reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

Renia co do smoczka to ja też w szpitalu przy córci dawałem bo była dość niespokojna. Ale w niczym to nie przeszkadzało. Nie wiele spadła z wagi więc jadła ile trzeba.
Milka trzymaj się. Początki przy pierwszym dzieciątka są na prawdę trudne. Karmienie, hormony, itd. Zobaczysz ze sie to unormuje i będziecie razem cieszyć się macierzyństwem.
Marciosz może dziś się i Ciebie zacznie. Trzymam kciuki bo to piękna data - ja dziś świętuje urodziny i chyba się przejadlam tortem czekoladowym własnej roboty bo brzuch mi zaraz pęknie.
Dziewczyny trzymajcie za mnie kciuki w piątek. O 8 rano mam się stawić na cc.
Mikulinka śliczna Madzia.

reklama
hej dziewczyny J

Martita

Prawie się udało z wróżbą , termin został mi wyznaczony na 21.04 , pomyłka tylko o 2 dni ;)

Madzia

Dziękuję za link do analizy składu produktów.Zaraz poczytam J

Co do czasu na ktg to ja wczoraj lezałam równą godzinę!

Bluelovi

Niedawno też składałam wniosek do przedszkola ale mnie od razu pani dyr. Powiedziała, że nie mamy szans L ja nie pracuję i to już nas wyklucza, z tym ,że Nikoś w lipcu skonczy 3 lata i Twoja córcia jest starsza więc co innego.W tym przedszkolu u mnie podobno jest ogromne zainteresowanie i zdecydowana większość rodziców ma około 90 ptk , a my może do 40 uzbieramy. Tak mi powiedziano. Na wniosku było w sumie 4 placówki ale nie nastawiam się. Do dwóch prywatnych , o których myśleliśmy daaaawno nie ma już miejsc :/ Za Was trzymam kciuki.

Mikulinka Madzia cudo!!!! J

Marzenko nie wiem czy dobrze zrozumiałam ale akca była i ustała? Już niedługo.

PS. Masz piękne , duze oczy J

Tak jak pisałam do Madzi, wczorajsze moje ktg trwało godzinę.Mała mnie nastraszyła , bo równe 40 min nie chciała się ruszać pomimo zmian pozycji, hustania brzuchem itp
Pożniej się obudziła i zaczęła fikać az miło więc zapis prawidłowy.
Później czekałam na konsultację z gin , badał mnie też praktykant i tak mi się śmiać chiało ,bo był bardziej skrępowany niż ja , nie wiedział gdzie oczy podziać przy badaniu :p

Termin mam już wyznaczony na 21.04. Pani dr powiedziała,że w przypadku gdy pierwszy poród konczy się cc z braku postępu porodu to w 90 % kolejny kończy się tak samo więc odradzją chociaż jeżeli pacjentka chce spróbować to może, ja jednak nie chcę, boję się.
Mam stawić się przed 8 rano , bo jestem pierwsza zapisana na ten dzień. Boję się , a za razem nie mogę doczekać ;)
Ewa za Ciebie będę trzymała kciuki i koniecznie napisz jak się czujesz po.

Byliśmy też z Nikodemem wczoraj u dr. Przepisała mu inhalację na rozrzedzenie wydzielny, syrop wykrztuśny i zyrtec , bo to może być uczuleniowe.
Mały ma całe gardło czerwone , jak to opisała jakby poparzone, w nocy ani w dzien nie mógl spać , bo zaraz mu spływało, kaszlał i płakał i zrywało go na wymioty. Po wczorajszej inhalacji wieczorem na rozrzedzenie spał od 22 do 7 rano bez przerwy ! i teraz znów spi od godziny, był wymęczony.
Mamy 2 tygodnie na wykurowanie się .

Ja wzięłam od razu urlop na 12 m-cy płatny 80%.
U mnie wymagali jedynie 2 wnioski: podanie o urlop macierzyński i rodzicielski oraz xero aktu urodzenia dziecka.

Marzenka trzymaj się kochana, trochę się przemęczysz, ale Mateuszek na pewno wszystko Ci wynagrodzi :)

Marzenka biedactwo, wysyłam Ci energię na resztę porodu !!! Trzymam kciuki :)

Ewe czuje sie normalnie, tzn od kilku dni sprzątam ile wlezie a koło 18 padam i jestem taka podenerwowany / podekscytowana no i standardowo mam twardnienia co jakiś czas, ale raczej to nic u mnie nie wróży, sadze ze to głowa u mnie szaleje juz :)

reklama
Do góry