reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kulinarne akrobacje , czyli kwietniówki gotują.

Kotlety ze słodkiej kapusty
Kapustę poszatkować i ugotować.Jak wystygnie bardzo mocno wycisnąć wodę.
Obrać średnią cebulkę i razem z odciśniętą kapustą przemielić przez maszynkę.
(Resztę robimy jak z normalnymi kotletami mielonymi.)dodajemy bułkę tartą Aby dobrze zagęścić, 2 jajka, sól,pieprz i wszystko mieszamy.
Z masy formujemy okrągłe lub owalne kotleciki ( nieduże bo będą się rozwalać)obtaczać w bułce tartej i smażyć na jasnozłoty kolor.

reklama
Przepis na kluski kartoflane
-1kg ziemniaków
-sól ok.0,5 łyżeczki
-2 jajka
-4 łyżki mąki

Tarkujemy ziemniaki ale ja wolę użyć takiej maszynki do mielenia mięsa tylko że zakładam inną końcówkę.Sok z ziemniaków odlewamy,dodajemy jajka,sól i mąkę.Można też dodać z jedną łyżkę mąki ziemniaczanej żeby nie rozlatywało się.Łyżką po troszeczku wrzucamy do gorącej wody i gotujemy 15min.Podajemy z twarogiem(białym serem) a ja zostanie to lubię odsmażyć je z jajkiem.

Grzanki z czosnkiem dobre na infekcję :):

parę ząbków czosnku (jak kto lubi ja lubie dużo)
sól
pietruszka świeża :)
chleb krojony (najwygodniejszy)

Pietruszkę umyć poszatkować, ząbki czosnku wycisnąć przez praske dodać do miski w której jest masełko, ugniatać aż masełko będzie mięciutki i wymiesza się z resztą, dodać soli do smaku (żeby było odpowiednio słone) i... zostawić na chwilkę żeby się przegryzło. Potem bierzemy chlebek krojony smarujemy każdą kromkę i "sklejamy" ze sobą te kromki tak jak pierwotnie były ułożone - dla jednej osoby cały chlebek to może za dużo :) ale pół na dwie osoby na pewno pójdzie :). i tak sklejony do piekarnika aż się zarumieni smacznego mówie wam palce lizać :)

Vilmaq-te grzanki sa super, ja tez robie wersje serowa czyli daje na to jeszcze starty ser a moj maz lubi jeszcze na to wszystko polozyc kilka plasterkow salami i wtedy do pieca :-) pycha. A ser ma duzo wapnia co jest duzym atutem dla ciezarnych :-)

Czy któraś z Was robiła kiedyś tartę? jest tyle przepisów a ja jeszcze nigdy nie próbowałam ... szukam czegoś sprawdzonego . Może być na słodko i słono ;-)

reklama
Do góry