reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

Hejka wszystkim szczęśliwym mamusiom:) tym które mają już swoje pociechy przy "cycku", i tym które jeszcze w brzuszku:) Gratuluję tym które poród mają już za sobą... ja wciąż w dwupaku. Nie udzielam się ostatnio na forum, ale czytam wszystko regularnie, i wiedzcie, że jestem z wami:* Mi w 33tyg wypadł czop, w 35tyg na wizycie główka była już bardzo nisko i szyjka 1,5cm, przepuszczająca jeden palec, była obawa, że nie donoszę do 37tyg. a tu już leci 40... i dalej nic.... także czekam i jestem z wami:biggrin2:

reklama
Milka kciuki mocno zaciśnięte. Informuj nas na bieżąco, o ile tylko będziesz mogła :blink:

Alunia czyli jeszcze może się rozkręcić, za Ciebie oczywiście też trzymam kciuki :wink:

Marzenka tak jak napisała Alunia, jak nie czeka się na poród, chce się go odłożyć w czasie, to często na przekór jest inaczej, tak jak ze wszystkim, także bądź gotowa w każdej chwili :happy2:

Mikulinka trzymaj się dzielnie, dobrze że jesteś pod fachową opieką.

Kitki super że wyniki badań serduszka prawidłowe, kamień z serca :-) :)

Martita nigdy nie pomyślałabym że taka osoba jak Ty może mieć tak niską samoocenę. Dla mnie Twoje uczestnictwo na forum i wszelkie wypowiedzi raczej świadczą o pewności siebie i wysokim intelekcie.
Naprawdę powinnaś być dużo pewniejsza siebie, bo masz do tego warunki.

Dzisiaj Damianek stał się oficjalnie, prawomocnie obywatelem Polski - został mu nadany nr PESEL (oraz akt urodzenia i meldunek) :-) :) - wszystko od razu, na miejscu.
Kupki robi już ładne, staram się go często przepajać podczas snu (po prawie każdym karmieniu).
Wczoraj była u nas położna i wychwaliła niuńka że jak na wcześniaka bardzo ładnie wygląda :happy2:
W piątek mamy pierwszą wizytę w przychodni u pediatry i m.in. będzie ważony. Strasznie nie mogę doczekać się poznania nowej wagi, mam nadzieję że ładnie przybrał na wadze, bo wydaje mi się że ładnie je.
Także bardzo proszę Was kochane o kciuki dla mojego maluszka za piątkową wizytę u pediatry :sorry:

Renia gratuluję Tobie tak pięknie donoszonej ciąży, szczególnie po wcześniejszym porodzie pierwszego synka.
Tak sobie pomyślałam że te Damianki to naprawdę szybko śpieszą sią na świat, bo i Twój i mój (obydwaj Damianki) zostali urodzeni w tym samym tygodniu - 36. :wink:

Beatka mój nawet wcześniej- 34 tc :) Coś w tym jest ze się spieszą :D
Moje dzieci gardza marcem i jeden i drugi bo ze starszym tez termin miałam na 27.03
Zaciskam kciuki oczywiście za wizyte piątkowa :)

Milka dobrze rozumiem ze rozwarcie samo sie pojawilo zanim zaczeli wywolywac? Organizm widac juz sie przygotowuje sam, wierze ze wszystko sprawnie pojdzie :D

Beatka kciuki za piatkowa wizyte zacisniete, ciesze sie ze Damianek nadrabia ;)

ania50 dokładnie, rozwarcie mialam juz jak przyjechałam :D czyli sposób na Martite coś dal bo szyjka zniknęła i rozwarcie się pojawiło, dzięki temu nie muszę być faszerowana zelami czy innymi pierdolami mającymi za zadanie skrócić szyjkę i wywołać rozwarcie. a to mogło trwać nawet do 48h. tego bałam się najbardziej, tego czekania na rozwarcie ;) a tu bęc - niespodzianka :D

reklama
Przepraszam że nie na temat ale potrzebuje pomocy .Nie wiem co mam o tym myśleć , w tam tym miesiącu miałam miesiączkę 2 razy , pierwsza 06.02 a druga 28.02 i do teraz nie dostalam kolejnej . już przed ten miałam nieregularne ale to zawsze miałam cykle 35+ a w tam tym miesiącu zdarzyło się inaczej . wspolzyje z narzeczonym bez zabezpieczenia lecz nie kończy we mnie . do teraz nie mam miesiączki a bola mnie piersi od 2 tygodni, leci ze mnie biały śluz ,ból krzyża ,czasami ból jajnika ,wzdęty brzuch i zmiany nastroju . czy to może oznaczać ciążę ?

Do góry