reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

Aniu to dobrze ze badania wyszly w porzadku :)

Ja powoli wracam do zycia. Po 17 zaczelam widziec inaczej niz zwykle, zawezilo mi sie pole widzenia w lewym oku, widzialam polowe mniej niz prawym :/ polozylam sie, po paru minutach minelo ale pojawil sie bol glowy ze swiatlowstretem i wrazliwoscia na dzwieki jak przy migrenie. Polozylam sie w ciemnej sypialni, wzielam 2 paracetamole i po 1,5 godz przeszlo. Narzeczony przy mnie siedzial caly czas. Nie wiem skad sie to wzielo, co chwile mierzylam cisnienie i bylo w normie, Corcia w brzuchu tez zachowywala sie jak zwykle. We wtorek mam badania u okulistki, moze ona powie cos wiecej bo taki problem z gorszym widzeniem pojawil sie drugi raz, a czesto zdarza sie ze nie widze wyraznie, tylko jakbym patrzyla przez jakies wzorzyste szklo :/

reklama
Antus jej piękny maluszek :-) jak się czujesz?
Martita nawał minie przystawiaj mala i masuj żeby zastoju nie było
Ania jej, dobrze że przeszło po paracetamolu i że masz badania to wszystko skontroluja
Dziewczyny co u was? Schauma, Marzenka, Beata i reszta, wszystko u was w porządku :-)?

Dowiedziałam się, że Antoś ma 54 cm i dostał 10 pkt. Oprócz tego ma cukier w dolnej granicy normy i będą powtarzać mu badanie :( podobno to przez to, że brałam insulinę, a diabetolog mówił, że ona nie ma wpływu na dziecko
Ogólnie czuje się bardzo dobrze, położna co chwile pyta czy dodać znieczulenie czy nie boli, czy wygodnie. O 18 byłam pod prysznicem. Położna pomogła mi się ubrac i wytrzeć. Ogólnie trafiłam na sympatyczny personel Czekam aż dostane synusia na karmienie. Juz się nie mogę doczekać jutra kiedy dostane Go juz na stałe jak wszystko będzie dobrze, to wyjdziemy w niedziele
Aniabuu to straszne ze miałaś wypada pod koniec ciąży. Co za gnój że uciekl z miejsca wypadku. Super, ze macie nr rejestracji, za ucieczkę grozi mu utrata prawka. Dobrze, że z maluszkiem wszystko w porządku.
Ania50 jejku, dobrze że przeszło. Dziwne to co Ci się przytrafiło... Ciekawe co powie okulista.
Martita nawał jest wkurzający ale da się to opanować mój miś nie chce się dostać do cycusia, tak wiec jeszcze go nie karmiłam

Ania50- to co opisujesz jest identyczne (szkiełko, zwężenie pola widzenia) z tym co miewa czasem mój mąż. Neurolog uznała to za migrene ( podobno objawów jest wiele i różnie się migrena może zaczynac).

Antus- malusi, piękny synek. Gratuluję!!!!!!!

Aniabuu- matko jedyna...dobrze że nic poważniejszego się nie stało.

Klaudynka u mnie w porządku :) nic sie nie dzieje :( ..ale numer wcale sie nie zdziwię jak przenoszę moje babetko..a liczyłam na poród w 38...tak czy siak termin za tydzień;)

Aniabuu ..jej dzięki Bogu nic wam sie nie stało! Ale stres napewno miałaś ogromny!..ja tez duzo jeżdzę i maxymalnie uważam ale z kolei wystarczy ze jakis wariat na drodze sie znajdzie i nieszczęście gotowe :(

Hmm Polianna moze to i migrena chociaz chyba pierwszy raz po tych problemach z widzeniem zlapal mnie bol. Leczylam sie pare lat temu na bole glowy, mialam różne badania ale neurolog mi mowila po kilkukrotnym eeg ze nie ma fal odpowiadających migrenie i nie wiedziała skad te bole. Nadwrażliwość na swiatlo i dzwiek miewalam ale nigdy takich zaburzeń wzroku. Dlugo brałam leki ale nie pomagaly, w końcu odstawilam jedzenie i picie wywolujace migrene i jak reka odjal i od jakichs 2,5 roku nie chodzę do neurologa.
Nie pamiętam kiedy ostatnio bol glowy mnie tak otumanil jak dzis. Oby nic się z oczami nie dzialo.

Dziewczynki Wesolych Swiat Wielkanocnych i mokrego dyngusa - Oby zdrowie dopisało i jajeczko smakowało, by szyneczka nie tuczyła, atmosferka była miła, a zajączek uśmiechnięty - przyniósł wreszcie te prezenty! :D

Załączniki

• 1458973359019.jpg
    1458973359019.jpg
    19,1 KB · Wyświetleń: 88
reklama
Dziewczyny życzę wszystkim z dzidziusiami pięknych , spokojnych i radosnych Świat spędzonych pierwszy raz z nowymi członkami rodziny :) a tym kwietnioweczkom które jak ja czekają na dzieciaczki życzę zeby rosły w sile dzięki świątecznym przysmakom, mamusie odpoczywały przed nieprzespanymi nockami i miały duzo spokoju w sobie zeby bez nerwów oczekiwać na porod :)

Kitki czytałam na wizytowym, bede z Tobą czekać do wtorku na pozytywna diagnostykę, wierze ze to usg niepotrzebnie Cię nastraszyło.

Do góry