reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌞🌹 Kwietniowe kreski🐣🌹, pełne nadziei migają, dwie kreski radość nam długą zapowiadają.

reklama
Mademoiselle_Nika wróciła to nabija postów 😂 Nie chcecie trzonować to Was na forum rozruszam
Trzonowanie, właśnie! Nie mogłam sobie tego określenia przypomnieć :D

@KaMaLi Hmm, mój nieszczęśliwy epizod z kliniką niepłodności jednak dawał mi wydruki... Ale jak powiedzieli, że grube, to tego się trzymajmy! Jajo jest, endo jest, trzonowanie było, czekamy na krechy!

prywata,klinika niepłodności 😀
To chyba go pogięło, że sobie zostawia USG. To jest Twoja własność ;) W takich sytuacjach pamiętajcie żeby sobie wziąć zdjęcia z pomiarami z USG. Opis może zawierać błędy. A to jest Wasza dokumentacja medyczna. Idąc do innego lekarza to dobry lekarz patrzy na pomiary i wygląd z USG a nie opis. To jak z dobrym neurologiem; opis przeczyta, ale rezonans sobie włączy żeby zinterpretować obraz.
Także apeluje: upominać się o swoją dokumentacje medyczną.
Ja chodząc prywatnie mam zawsze zdjęcie z USG z opisem, lekarka ma zapisane USG w swoim sprzęcie do porównania, a chodzę do niej lata.

No ja bym nawet chciała, ale mąż mi wczoraj z domu uciekł 🤣
lasso high horse GIF by Kacey Musgraves

To lasso i na trzon!

To chyba go pogięło, że sobie zostawia USG. To jest Twoja własność ;) W takich sytuacjach pamiętajcie żeby sobie wziąć zdjęcia z pomiarami z USG. Opis może zawierać błędy. A to jest Wasza dokumentacja medyczna. Idąc do innego lekarza to dobry lekarz patrzy na pomiary i wygląd z USG a nie opis. To jak z dobrym neurologiem; opis przeczyta, ale rezonans sobie włączy żeby zinterpretować obraz.
Także apeluje: upominać się o swoją dokumentacje medyczną.
Ja chodząc prywatnie mam zawsze zdjęcie z USG z opisem, lekarka ma zapisane USG w swoim sprzęcie do porównania, a chodzę do niej lata.
Dokładnie! Mi lekarz każe trzymać te wszystkie USG i wyniki, bo może zacznie mi się jakaś akcja w obcym miejscu albo on będzie niedostępny i na podstawie poprzednich wyników lekarz numero dos może lepiej zadziałać.

W sumie ja z kliniki też nic nie dostaje 🤔 Tylko mi na głos mówi wielkość pęcherzyka, endo dobre i na swoim monitorkiem patrzę co tam aktualnie sprawdza

reklama
To zacznijcie się upominać o Waszą dokumentację medyczną, bo za to płacicie i to nie małe pieniądze. A co jeżeli będziecie chciały iść do innego lekarza na konsultacje? Jak odniesiecie się do wcześniejszego okresu starań? Nie każdy lekarz jest skory do słuchania 20 minutowych opowiadań, często z dygresjami i podłożem emocjonalnym z naszej strony. A tak przedstawiacie mu suche fakty, dowody. Może działać z jakąś podstawą merytoryczną aby Wam pomóc. Inaczej to trochę startowanie "od zera".

I nie mówię tutaj do nikogo konkretnie, po prostu z doświadczenia widzę, że na forum było wiele przypadków, że lekarze okazywali się konowałami, bo mówili "ładne Endo" a Endo cienkie jak wypłata netto.

Do góry