@wero1234 a jakim lekiem jesteś stymulowana?Cześć Dziewczyny, w marcu chciałam odetchnąć, mało się udzielałam chyba potrzebowałam zająć głowę czymś innym. Zaczęłam kurację metforminą ale nadal brak naturalnego okresu, znów wywołuję go duphastonem, szykuję się na pierwszą stymulację i tu mam do Was pytanie.
Okres wypadnie mi jakoś 2 kwietnia, więc owulacja ok 16. 23 kwietnia wyjeżdzam na wakacje za granice na dwa tygodnie. Powinnam się wyrobić z monitoringiem ale w takiej sytuacji zaczęłybyście już od tego cyklu czy jednak powinnam poczekać aż wrocę gdyby mi sie porobiły jakieś torbiele czy coś? Sama nie wiem, jakoś tak czuję, że nie chcę czekać ani cyklu więcej. Jestem zmęczona
Ps. Na ten moment, poproszę jeszcze na ławkę
Miałam ten cykl stymulowany lametta, owulacja 15 dc, później musialam zrobić wyniki progesteronu 7 dpo. Wyniki wyszły prawidłowe i nie brałam już luteiny (metformine też biorę).
Na Twoim miejscu nie tracilabym tego cyklu, włączyła stymulacje, poszła na monitoring (zobaczyć jaka jest reakcja stymulacje). Nawet udałoby Ci się skoczyć zbadać progesteron jeśli wyjazd na wakacje jest o późniejszej porze dnia. Poproś lekarza o kontakt e-mail w związku z Twoim wyjazdem