reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞🌹 Kwietniowe kreski🐣🌹, pełne nadziei migają, dwie kreski radość nam długą zapowiadają.

reklama
Mademoiselle_Nika wróciła to nabija postów 😂 Nie chcecie trzonować to Was na forum rozruszam
Trzonowanie, właśnie! Nie mogłam sobie tego określenia przypomnieć :D

@KaMaLi Hmm, mój nieszczęśliwy epizod z kliniką niepłodności jednak dawał mi wydruki... Ale jak powiedzieli, że grube, to tego się trzymajmy! Jajo jest, endo jest, trzonowanie było, czekamy na krechy!

prywata,klinika niepłodności 😀
To chyba go pogięło, że sobie zostawia USG. To jest Twoja własność ;) W takich sytuacjach pamiętajcie żeby sobie wziąć zdjęcia z pomiarami z USG. Opis może zawierać błędy. A to jest Wasza dokumentacja medyczna. Idąc do innego lekarza to dobry lekarz patrzy na pomiary i wygląd z USG a nie opis. To jak z dobrym neurologiem; opis przeczyta, ale rezonans sobie włączy żeby zinterpretować obraz.
Także apeluje: upominać się o swoją dokumentacje medyczną.
Ja chodząc prywatnie mam zawsze zdjęcie z USG z opisem, lekarka ma zapisane USG w swoim sprzęcie do porównania, a chodzę do niej lata.

No ja bym nawet chciała, ale mąż mi wczoraj z domu uciekł 🤣
lasso high horse GIF by Kacey Musgraves

To lasso i na trzon!

To chyba go pogięło, że sobie zostawia USG. To jest Twoja własność ;) W takich sytuacjach pamiętajcie żeby sobie wziąć zdjęcia z pomiarami z USG. Opis może zawierać błędy. A to jest Wasza dokumentacja medyczna. Idąc do innego lekarza to dobry lekarz patrzy na pomiary i wygląd z USG a nie opis. To jak z dobrym neurologiem; opis przeczyta, ale rezonans sobie włączy żeby zinterpretować obraz.
Także apeluje: upominać się o swoją dokumentacje medyczną.
Ja chodząc prywatnie mam zawsze zdjęcie z USG z opisem, lekarka ma zapisane USG w swoim sprzęcie do porównania, a chodzę do niej lata.
Dokładnie! Mi lekarz każe trzymać te wszystkie USG i wyniki, bo może zacznie mi się jakaś akcja w obcym miejscu albo on będzie niedostępny i na podstawie poprzednich wyników lekarz numero dos może lepiej zadziałać.

W sumie ja z kliniki też nic nie dostaje 🤔 Tylko mi na głos mówi wielkość pęcherzyka, endo dobre i na swoim monitorkiem patrzę co tam aktualnie sprawdza

reklama
To zacznijcie się upominać o Waszą dokumentację medyczną, bo za to płacicie i to nie małe pieniądze. A co jeżeli będziecie chciały iść do innego lekarza na konsultacje? Jak odniesiecie się do wcześniejszego okresu starań? Nie każdy lekarz jest skory do słuchania 20 minutowych opowiadań, często z dygresjami i podłożem emocjonalnym z naszej strony. A tak przedstawiacie mu suche fakty, dowody. Może działać z jakąś podstawą merytoryczną aby Wam pomóc. Inaczej to trochę startowanie "od zera".

I nie mówię tutaj do nikogo konkretnie, po prostu z doświadczenia widzę, że na forum było wiele przypadków, że lekarze okazywali się konowałami, bo mówili "ładne Endo" a Endo cienkie jak wypłata netto.

Do góry