reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

☀️🌷KWIETNIOWE KRESKI☀️🌷 Mrozy żegnamy, a za 9 miesięcy dzieciątka nasze powitamy 👶

reklama
Jeśli są czyste to powinno być ok o ile faktycznie miał szansę zobaczyć, bo u mnie jeden lekarz nie widział a drugi owszem 🤷‍♀️ mnie nie bolało, miałam tylko plamienie i wrażenie że coś jest nie tak, ale jakby pękł jajowód to byś czuła, bo to ogromny ból, a przynajmniej tak mi mówili w szpitalu
A Tobie kochana w którym tyg stwierdzili cp? Mnie zaczyna boleć faktycznie (czyli nie było to z nerwów ) ale taki ból jak na @ delikatny bardzo
Mi też lekarz powiedział ten w szpitalu bo ja mówię a jaki to będzie ból ? A on mówi „jak będzie Panią boleć to będzie Pani wiedzieć że to to „ tylko z drugiej strony czekać aż pęknie jajowod to też nic specjalnego.. niech mnie tylko przez święta przetrzyma we wtorek zrobię betę i zobaczymy może akurat zacznie spadać .. a Ty na jakiej becie skończyłaś ?

A Tobie kochana w którym tyg stwierdzili cp? Mnie zaczyna boleć faktycznie (czyli nie było to z nerwów ) ale taki ból jak na @ delikatny bardzo
Mi też lekarz powiedział ten w szpitalu bo ja mówię a jaki to będzie ból ? A on mówi „jak będzie Panią boleć to będzie Pani wiedzieć że to to „ tylko z drugiej strony czekać aż pęknie jajowod to też nic specjalnego.. niech mnie tylko przez święta przetrzyma we wtorek zrobię betę i zobaczymy może akurat zacznie spadać .. a Ty na jakiej becie skończyłaś ?
Ja też pozwolę sobie odpowiedzieć… przeżyłam cp w październiku… test pozytywny 8 października, niecały tydzień później zaczęło się plamienie i krwawienie, beta źle rosła. Operację usunięcia cp i jajowodu 28 października przy becie 2200. Na USG nic nie widzieli, podczas laparoskopii znaleźli pęcherzyk ciążowy 2 cm w lewym jajowodzie, na którym były już rysy… chwila od pęknięcia zapewne dzień, max 2….

Ja też pozwolę sobie odpowiedzieć… przeżyłam cp w październiku… test pozytywny 8 października, niecały tydzień później zaczęło się plamienie i krwawienie, beta źle rosła. Operację usunięcia cp i jajowodu 28 października przy becie 2200. Na USG nic nie widzieli, podczas laparoskopii znaleźli pęcherzyk ciążowy 2 cm w lewym jajowodzie, na którym były już rysy… chwila od pęknięcia zapewne dzień, max 2….
Dziękuję za odp
A czemu usunęli jajowód dlatego że były rysy tak ? Czy cp zawsze kończy się usunięciem jajowodu? No to betę miałaś już duża faktycznie .. ja póki co wzięłam Apap zażyłam exacyl i jest mi lepiej
Ale jeśli cokolwiek zacznie się dziać od razu dzwonię po karetkę
Torby nawet nie rozpakowałam (tej którą spakowałam popołudniu do szpitala) niech leży gotowa .. bóg wie co będzie
Ja tylko łudzę się że są ta wariacje bety bo dopiero się oczyszczam i że oczyszczę samoistnie w weekend a beta jakimś cudem spadnie , jeśli nie to godzę się z tym że też mnie może to czekać ;(

Beta była koło 500 jak mi dr znalazła cp w jajowodzie. 5/6 tydzień to był, potem szpital, metotrexat pierwsza dawka, beta wywaliła do 1200 albo jakoś tak. Potem druga dawka i zaczęła spadać. Bardzo długo spadała...
ale w końcu spadla. Równo rok po cp wykryłam biochema🫣to były listopadowe kreski 🤪a na styczniowych kazały mi sikać na patyk i tak się bujam i mi bebzun rośnie 🤣🤣🤣

Beta 1002
Pęcherzyk większy niż był
Jajowody i jajniki czyste
Skierowanie do szpitala tak czy siak
Rozpoznanie somoistne poronienie
Ale napisał niżej że nie wykluczona ciąża pozamaciczna
Z czego mi powiedział że najmniej by to obstawiał

Bo ciąża pozamaciczna nie jest prosta do wykrycia. Ja chodziłam w nią prawie 2 miesiące. Również miałam czyste jajowody/jajniki. Nie miałam żadnych objawów w pewnym momencie. Nawet plamień. Jedyne co to beta cały czas rosła. A jednocześnie progesteron 1ng. I homocysteina powyżej normy co też może wskazywać na CP

Beta była koło 500 jak mi dr znalazła cp w jajowodzie. 5/6 tydzień to był, potem szpital, metotrexat pierwsza dawka, beta wywaliła do 1200 albo jakoś tak. Potem druga dawka i zaczęła spadać. Bardzo długo spadała...
ale w końcu spadla. Równo rok po cp wykryłam biochema🫣to były listopadowe kreski 🤪a na styczniowych kazały mi sikać na patyk i tak się bujam i mi bebzun rośnie 🤣🤣🤣
Czyli udało Ci się ??;) bo ja już nie wiem co z kim pisałam wcześniej zaraz jak wyszłam za pierwszym szpitalem i mi się dziewczyny jeszcze mylą ;) sikać na patyk dobre hehe czyli testy owu? Ja sikałam (zaraz po usunięciu wkładki już w styczniu ale za późno w lutym za późno załapałam o co kaman )od marca w porę i w czas i siadło i widzisz jak siedzę ;( ale jestem dobrej nadziei nie teraz to uda się po wszystkim ;) a przy Biochem jaka beta była ? 5/6 tydzień widzisz miałaś 500 potem 1200 to podobne wartości do moich u mnie wychodzi 5+3 lub 4 już nie wiem też czy dobrze liczę (ostatnia @ 7 marca )

reklama
Bo ciąża pozamaciczna nie jest prosta do wykrycia. Ja chodziłam w nią prawie 2 miesiące. Również miałam czyste jajowody/jajniki. Nie miałam żadnych objawów w pewnym momencie. Nawet plamień. Jedyne co to beta cały czas rosła. A jednocześnie progesteron 1ng. I homocysteina powyżej normy co też może wskazywać na CP
Aa widzisz a u mnie progesteron na początku samym przy becie 65 był 5,80 (niby mieszczący się w normach ) ale wcześniej dziewczyny pisały że musi być 11 żeby utrzymała się ciąża ..

Załączniki

• IMG_2350.jpeg
    IMG_2350.jpeg
    44,2 KB · Wyświetleń: 70
Do góry