reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Antus - daj mi prosze namiary na tego okuliste. Bo ja mam na dobra okulistke od dzieci ale ona bierze 100-150zl za wizyte a musze od razu z corka isc wiec roznica cenowa duza

Mikulinka - sliczna Madzia, kolejny forumowy maly skarb:)

Dzoana - kciuki za wizyte

Marciosz - oby to byl Wasz dzien:) a jak sie czujesz?

Sweetka - zwolnienia nie zmieniasz. Pracodawca jak dostanie info o urodzeniu sam sobie odpowiednio przeliczy.
Ja po porodzie musze im dostarczyc wniosek o macierzynski i jakis inny dokument co mi dali do wypelnienia i dodatkowo akt urodzenia z dowodem i wnioskiem o wypl z ubezp za urodzenie dziecka.
Dziewczyny ktore maja polisy ubezp wiecie ze jesli macie cc to z ubezp mozecie niby dostac za urodzenie dziecka plus za operacje cc? Musi byc tylko na wypisie ze bylo niby szycie macicy czy cos takiego. Kolezanka mi ostatnio mowila. No i jak lezycie pow 4dni to jeszcze za pobyt w szpitalu za kazda dobe. Korzystala ktoras z tego? Bo ja musze ogarnac teraz na szybko temat

reklama
Kitki czyli zaswiadczenia ze szpitala nie musisz dostarczac?. Dzwonilam do zus i powiedzieli mi tak jak Ty. Zaswiadczenia ze szpitala nie musze. Tylko czemu szpital je wystawia i wszyscy dostarczają?

Skladalyscie o 100% macierzyńskiego( i potem 60%) czy o stale 80%?

Moim zdaniem zaswiadczenia ze szpitala nie musisz. Wypis jest potrzebny tylko do polisy ubezp jesli chcesz odszkodowanie
Ja jeszcze nie wiem czy zloze najpierw o 100% czy o stale 80%. Ktoras z dziewczyn kiedys pisala co lepsze ale nie pamietam ktora :(

Moj maz dzis wzial urlop bo kazali mu jechac na 1dzien do wawy na 2godz szkolenie z czego podroz w jedna strone to 5 godz wiec powiedzial ze nie jedzie bo wtedy na urlopie bedzie. No i od rana siedzi i mnie wku.....wia bo ma focha, a o co? O to ze akurat on w domu a internet nie dziala:D nosz kurde tragedia straszna;)pogonilam go do drugiego pokoju i tyle. Dobrze ze jutro idzie do pracy:p

Ostatnia edycja:
Mikulinka śłodka córeczka :)

Marciosz może ta dzisiejsza data jest dla Ciebie :)

Sweetka ja Ci odp na fb no ale skoro mówił Ci zus że nie musisz dublować to nie dosyłaj, ja mam akurat do zakładu pracy 5 min pieszo więc pewnie osobiście podrzucę to wezmą co będą chcieli :) A urlop biorę 80% bo zamierzam cały rok wziąć urlopu

Marzenka i jak??/;) pewnie tulisz :)

Mikulinka sliczna masz corcie :))

Marciosz to moze juz blisko porod ;)

Moje dzieci od rana planuja wypad do piaskownicy ;) pozniej pojdziemy ;D

Mam wrazenie ze suwaczki stoja w miejscu?/;/

Oj idzie pod górkę :( 19h w szpitalu 13h akcji a jeszcze wody mi nie odeszły:( lekarz nie dał rady przebić pęcherza bo maluszek jak sie okazało jest zbyt wysoko:( gdyby nie znieczulenie to dostałabym obłędu ..bardzo zmęczona jestem :( oj oby jakiś progres nastąpił ...kochane jestescie dziekuje wam za wsparcie jest mi raźniej z wami rodzic
ImageUploadedByForum BabyBoom1459930644.238721.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1459930644.238721.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1459930644.238721.jpg
    62,4 KB · Wyświetleń: 566
Marzenka trzymaj się dzielnie. I tak super wyglądasz mimo trudów porodu. Trzymamy jeszcze mocniej kciuki żeby ruszyło. &&&&&

reklama
Oj marzenka współczuję, biedna wymeczysz się. Trzymam kciuki żeby wreszcie poszło do przodu :-)

Mikulinka śliczna dziewczynka :-)

Do góry