reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

Przywieźli mi ją jak się obudziła i ja przystawilam i piła sobie, był moment że non stop wisiała na cycusiu pół dnia i noc karmilam rozkręcala się laktacja pewnie i jak już byłyśmy w domku to się unormowalo wszystko :-)
Pewnie u was tak samo będzie jak się obudzi to będzie pić i pić :-)

reklama
Schauma my też jutro na 8 pediatra :-) daj znać po jak u was i przestaw łóżeczko albo wózek w świetle dziennym najlepiej na cały dzień u nas to pomogło przy obu córeczkach zrobiły się mniej żółte wtedy i obyło się bez naświetlania :-) oby u was też pomogło :-*

Ostatnia edycja:
Reniu nie budz niech się wyspi poród to dla maleństwa duży wysiłek
Co do chusteczek my używamy fitti z biedronki polecam i mamy je w pojemniku plastikowym specjalnym i się nie wyruszają wtedy a i cena super bo 9,99zl za 3 paczki po 72 szt :-)
Ja też z baby dream różowe kupuje do torby od wózka bo są mniejsze paczki :-)

Martita, nie przejmuj się aż tak opryszczka, ze jedna dziewczynka ma w przedszkolu to nie znaczy, że dzieci zaraz podlapia. Jezlei jest to jakaś ulubiona koleżanka Twojej córci to uczul ja ażeby np nie piły z jednego kubeczka itp.

Co do porodu to nie obrazilabym się gdyby to było 19 :) wtedy zacznę 39tydzień ale coś mnie się wydaje, ze.u mnie w szpitalu robią po skończonym 39 tyg, bliżej terminu więc obstawiam 22 ,przed weekendem albo 25 po weekendzie.

Jakoś ciężko mi sobie wyobrazić 3-4 dni bez.mojego syneczka: ( aż.mi.się płakać chce.jak.o tym pomyśle.

Ja nie pracuje, Nikos jeszcze.nie chodzi do przedszkola i ciągle jesteśmy razem więc boję się też jak.on to zniesie.
Przyjadą co.prawda wtedy moja teściowa z mężem, których Nikos uwielbia więc zapełnia mu czas w 100% ale.i tak się Boję tych dni.

A.jeszcze.co.do.pieluszek i chusteczek to Nikos.jako niemowlę mógł tylko.pampersy używać.huggies i dada go uczulały, to samo było z chusteczkami.

Trix uwiez mi ze mialam ten sam kiedys dylemat bo. C,ym jak i syn i corka swietnie sie bezemnie bawili a jak wrocilam to mieli mnie w nosie dzidzia wazniejsza :)

hej kochane!

bardzo was przepraszam, ze się nie odzywalam ale początki okazały się być dla nas dosc trudne. mały jest na butli, ja odciągam swój pokarm i tez mu daję, nie chciał skubaniec za nic chwycić mojego cyca. myślę, że to przez moje sutki.. no ale grunt, ze teraz jesteśmy szczęsliwi, druga noc w domu była straszna - mąż uratował sytuację. ja mam jakieś wahania nastroju, czytalam o baby blues i chyba mnie dopadło.
pewnie nie będę się często odzywać, ogarnięcie małego, domu, siebie i dalej ten remont na głowie - mąż jakby mógł to by się roztroił, plecy mu siadły, ja becze nad nim bo zalatwia 1000 spraw wokół i jeszcze dba o nas jak nie wiem... :( no oby do przodu.

wszystkim kochanym brzuhatkom życzę szybkich porodów i trzymam kciuki, mamusiom serdecznie gratuluję!! :*

reklama
Dzięki dziewczyny, nie budziłam ale mówię wam no Aniol!
Postanowiłam dać mu spokój sam się obudził za 20 min ale on nic nie płacze :) Przewinelam, nawet się chwycił za pierś ładnie! Possał z 3-4 min dosłownie wiec może bardziej mu się pić chciało bo u nas gorąco 3p. na południe a my przy oknie potem je nawet otwarlysmy z dziewczyną z sali bo duszno ze nie szło wytrzymac. Potem leżał sobie z godzinke przy mnie wszystko obserwujac, przyjechali tata z Damianem ok 17 pousmiechal się chwilę do nich i znów poszedł spać i śpi do teraz :) Damian przywiozl bratu autko i zadowolony bardzo uciszal nas ze cisza ma być bo Bejbi śpi dopóki mu się nie znudziło wiec pojechali przed chwila bo juz za duży ruch robił a ja w końcu odpoczne :)
Trix mój starszy ma 4 lata, mieszkamy w De i pozwalają rodzeństwu odwiedzać. U sąsiadki było dziś z 7 osób na raz! Przesada jak dla mnie na szczęście tez szybko się wynieśli :D

Do góry