reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Kunoichi super, że znalazłaś taki sposób. Oby jak najwięcej spokojnych dni :-) od razu wtedy się humor poprawia i jest się szczęśliwym jak dziecko jest spokojne i nic mu nie dolega.
Córeczka oczywiście prześliczna:-)1

Annika ale masz już dorodnego bąbla w domu :-) piękne ma oczka :-)

reklama
Kunoichi cieszę się, że Córeczce się poprawia :) oby tak dalej! A z dietą zawsze możesz spróbować za jakiś czas na spokojnie wprowadzić nowy produkt, wierzę, że będzie dobrze :) Po 3 mcu dzieciom przechodzą problemy brzuszkowe, więc warto spróbować, żebyś sama siebie nie zamęczyła tą dietą ;) powodzenia!

Magic a jaka macie dawkę debridat? My też bierzemy ale zero efektów. Do tego cały czas mi się tym zachlystuje bo jest rzadkie
Klaczek ja daję 1ml /kg masy ciała, czyli jeżeli dziecko waży 5kg to w ciągu dnia max 5ml dziele ta dawkę na ilość karmien pomijam nocne bo wtedy mamy spokój, czasami jak zbliżała się godzina marudzenia dawałam odrazu 1ml a mniejsze dawki przy innym karmieniu. Ja trochę sciagam mojego mleczka i łącze z lekiem w strzykawce poczym podnoszę główkę i daje pod języczek wtedy tak się nie zachlystuje.
Dziewczyny mam do was pytanie jak tam wasze maluszkiem podnoszą główkę przy pociąganiu za rączki, mój ma teraz 9 tyg i słabiutko z tym nie chce się za to brać czasami uda mi się uchwycić jak trzyma sztywno główkę a na ogół nie chce w ogóle. Na brzuszku też nie lubi leżeć teraz go układam jak najczęściej to zdarza się że zasypia. Mój starszy synek mając 10tyg już sprawnie się obracał z brzuszka na plecki a ten to taki mały leniuszek jak na brzuszku mu dobrze i nic go nie boli to by ciągle spał.

WP_20160615_19_22_38_Pro (2).jpg

Załączniki

• WP_20160615_19_22_38_Pro (2).jpg
    WP_20160615_19_22_38_Pro (2).jpg
    283,4 KB · Wyświetleń: 589
reklama
Witam dziewczyny
Zaglądam tu często ale się nie udzielam bo jakoś nie mam bardzo czasu
Trójka dzieciaków to nie małe wyzwanie
A do tego problemy brzuszkowe Wojtusia
Mam pytanie do mam których dzieciaczki miały problemy brzuszka i czy jak skończyły 3 miesiące czy sie uspokoił brzusio.
Pozdrawiam wszystkie mamuśki i ich pociechy ;) ;)

Do góry