reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Prowadziłam auto cała ciąże, bez problemu pasy układa sie pod brzuchem i nad. Brzucha nic nie uciska. Warto wyłączyć poduszkę powietrzna w kierownicy w ostatnim trymestrze.

reklama
Beata czemu krzywo patrzyli na Ciebie?? co za dziwni ludzie...

aniabuu podobno nie mozna latac od 6 miesiaca ciazy :)

Drobi ja tez mam termin na drugą połowę kwietnia wiec razem będziemy te walizki pakowac ;) i witaj oczywiście!

dziewczyny jestem w pracy, a tak okrutnie mi sie chce spac... ale muszę wytrzymac, ech..

Dziś tez leciutko czułam znów takie łaskotanie w okolicy lewego jajnika :)tak jakby cos mnie piórkiem tam smyrało:)))napewno to dzidziu...to nie sa takie ruchy jak w późniejszej ciąży wiec można je przeoczyć .....ja teraz bardzo słucham swojego organizmu i myśle ze to bobo nie jelita :)...lecę do lodówki po śledzie ;)

Ostatnia edycja:
Hej, ja jestem zapisana na usg genetyczne na 18 września. To będzie dokładnie 12 tygodni wtedy.
Na ostatniej wizycie byłam w ten piątek, maleństwo miało wtedy 3,5 cm.

Ja ostatnio zaczęłam się trochę przejmować moim brzuchem. Wydaje mi się, że już coś zaczyna być widać, a chciałam poczekać z mówieniem w pracy właśnie do skończenia 12 tygodnia i tego usg prenatalnego. No i teraz nie wiem czy będę w stanie ukryć brzuch do tego czasu i czy coś już teraz nie plotkują za moimi plecami. :szok:

Beata, sporo przeszłaś, tym bardziej gratuluję ciąży:) Z endometriozą niemal zawsze jest pod górkę, złośliwa choroba! Choć z tego, co czytałam, a nawet w porównaniu z Twoim przypadkiem, to ja i tak mam luz.
U mnie torbiele były dwie-jedna okołojajowodowa z treścią surowiczą i jedna endometrialna właśnie. Usuwana również laparoskopowo, przy okazji usunięto mi zrosty z jelitami, ponoć było ich od cholery. Lekarze zalecili jak najszybciej wziąć się do roboty, żeby zwiększyć szanse i udało mi się w czwartym cyklu po operacji więc dość szybko, ale ogólnie starałam się ponad 1,5 roku.
Teraz cieszę się jak wariatka, ale też obawiam, czy wszystko będzie OK. Oczywiście bez przesady z tym zamartwianiem, ale jak w zeszłym tygodniu przestały mnie boleć piersi, to trochę się wystraszyłam i aż do wczoraj nie wiedziałam co myśleć. Na szczęście badanie wykazało, że wszystko w porządku :-D
Pozdrawiam i życzę zdrówka Tobie i maluszkowi. Oby endo się więcej nie ujawniła!

Oczywiście wszystkim mamusiom i fasolkom życzę zdrówka:)
Milka, będziemy z Kasiunią123 i Myszą90 sprawdzać, czy wszystko spakowane ;)
Widzę, że sporo się dzieje na forum, fajnie:) będzie z kim rozmawiać na L4 ;)

Renia ja mam termin na 4 kwietnia:) co do latania samolotem to na pewno od 32 tygodnia nie mozna. W drugim trymestrze jest nawet lepiej latac niz w pierwszym. Ja teraz lecialam i czulam sie dobrze:) prenatalne mam na 23 wrzesnia a wizyte u mojego gina na 4 listopada:)

Drobi, na pewno wszystko będzie ok i w kwietniu będziemy tulić nasze skarby :-)
Mi lekarz który mnie operował powiedział, że torbiel endometrialna zawsze wraca, a jedyną metodą na całkowite wyleczenie jest urodzenie dziecks, także wielka nadzieja, że już nie wróci nam to świństwo :-)

reklama
Do góry