reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

reklama
Renia dzis do domu?

sweetka ja jeszcze oprócz tego co Ania napisala skladalam oryginał aktu urodzenia dziecka i zaświadczenie ze szpitala o porodzie. A na złożenie tych dokumentów masz chyba 3 tygodnie od porodu. Zwolnienia nie musisz dublować.

Mikulinka cudna coreczka :) jak sie czujesz?

dzoana kciuki za wizytę!

marcios w pierwszej ciąży czop bez krwi zaczął mi odchodzić dobę przed zaczęciem sie skurczy porodowych...

Martita też miałam z tym problem :p jakbyś blisko mieszkała to byś u mnie mogła zwazyc:-D a położna może by mogła wagę załatwić?
Marzenka jej super!!! Trzymam kciuki :-*
Co do kg to będziemy razem zrzucac ;-) u mnie jeszcze sporo zostało i ostatnio chyba waga stanęła :-(
Fenika dokładnie zawsze będziemy się o coś martwić
Antus ja też w taka piękna pogodę chodzę na długie spacery z dziewczynami :-D co do spania u nas też tak że jak ja zasypiam to malutka się budzi ;-)
Sweetka początki zawsze są trudne z czasem się wszystko ułoży i będzie łatwiej :-) na pytania odp ci na FB :-)
Mikulinka ale słodka kruszynka :-)
Dzoana kciuki trzymam :-*
Martita moja ma bodziaka albo kaftanik i spodenki i skarpetki albo polspiochy i na to pajacyk i czapeczka i przykryta kocykiem :-)
Ciekawe jak dziś z pogodą będzie, na 10 ma być położna u nas chyba już ostatni raz

Tak dziś do domku Juuupi :) jak nas wybadają. Juz miał usg bioderek z rana. Mi nic nie dolega nie pamiętam ze rodzilam czuje się super :)
Dziewczyny mój Miś polubił się ze smokiem i śpi jeszcze więcej heh i tu mnie niektóre koleżanki nastraszyly ze u nich w szpitalach zabraniają smoczki przez pierwsze doby bo kaza dzieci przu cycku caly czas trzymac? Ale tak sobie myślę pokarm mam, on je a ze smoczka mleko nie leci przecież jak będzie głodny to się będzie domagał jedzenia i go smoczkiem nie zbajeruje co nie? Jak było u was? Bo Damian to w ogóle smoka nie chciał ale Dominikowi czemu mialabym zabierać jak zadowolony?

Wyslalam wniosek o urlop i xero aktu ur. Tego zaswiadczenia zezszpitala juz nie....o teraz nie wiem czy dosylsc?

Swoja droga macierzynski eyplaca zus nie pracodawc? Dokumenty tylko ida przez pracodawce??

Renia Kaja jest bez smoczka jak do tej pory.
W szpitalu gdzie rodzilam polozne mowily, ze smoczek można ale w którymś tygodniu zycia bo wczesniej moze zaburzac odruch ssania.

klaudynaaa ale to taki cienki pajac zakładasz?

Zobaczę jak to będzie w sumie do spania to wypluwa przed snem chce pociumkac. Odruch ssania ma bardzo silny, piersi juz mocno czuje jak się dossie.

reklama
Mikulinka ale słodziutka ta Twoja Magdalenka :)

Dżoana trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę.

Marzenka jak sytuacja u Ciebie?

Sweetka ja doskonale wiem jak trudne są początki, sama doskonale tego doświadczyłam.

Renia super że dzisiaj już do domku.

Do góry