reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Beatka super waga damianka , on ma jeszcze malusi zoladek ;) juz niedlugo bd robic czestsze odstepy :)

Marciosz zyjesz ? W dwupacku jeszcze ? Moze 15 jest twoj ?

My dzis mamy wizyte u ortopedy z Maksymkiem ;) a wieczorej przyjezdza tesciu i z tesciowa biora dzieci do siebie na dwie noce , wojtus jest strasznie podekscytowany bo to jego drugie nocowanie dopiero :) a ja wczoraj scielam wieczorem corci wkosy ,miala prawie do pasa ale bardzo jej wypadaly pomimo witamin wiec tak dla wzmocnienia sciekysmy dk ramion ;) teraz sie chodzi i chwali nowymi wloskami ;)

Dzoana twoja malutka urodzila sie duza nie ma sensu jej wybudzac jesli dobrze tyje :) ja cory ani syna nie wybudzalam a wazyli po 3700 i 4200

reklama
Ja też muszę budzić na karmienie ze względu ze malo ważą jak będą mieć po 3,5kg to wtedy mogą pospac.
Kitki ja mam Canpol i jak dla mnie nie żałuję dobrze.że.nie kupiłam drogiego tylko jeden z tańszych ;)
Beata a ile robisz mleczka Damiankowi?

Napisane na LT30p w aplikacji Forum BabyBoom

Z tym budzeniem to chyba od małej masy urodzeniowej chodzi bo kobietka z poradni laktacyjnej tak mówiła że wtedy trzeba dziecko wybudzać, no mi raczej nie grozi żeby Michaś urodził się z wagą poniżej 3,5 no ale zobaczymy. Dżoana zapytaj jak masz możliwość choćby miało to oznaczać pół godziny więcej snu to jedak warto skorzystać :D

Beata no waga już co raz ładniejsza, już nie długo będzie to 3 kg :) z czasem będzie robił dłuższe przerwy na jedzenie :)

Ja laktator kupiłam ręczny a w razie co koleżanka ma z TT elektryczny więc pożyczę jeśli będzie taka potrzeba. Szkoda mi było wydawać dużych pieniędzy na laktator i zobaczymy czy nie będę żałować :D

No Antus tak właśnie myślę że z czasem się przyzwyczaja że mają dzidziusie w domku i wszystko wróci do normy :-)
Marzenka super ze czujesz się dobrze i ze mały taki grzeczny, cała rodzinka w domku super :-)
Reniu jej cała noc przespana szok :-o brawo dla malutkiego :-D z tymi starszakami tak już chyba będzie przez jakiś czas...
Co do solarium to chyba po 2 msc byłam i sobie bluzka zasłonilam piersi i ja wtedy też już karmilam mieszanie jak sobie teraz przypominam, nie wiem jak np teraz by się chciało pójść gdy dużo kp też się nad tym zastanawiam czy mogę iść kurcze chyba napisze lub zadzwonię do jakiegoś solarium się zapytać ;-)

Moja śpi max 3,5h ciągiem ;-) aktywnoś ma kilka razy w ciągu dnia lub nocy ostatnio od około 19 jest aktywna :-)
Beata rośnie pięknie :-)
Kitki ja mam w domu aventu i medeli ręczny ale chyba lepsze elektryczne jak już będziesz musiała odciągac
Ale dziś znowu w nocy się meczyla z brzuszkiem podałam sab i pomogło. Od rana byłam na pobraniu krwi zobaczę jak morfologia i tsh.
Z tym budzeniem to mi przy starszej zalecali bo mało przybierala teraz kp na żądanie, nie wybudzam i też tak jest ze jak dziecko ma 3 -3,5kg to można już nie wybudzac.
Moja ma już 4 kg :-D i dzisiaj kończy miesiąc :-D

Ja tez kupilam reczny laktator z Canpola za niecale 40 zl, nie planuje go uzywac chyba ze przy rozkrecaniu laktacji jesli bedzie potrzeba albo sporadycznie do odciagania wiec szkoda mi bylo inwestowac w elektryczny :)

No bede pytac w poniedzialek bo sama widze, ze mala by jeszcze pospala. Tak ze 4 godziny w ciagu dnia spokojnie by pospala a w nocy tak samo. Musze sobie w ogole zrobic liste pytan do poloznej:blink:

Ja bym chciala zacząć czasami odciągać zeby maz mogl nakarmić. Czekam do 6 tygodnia jak laktacja sie juz unormuje i nie ma przebacz bo mam w planie zacząć biegac wiec maz będzie musial sobie poradzić :)

reklama
Dzoana - daj dziecku pospac[emoji6] wyluzuj jak zglodnieje to na pewno da ci znac

Bluelovi - to spokojny weekend bez starszakow Wam sie szykuje

Ja na solarium nie bylam chyba juz z 10 lat[emoji17] ze wzgledu na liczne znamiona i czerniaka. Mialam kilka wycinanych i badanych ale na szczescie wyniki histop byly ok. Kolejne powonam wyciac bo widze ze przynajmniej ze 2-3 sa brzydkie ale po tamtych mam blizny po szwach, nie chce byc jak polatana lalka szmacianka[emoji6] na sloncu die opalam ale duze filtry i bez przesady nie spiekam sie na skwarke ale z solarium kazali bezwzglednie zrezygnowac. A tak bym sie wygrzala chetnie[emoji4]

Dzieki za info co do laktatorow - ja chce elektryczny to na bank, zwyklego nie rozwazam nawet. Tylko tak mysle czy by nie wziac ten tanszy z campola bo nie wiem nawet czy mi sie przyda w ogole. No nic w weekend musze zdecydowac ostatecznie

Ostatnia edycja:
Do góry