reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

reklama
Ja również śpię z podwiniętą nogą, często zmieniam strony ale częściej staram się spać na lewym boku.

U mnie pogoda również bardzo ponura. Mąż nad ranem wrócił z nocnej zmiany a ja rano pojechałam samochodem do kościoła. Jak wracałam, zajechałam do marketu i zrobiłam spore zakupy, wszystkie siaty zostawiłam w bagażniku dla męża, żeby przyniósł jak się wyśpi ;-)
Niestety, mąż ma taką pracę, że prawie wogóle nie ma go w domu, nawet zakupy muszę robić sama :confused2:
Ale najprawdopodobniej niedługo to się zmieni, bo mój tata załatwia mu nową, normalną pracę :-)

Annika brzuchol to masz ogromny :-D ale śliczny :-)

A ja sobie dopiero wstałam, ale pogoda taka, ze chyba zaraz z powrotem spać pójdę ;-)

Dzisiaj normalnie przespalam 10h bez wstawania więc myślę, ze pęcherz już macica nie uciska tak jak ma początku.

Annika79 Ty to tuż ciąży raczej nie ukryjesz

Annika brzuchol to masz ogromny :-D ale śliczny :-)

A ja sobie dopiero wstałam, ale pogoda taka, ze chyba zaraz z powrotem spać pójdę ;-)

Dzisiaj normalnie przespalam 10h bez wstawania więc myślę, ze pęcherz już macica nie uciska tak jak ma początku.

No raczej nie ukryję hehe. Ale to już 4 ciąża i startuję z nadwagą, więc stąd te efekty. Mnie też od jakiś 2-3 tyg.macica nie uciska i skończyły się nocne wizyty w wc. Następne będą pod koniec ciąży.

Wstalam rano z bólem głowy i gardła :-( nie do zycia jestem, kupiłam w aptece *spam* moze pomoże.

Beata ja Ciebie bardzo dobrze rozumiem bo mojego męża tez bardzo dużo nie ma w domu, tak jak dzisiaj tylko ze u nas raczej szybko siw to nie zmieni.

U mnie mąż pracuje w Niemczech. Zjeżdża co 2-3 tygodnie na weekend albo na cały tydzień. Ma to swoje plusy i minusy oczywiście. Minusem jest ciągły jego brak i tęsknota, zamartwianie się czy u niego wszystko ok, no i wiele spraw jest tylko na mojej głowie. Plusem jest na pewno komfort finansowy. Nie muszę się spieszyć z powrotem do pracy i oddawać malucha do żłobka, babci, niani itp. No i utrzymanie wielodzietnej rodzinki nie jest stresujące. Plusem też jest to, że dzięki tęsknocie staramy się lepiej wykorzystywać te chwile kiedy w końcu jesteśmy razem.

reklama
Do góry