reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Hej. Dziewczyny czy któraś bierze takie tabletki na mdłości METOCLOPRAMIDUM? Dzisiaj przepisał mi lekarz. Jednak choć mam straszne mdłości i wymioty to i tak się waham. W końcu to lekarstwo. Proszę napiszcie jeśli któraś z was to bierze lub brała.
Ja brałam ten lek jak nie byłam w ciąży. Mam nieustanne problemy z żołądkiem. Nie bardzo wiem jak on może pomóc na wymioty, bo to lek który stosuje się przy drażliwości jelita. Jeżęli dał ci je gin, to ja bym wzięła, a jeżeli normalny lekarz, rodzinny to ja bym nie brała.

reklama
Cześć dziewczyny. Po wczorajszej wizycie mogę już ze spokojną głową do Was dołączyć :-). Widziałam kruszynkę ma już prawie 3 cm i pięknie bije serduszko. Miesiączkę miałam 27.06 ale ciąża jest młodsza o tydzień więc dziś mam 9 tydzień 5 dzień :-). Pozdrawiam wszystkie kwietniowe mamusie :-D

Witam nowe mamusie! :-)

Milka proszę nie panikuj :tak: na pewno wszystko jest w porządku i w sobote się o tym przekonasz, a brzuch pewnie boli z nerwow :*

Kasiagaw a czemu tak często chodzisz do lekarza?
Ja mam zebranie w przedszkolu u córci dziś i tez pewnie dowiem się o nowych wydatkach, bo ksiazka do kupienia i pewnie cos jeszcze. Zreszta u nas co chwile cos do oplacenia a to teatrzyk, a to wycieczka, a niby przedszkole prywatne i płacimy dość dużo miesięcznie samego abonamentu, ale tego przedszkola nie zamienimy na żadne inne bo jesteśmy mega zadowoleni :tak:
Zobaczysz ze corka niedługo się przekona do przeszkolą, ale teraz jak posiedziała przez ta chorobę w domu to znow może nie chcieć isc w poniedziałek :-(

Renia, kiedy umieścisz listę mam kwietniowych?
Może umieść to co dało Ci się zebrać do tej pory, bo z tego co pisałaś, to już sporo zebrałaś danych :-)

Martita29 - ja miałam zebranie w przedszkolu w poniedziałek. Przedszkole Państwowe,za wrzesień zapłacę 250zł ALE do tego:
80zl na przybory, 50 na ubezpieczenie (fakt, nie zapłacimy ale wołają), 100zł na RR, 112zł za książki + jakieś wyjazdy ,wycieczki osobno.
A dziś zebranie w szkole i pewnie kolejne wydatki "na wczoraj".

Cześć Etka1, Kamila92 :) Z tego, co widzę na forum i słyszę od znajomych, to bardzo urodzajny rok, jeśli chodzi o ciąże :) super.

Sylwia, ja bym się wstrzymała od brania leków, mi też jest niedobrze od rana do wieczora, między innymi dlatego zdecydowałam się na L4. W domu łatwiej znosić dyskomfort. Mi lekarz powiedział, że może mi coś przepisać, ale z uwagi na młodą ciążę wolałby nie, bo to jednak lek i nie jest do końca obojętny dla organizmu. Stwierdziłam, że się przemęczę. Próbuj jeść mniej a częściej i to, na co masz ochotę. Może to uspokoi żołądek.

W moim przypadku te mdłości to właściwie jedyny objaw i gdyby nagle zniknął... wystraszyłabym się;)

Beata, liczę na to:) co do endo, to nie jest tak kolorowo. Dopóki jajniki są uśpione, czyli aż do końca karmienia piersią, choroba jest wyciszona. Późnej nie wiadomo, ale to nie jest czas, by się tym przejmować. W ogóle nie ma co się martwić na zapas. Ważne, by ciąża przebiegała prawidłowo:)

Milka, a ten ból brzucha to nie od żołądka właśnie? Może po prostu kłopoty z trawieniem? Ja co wieczór łykam kminek, żeby mnie brzuch nie bolał. Z piersiami też tak miałam, że ból minął mi z dnia na dzień i sprawdzałam się co chwila, czy przypadkiem nie zaczęły maleć mi cycki:). Ale senność i nudności zostały więc mimo wszystko brałam to za dobrą monetę. Głowa do góry!
A jeśli stres nie daje Ci spokoju, idź do lekarza. Najważniejszy jest spokój młodej mamy:)

Ostatnia edycja:
Polianna pocieszylas mnie ze przedszkola państwowe tez nie sa tanie, my płacimy 850 zl miesięcznie, ale w tym sam zajecia typu angielski, taniec, korektywa, tylko wlasnie za wycieczki i koncerty/teatrzyki dopłacamy. Teraz od tego roku dodatkowo proponują nam hiszpański dwa razy w tygodniu, dziś pewnie dowiem się ile trzeba będzie placic.

Drobi a Ty z której części Wawy jesteś? Sorki, ze tak wypytuje ale swiat maly to może jakas sasiadke spotkam tu na forum :-D

Tak odnośnie lekow w ciąży to ja się boje cokolwiek brac, przy mdłościach bym chyba się wstrzymala. Sylwia patrzyłam ulotke tego leku i jest napisane żeby w ciąży stosować tylko w ostateczności :eek:
Mi dermatolog przepisala jakies leki na pryszcze na twarzy a i tak wstrzymuje się do końca 1 trymestru żeby cokolwiek uzyc.

reklama
dziękuję dziewczyny, też myślę, że to zdjęcie jest piękne :-D
Beata ja myślę, że do końca można prowadzić chyba, że ty będziesz się źle czuć prowadząc
Witaj Dorbi :-* co do L4 to ja już jestem i kilka z nas więc będzie z kim popisać na pewno :-D
Witaj Etka gratulacje i kciuki za wizytę :-* ten podpis co do tygodnia to sygnatura, masz ją w profilu swoim w edycji musisz wkleić linka ze strony z suwaczkami, a dlaczego będziesz mieć CC?
Witaj Kamila gratulacje :-)
hej kochane:-* mała przebudziła się o 4, wstałyśmy o 6, teraz ma drzemkę, ja wcześniej ogarnęłam w domku, więc zaraz idę się przespać też, później coś na obiadek muszę wymyślić i iść do apteki, planuję wyrwać m do lumpka na zakupy, wszystko jest mi za małe i mnie ciśnie może coś znajdę fajnego dla siebie i córeczki :-D teraz ma jakoś niedobrze ehh i ten smak ehhhh:baffled: co do terminu porodu to ja pewnie będę jedną z pierwszych :p

Do góry