Kotlety ze słodkiej kapusty
Kapustę poszatkować i ugotować.Jak wystygnie bardzo mocno wycisnąć wodę.
Obrać średnią cebulkę i razem z odciśniętą kapustą przemielić przez maszynkę.
(Resztę robimy jak z normalnymi kotletami mielonymi.)dodajemy bułkę tartą Aby dobrze zagęścić, 2 jajka, sól,pieprz i wszystko mieszamy.
Z masy formujemy okrągłe lub owalne kotleciki ( nieduże bo będą się rozwalać)obtaczać w bułce tartej i smażyć na jasnozłoty kolor.
Kapustę poszatkować i ugotować.Jak wystygnie bardzo mocno wycisnąć wodę.
Obrać średnią cebulkę i razem z odciśniętą kapustą przemielić przez maszynkę.
(Resztę robimy jak z normalnymi kotletami mielonymi.)dodajemy bułkę tartą Aby dobrze zagęścić, 2 jajka, sól,pieprz i wszystko mieszamy.
Z masy formujemy okrągłe lub owalne kotleciki ( nieduże bo będą się rozwalać)obtaczać w bułce tartej i smażyć na jasnozłoty kolor.