reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

☀️🌷KWIETNIOWE KRESKI☀️🌷 Mrozy żegnamy, a za 9 miesięcy dzieciątka nasze powitamy 👶

Mam pytanie dziewczyny bo jutro rano poszłabym zrobić sobie ok 8 betę i proga ale w środę nie będę w stanie zrobić bety tak wcześnie, dopiero po pracy i 13. Czy lepiej zrobić dwa dni o 13 ? Bo nie ukrywam, że wolałabym jutro rano zrobić, żeby mieć jak najszybciej wynik. A najwyżej w środę zrobię sobie o 13 i po prostu inaczej przyrost policzę najwyżej.

reklama
Mam pytanie dziewczyny bo jutro rano poszłabym zrobić sobie ok 8 betę i proga ale w środę nie będę w stanie zrobić bety tak wcześnie, dopiero po pracy i 13. Czy lepiej zrobić dwa dni o 13 ? Bo nie ukrywam, że wolałabym jutro rano zrobić, żeby mieć jak najszybciej wynik. A najwyżej w środę zrobię sobie o 13 i po prostu inaczej przyrost policzę najwyżej.
W kalkulatorach i tak podajesz godzinę badania, więc chyba sobie radzą z tą różnicą godzin ;)

Ja nie miałam opcji zrobic 48h i miałam 72h wtedy po prostu przyrostu powinno być minimum 110% . Moim zdaniem będzie ok, o 8 i 13, aż tak bardzo nie skoczy.

Ta pianka to jest właśnie rodzaj kontrastu. Więc niezależnie od tego czy drożne czy nie, to podają kontrast, bo po tym czy wylewa się do otrzewnej sprawdzają czy są drożne jajowody.
Mnie bolało, ale do przeżycia. Dużo gorzej zniosłam biopsję.
Aa biopsję po co Ci robili i czego jajowodów ??;((
Ale taki lekarz mi kiedyś mówił jeszcze na początku jak poszłam na monitoring owulacji to powiedział że jeśli nie uda się do czerwca to zrobimy drożność a ja mówię a jak się okaże że zapchane? A on to wtedy zapiankujemy ./ czyli ten kontrast od razu sprawdza jajowody i od razu je odtyka jeśli zatkane ? Sorry może głupio pytam no ale tępa jestem w tych tematach 😼

Aa biopsję po co Ci robili i czego jajowodów ??;((
Ale taki lekarz mi kiedyś mówił jeszcze na początku jak poszłam na monitoring owulacji to powiedział że jeśli nie uda się do czerwca to zrobimy drożność a ja mówię a jak się okaże że zapchane? A on to wtedy zapiankujemy ./ czyli ten kontrast od razu sprawdza jajowody i od razu je odtyka jeśli zatkane ? Sorry może głupio pytam no ale tępa jestem w tych tematach 😼
Biopsję diagnostyczną miałam, ale endometrium 😉

Tak, kontrast od razu sprawdza drożność, tak jak pisałam wcześniej. Nie zawsze udaje się odetkać. To zależy jak mocno są niedrożne, czym przytkane, czy jajowód nie jest poskręcany itp. Ale z niedrożnym jajowodem też można zajść w ciążę.

reklama
Do góry