reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌞🌹 Kwietniowe kreski🐣🌹, pełne nadziei migają, dwie kreski radość nam długą zapowiadają.

reklama
Dostałam okres, informuje dla formalki.
Udało mi się (wkońcu) unówić histeroskopię w innym miejscu we Wrocławiu. W skrócie moja historia plus badania zostały "olane" przez 4 dni w tym miejscu gdzie miałam zamiar zgłosić się na zabieg. Zrządzenie losu, że jak zrezygnowałam z powodu długiego oczekiwania na odpowiedź jakąkolwiek, choćby negatywną? Chyba nie...po fakcie rezgnacji wiadomości, zwrotna była w 5minut ...
Zatem 27 maja mam histeroskopie umowioną wraz z wycinkami do histopat. oceny plus cd138 i cd 56. Oprócz tego w ten sam dzień rozszerzone badania nasienia i kariotypy w in victa. To będzie intesnsywny dzień w kraju.
P.s strasznie się cieszę, że po kilku dniach gadania w moich wyobrażeniach samej do siebie, uda się to wszystko załatwić w 1 dzień...bez wizyty kwalifikacyjnych. Wkońcu ktoś mi na słowo uwierzył przez telefon...wysłuchał i chciał pomóc...
Tak choruję na niepłodność.
Tak jest mi ciężko, bo nie jestem u siebie, potrzebuje wskazówek, bo do końca nie wiem jak to wszystko ugryźć, nie chcę w dalszym ciagu prosić się o badanie, któro może mi pomóc...
Tak, wydałam tu majątek prywatnie na badania, bo inaczej sie nie da...jak Ci zależy , za tą kasę nie 1 a kilka transferów w Pl bym miała....ale bajka.
Już serio myślałam, że tym wszytkim po prostu jebne...bo ileż można się samemu diagnozować i prosić o diagnozę?

Dziękuje wszytkim życzliwym i wyrozumiałym ludziom, których spotkałam tam po drugiej stronie słuchawki dziś!💜
I tak Ciesze się jak głupia, mimo że dostałam znowu okres i umieram, i zostały pogrzebane moje szanse zostania mamą w wieku 33 lat.terqz już tylko opcja 34 w najlepszym wypadku.
Może kiedyś się uda?🙈
Sorki za przydługi post, ale musiałam to z siebie wyrzucić.

Udało mi się (wkońcu) unówić histeroskopię w innym miejscu we Wrocławiu. W skrócie moja historia plus badania zostały "olane" przez 4 dni w tym miejscu gdzie miałam zamiar zgłosić się na zabieg. Zrządzenie losu, że jak zrezygnowałam z powodu długiego oczekiwania na odpowiedź jakąkolwiek, choćby negatywną? Chyba nie...po fakcie rezgnacji wiadomości, zwrotna była w 5minut ...
Zatem 27 maja mam histeroskopie umowioną wraz z wycinkami do histopat. oceny plus cd138 i cd 56. Oprócz tego w ten sam dzień rozszerzone badania nasienia i kariotypy w in victa. To będzie intesnsywny dzień w kraju.
P.s strasznie się cieszę, że po kilku dniach gadania w moich wyobrażeniach samej do siebie, uda się to wszystko załatwić w 1 dzień...bez wizyty kwalifikacyjnych. Wkońcu ktoś mi na słowo uwierzył przez telefon...wysłuchał i chciał pomóc...
Tak jest mi ciężko, bo nie jestem u siebie, potrzebuje wskazówek, bo do końca nie wiem jak to wszystko ugryźć, nie chcę w dalszym ciagu prosić się o badanie, któro może mi pomóc...
Tak, wydałam tu majątek prywatnie na badania, bo inaczej sie nie da...jak Ci zależy , za tą kasę nie 1 a kilka transferów w Pl bym miała....ale bajka.
Już serio myślałam, że tym wszytkim po prostu jebne...bo ileż można się samemu diagnozować i prosić o diagnozę?

Dziękuje wszytkim życzliwym i wyrozumiałym ludziom, których spotkałam tam po drugiej stronie słuchawki dziś!💜
I tak Ciesze się jak głupia, mimo że dostałam znowu okres i umieram, i zostały pogrzebane moje szanse zostania mamą w wieku 33 lat.terqz już tylko opcja 34 w najlepszym wypadku.
Może kiedyś się uda?🙈
Siła jest kobietą. Babo jak Ty pięknie walczysz!
Cieszę się, że dzisiaj miałaś taki pozytywny dzień w załatwianie :)

Siła jest kobietą. Babo jak Ty pięknie walczysz!
Cieszę się, że dzisiaj miałaś taki pozytywny dzień w załatwianie :)
Dziękuję🥰 4 dni przed okresem plus brak wieści i olewka dały popalić, ale dzisiaj wyszło słońce mimo chmur i upadku z wysokiego jednak konia🙂
Łudziłam się, że tym razem się uda, ale czlowiek ciągle się uczy. Jaka stara taka głupia😬 chyba już nastał kres złudzeń, oby 😉

Hej dziewczyny! Pomożecie?
Nie umiem zinterpretować wyniku nasienia męża
Historia jest taka- listopad 2023- ciąża pozamaciczna leczona metotreksatem i nakaz czekania pół roku- od czerwca możemy się starać ponownie
W ciąże zaszłam bez problemu w 2 miesiącu starań- ale No niestety wyszło jak wyszło.
Zdecydowałam się na badania HSG i czekam na nie- będzie w maju ale lekarka powiedziała ze chciałaby zobaczyc tez wynik nasienia męża i tu taki wynik..

Załączniki

• IMG_8576.jpeg
    IMG_8576.jpeg
    95,3 KB · Wyświetleń: 82
  • IMG_8577.jpeg
    IMG_8577.jpeg
    107,6 KB · Wyświetleń: 83
  • IMG_8578.jpeg
    IMG_8578.jpeg
    129,3 KB · Wyświetleń: 79
Hej dziewczyny! Pomożecie?
Nie umiem zinterpretować wyniku nasienia męża
Historia jest taka- listopad 2023- ciąża pozamaciczna leczona metotreksatem i nakaz czekania pół roku- od czerwca możemy się starać ponownie
W ciąże zaszłam bez problemu w 2 miesiącu starań- ale No niestety wyszło jak wyszło.
Zdecydowałam się na badania HSG i czekam na nie- będzie w maju ale lekarka powiedziała ze chciałaby zobaczyc tez wynik nasienia męża i tu taki wynik..
Hej,
Generalnie ja mam dość radykalne podejście to tematu nasienia i dla mnie jest słabo. Ale ja jestem znana z krytycznego patrzenia na takie wyniki. Ruch jest ok, ale morfologia przy tej liczbie nie powala. Osobiście wdrożyłabym zalecenia dla słabego nasienia tj.: starać się nie nosić telefonu w kieszeniach spodni, nie trzymać laptopa na kolanach, nie przegrzewać jąder (zakaz gorących kąpieli, sauny), stosować zimne okłady, wdrożyć dietę, suplementy oraz ruch (ale nie rower).
Natomiast z posiadanej przeze mnie wiedzy słabe nasienie nie odpowiada za ciążę pozamaciczna (mogę się mylić więc proszę o weryfikację inne dziewczyny).

A dwa to przeczytaj pierwszą stronę wątku. Jeżeli masz ochotę dołączyć to zapraszamy.

Może kiedyś się uda?🙈
Kurcze, do dupy, że nie udało się załatwić tego wszystkiego bez takiej ilości wkurwiania się i irytacji (tym bardziej w miejscu, które sama Ci poleciłam) ;(

Gratuluje jednak, że (mimo wszystkich przeciwności) się nie poddałaś, załatwiłaś temat i uda Wam się ogarnąć badania w ciągu jednego dnia. Brawo! :)

Kurcze, do dupy, że nie udało się załatwić tego wszystkiego bez takiej ilości wkurwiania się i irytacji (tym bardziej w miejscu, które sama Ci poleciłam) ;(

Gratuluje jednak, że (mimo wszystkich przeciwności) się nie poddałaś, załatwiłaś temat i uda Wam się ogarnąć badania w ciągu jednego dnia. Brawo! :)
Przestań! Nic się nie stało, po prostu to miejsce nie obsługuje takich pacjentów jak ja widać. W ogole się nie przejmuj tym! 😘
Już załatwione i git. Teraz tylko czekać miesiąc, potem znowu miesiąc, ale czym to jest w obliczu 2.5 roku kręcenia się jak ***** w przeręblu?🤣😂
Po drodze pewnie dostane wyniki kir i hlac. Zobaczymy. Ty masz zdaje się wiedzę na ten temat, czy w razie czego można Cię wywołać? Zanim zobaczy lekarz?
Sad Puss In Boots GIF

reklama
Do góry