reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

reklama
Marzenka trzymam kciuki by wszystko było dobrze.

odnosnie wyprawki to ja z synkiem tez juz wszystko miałam w 7 miesiącu naszykowane, a teraz to po pierwsze wszystko mam, tylko muszę przejrzeć i to czego mi zabraknie to kupie podczas 1 wyjscia do galerii. Max 2 godzinki i wszystko będę mieć.

Cześć dziewczyny,
Trochę się nie odzywałam ale spadła mi prędkość internetu w telefonie więc byłam odcięta od świata.
Dzisiaj przyjechał narzeczony i przywiózł mi tablet z internetem.
Tyśka dziękuję za chęć pomocy :-) jesteś z Tarnowa? Narzeczony przywiózł mi jakieś czekoladki itd plus jedzenie dla mnie. Od razu lepiej się poczułam, że mógł się wyrwać i przyjechać do mnie.
Jak będzie dobrze to do czwartku wyjdę ale mam od razu iść na L4 i bezwzględnie leżeć. W sumie lepiej się czuje gdy tak leżę choć nudzę się potwornie .
Na usg maleństwo dzisiaj szalało :-)

Odnośnie tych prezencikow dla pielęgniarek to zastanawiam się czy dać bo kurcze rozumiem gdyby były bardzo miłe , uczynne itd i z wdzięczności można dać coś ale nieprzyjemnym kobietom po to aby udzielały mi informacji które i tak powinny mi udzielić ?
Baaardzo dużo napisałyście więc mam zajecie :-)

marzenka, lunka, klaudyna dziewczyny ściskam was wszystkie i życzę zeby wszystko bylo dobrze :* duzo modlitw, dobrych mysli, zyczen zdrowia do was płynie od nas!

pisałyscie o bólach brzucha, ja tez mam coraz częściej rozne bóle :( raz lekkie, raz intensywniejsze, raz takie ciągnące, raz klujace, raz z jednej, a raz z drugiej strony... wczoraj chyba mialam skurcz ?? chwycilo mnie tak ostro z jednej strony, taki skurczowy ból, po chwili przeszlo...

dziewczyny jakie maciw zachcianki? czy te z was, które mają potwierdzonego synka to rzeczywiście zjadają się mięsem, kwaśnymi potrawami? a "córeczkowe" dziewczyny słodyczami?
ja od początku ciąży mam ogromne chcice na mięsa, warzywa, kwaśne i ostre, kompletnie nie zwracam uwagi na slodycze co stanowi u mnie ewenement bo ZAWSZE kochalam słodycze :) zastanawiam się czy istnieje zależność między płcią i zachciankami :)

Niee milka, mnie od razu od miesa odrzucilo i kwasnego a bardziej do slodkiego ciagnie ale tez nie specjalnie na slodycze bo jakos mam wstret teraz do niezdrowych rzeczy w sumie to najbardziej na owoce mnie bierze, mam ich w domu pełno :) A z Damianem ciągle jadłam pomidory i ser biały :)
Lunka to dobrze ze masz lapka to troche sie rozerwiesz ale najwazniejsze ze sa efekty skoro juz mowisz ze lepiej sie czujesz :) A poloznym nic bym nie dawala :p Niby za co :-p
Dziewczyny super brzuszki macie, musze i ja swoj zaktualizowac bo juz dawno nie wstawialam :)

marzenka, lunka, klaudyna dziewczyny ściskam was wszystkie i życzę zeby wszystko bylo dobrze :* duzo modlitw, dobrych mysli, zyczen zdrowia do was płynie od nas!

pisałyscie o bólach brzucha, ja tez mam coraz częściej rozne bóle :( raz lekkie, raz intensywniejsze, raz takie ciągnące, raz klujace, raz z jednej, a raz z drugiej strony... wczoraj chyba mialam skurcz ?? chwycilo mnie tak ostro z jednej strony, taki skurczowy ból, po chwili przeszlo...

dziewczyny jakie maciw zachcianki? czy te z was, które mają potwierdzonego synka to rzeczywiście zjadają się mięsem, kwaśnymi potrawami? a "córeczkowe" dziewczyny słodyczami?
ja od początku ciąży mam ogromne chcice na mięsa, warzywa, kwaśne i ostre, kompletnie nie zwracam uwagi na slodycze co stanowi u mnie ewenement bo ZAWSZE kochalam słodycze :) zastanawiam się czy istnieje zależność między płcią i zachciankami :)

Milka, ja na początku ciąży z Majeczką nie miałam w ogóle ochoty na słodycze (a je uwielbiam!), zajadałam się za to słonymi przekąskami. Później doszła mi zachcianka na pomarańcze. Wydaje mi się, że u mnie zachcianki nie sprawdziły się, jeżeli chodzi i płeć :D Teraz nie mam ochoty na nic specjalnego :)

Marzenka będzie dobrze, trzymam za was kciuki, już jedna modlitwa za was zmówiona, nie martw się :-*
Martita ja od dłuższego czasu mam większy biustonosz taki co przy córeczce nosiłam bo stary był za mały i mnie uwierał
Kasiunia chyba maleństwo zaczyna już słyszeć na tym etapie :-)
Lunka super, że wyjdziecie i że czujesz się lepiej :-)
Milka ja mam zachcianki różne cały czas, i mieszane więc u mnie nie dało by się na tej podstawie potwierdzić płci, chociaż jedyne co to z córeczką miałam straszny wstręt do mięsa, śmierdziało mi i długo nie mogłam jeść teraz jem bez problemu prawie każdy rodzaj mięsa(niektóre dalej mnie odrzucają)

jeszcze raz wam dziękuję dziewczyny za wsparcie :-* miło, że jesteście :-) już mi troszkę lepiej, dzisiaj zajadałam stres:sorry: córeczka już śpi więc ja odpoczywam :-)

Lunka ja jestem z okolic Tarnowa, ale czesto bywam, bo bliziutko, tam mam lekarza, większe zakupy itd.
U mnie cycki dalej pustawe, oby nic to nie oznaczalo zlego i brzuch czuje ciągle ale tak dziwnie, jakby mi cala macica falowala, nawet nie umiem tego opisac i to jak sie ruszam, czekam na srode jak na zbawienie. Co do wyprawki, ja na razie mam kilka rzeczy ale wszystko przede mna, pewnie troche dostane, ale najdrozsze rzeczy do kupienia, mam nadzieje ze z kasa sie wyrobimy, bo ciagle cos, teraz jeszcze auto sie zepsulo. Ale najważniejsze, zeby z dzidzia bylo ok, z reszta damy rade.

reklama
Z pierwszej ciąży nie pamiętam jakichś szczególnych zachcianek, teraz ciagnie mnie do niezdrowego jedzenia, ostatnio na topie sa hot dogi. Ale tak szczerze to nie wierze w te przesady, tak jak teoria o samopoczuciu i wyglądzie w ciąży. Z corka czułam się idelanie i miałam super cere a teraz odwrotnie i ma być chłopak :-)

Dzis mam kiepski humor, chyba wejde na h&m jakos go sobie poprawie kupując cos dla dzidziusia.

Do góry