi, ja dużo rzeczy mam po córeczce, nawet drugie łóżeczko mam u moich rodziców więc jak młode się urodzi to je przywiozę. Z dużych zakupów zostaje nam fotelik samochodowy ten większy, ale i tak byśmy musieli kupić bo Laura już wyrasta z tego małego. Czekam jeszcze na potwierdzenie płci wtedy pokupuje ciuszków trochę, szczególnie jeśli będzie chłopak bo mam dużo różowych. Ostatnio zostawiłam wyprawkę na 7-8 miesiąc bo wcześniej pracowałam i czasu brak ale nie był to dobry pomysł bo okazało się że muszę leżeć pod koniec ciąży no i chodzenie po sklepach z tym dużym brzuchem bardzo mnie męczyło więc ostatecznie większość kupiłam przez neta.

U mnie skończyło się spanie na brzuchu, jest mi niedobrze jak leżę w tej pozycji, jakby mi się flaki ściskały i żołądek do gardła podchodził. Po raz pierwszy tez miałam zgagę - muszę chyba pomyśleć o diecie lżejszej.

Do góry