reklama
Joanna73
uzależniona od BB
jestem uzalezniona od BB
ptasie mleczko
serki waniliowe i galaretki różne herbatniki lub biszkopty owoce starta czekolada Zasada jest jedna Galaretki rozpuszczamy każda osobno w nie w 0.5 l tylko szklance gorącej wody tak jak zawsze sie robi i jak wystygnie mieszamy z serkiem tylko tak wlewamy i jednoczesnie mieszamy (da sie zrobic) Dokazdej warstwy dodajemy cos innego U mnie bylo tak w tej u gory na zdjeciu polamalam herbatniki potem do drugiej dalam owoce a do ostatnej statrtą czekolade Robiłam w plastikowej misce ale potem jak wycigalam to musialam wlozyc do wiekszej miski zwrzatkiem zeby mi wyszłoi było do gory nogami Mysle ze w torotownicy bedzie w porzadku tylko trzeba wylzyc foli zeby nie wypłynęlo Jak wlałam pierwsza warstwe to włozyłam do zamrazalinka zeby szybciej sie ścięlo Zostawiałam troche galaretki na rozdzielenie warstw i tak az wszysko wykorzystlam Ostatnią warstwę wylałam ale przykryłam folia iwstawilam do lodówki
wIEM ZE WYGLADA NA PRACOCHŁONNE ALE mnie raz dwa poszlo bo sobie rozrobilam galaretki kazda w osobnym naczyniu najtrudnieszy pierwszy raz zrobic
PULPECIKI W SOSIE MUSZTARDOWYM
Mięso mielone (ja miałam ok 0.7 kg )
jajko (jak więcej mięsa to 2 jajka)bułka tarta przyprawy bulion 3 łyzki musztardy i troche soku pomidorowego na kolor
Mięso trzeba wyrobic jak na mielone formujemy średniej wielkosci pulpeciki lekko obsmazamy wkladamy do rondla i zalewamy bulionem dajemy musztarde sok lisc laurowy i ziele angielskie Dusimy do miekkości mozna zaprawic ja osobiscie nie zaprawiam ew daje sos jakis pieczeniowy z Winiar ale nie zawsze wole w sosie własnym Jak bylo widac na zdjeciu daje z ryzem i marchwka z groszkiem A ryz wkładam do flizanki wysmarowanej lekko masłem i robie babeczki na talerzu lekko polewam sosem i zajadam oczywisci z pulpecikami
ptasie mleczko
serki waniliowe i galaretki różne herbatniki lub biszkopty owoce starta czekolada Zasada jest jedna Galaretki rozpuszczamy każda osobno w nie w 0.5 l tylko szklance gorącej wody tak jak zawsze sie robi i jak wystygnie mieszamy z serkiem tylko tak wlewamy i jednoczesnie mieszamy (da sie zrobic) Dokazdej warstwy dodajemy cos innego U mnie bylo tak w tej u gory na zdjeciu polamalam herbatniki potem do drugiej dalam owoce a do ostatnej statrtą czekolade Robiłam w plastikowej misce ale potem jak wycigalam to musialam wlozyc do wiekszej miski zwrzatkiem zeby mi wyszłoi było do gory nogami Mysle ze w torotownicy bedzie w porzadku tylko trzeba wylzyc foli zeby nie wypłynęlo Jak wlałam pierwsza warstwe to włozyłam do zamrazalinka zeby szybciej sie ścięlo Zostawiałam troche galaretki na rozdzielenie warstw i tak az wszysko wykorzystlam Ostatnią warstwę wylałam ale przykryłam folia iwstawilam do lodówki
wIEM ZE WYGLADA NA PRACOCHŁONNE ALE mnie raz dwa poszlo bo sobie rozrobilam galaretki kazda w osobnym naczyniu najtrudnieszy pierwszy raz zrobic
PULPECIKI W SOSIE MUSZTARDOWYM
Mięso mielone (ja miałam ok 0.7 kg )
jajko (jak więcej mięsa to 2 jajka)bułka tarta przyprawy bulion 3 łyzki musztardy i troche soku pomidorowego na kolor
Mięso trzeba wyrobic jak na mielone formujemy średniej wielkosci pulpeciki lekko obsmazamy wkladamy do rondla i zalewamy bulionem dajemy musztarde sok lisc laurowy i ziele angielskie Dusimy do miekkości mozna zaprawic ja osobiscie nie zaprawiam ew daje sos jakis pieczeniowy z Winiar ale nie zawsze wole w sosie własnym Jak bylo widac na zdjeciu daje z ryzem i marchwka z groszkiem A ryz wkładam do flizanki wysmarowanej lekko masłem i robie babeczki na talerzu lekko polewam sosem i zajadam oczywisci z pulpecikami
madziulanatasza
Fanka BB :)
Asia zero krępacji, dawaj przepisy na te pyszności,ja lubię piec.
Joanna73
uzależniona od BB
a ja tez tylko jak mi si cos chce to wykorzytuje to co mam i zeby szybko bylo ;-) aaaaa zapomnialm na jedna warstw jeseden serek+ jedna galaretkaAsia zero krępacji, dawaj przepisy na te pyszności,ja lubię piec.
Joanna73
uzależniona od BB
SOSIK DO MAKARONU
mięso mielone 0.55 kg
spora cebula
pół papryki czerwonej i zielonej
sos Delecty indyk http://www.delecta.pl/produkty/Indyk-w-sosie-bolonskim-z-oregano.php
sos pomidorowy z lidla W NIEBIESKIM KARTONIKU ZA 1.99
Mięso trzeba podsmazyć z przyprawami typu wegeta i do mielonego miesa ,cebulę i paprykę drobno pokroić i też podusic tylko osobno mieso osobno cebulke z papryką Jak juz sie podussi to mieszamy razem dodajemy sos Delekty i kilka łyzek pomidorow mozna dolaj wody jak będzie gęste Zagotowujemy i cały czas mieszamy zeby nam nie przywarlo Po zagotowaniu mozna wyłączyć i mozna doprawic jakąs zielenika Szybko i smacznie Mozna tez zamiast sosu dac caly kartonik lidlowskich pomidrow
Umnie dzis sosik z makaronem ale pasuje tes do ryżu +suróweczka pycha Mozna posypac przed podaniem serem żóltym SMACZNEGO
mięso mielone 0.55 kg
spora cebula
pół papryki czerwonej i zielonej
sos Delecty indyk http://www.delecta.pl/produkty/Indyk-w-sosie-bolonskim-z-oregano.php
sos pomidorowy z lidla W NIEBIESKIM KARTONIKU ZA 1.99
Mięso trzeba podsmazyć z przyprawami typu wegeta i do mielonego miesa ,cebulę i paprykę drobno pokroić i też podusic tylko osobno mieso osobno cebulke z papryką Jak juz sie podussi to mieszamy razem dodajemy sos Delekty i kilka łyzek pomidorow mozna dolaj wody jak będzie gęste Zagotowujemy i cały czas mieszamy zeby nam nie przywarlo Po zagotowaniu mozna wyłączyć i mozna doprawic jakąs zielenika Szybko i smacznie Mozna tez zamiast sosu dac caly kartonik lidlowskich pomidrow
Umnie dzis sosik z makaronem ale pasuje tes do ryżu +suróweczka pycha Mozna posypac przed podaniem serem żóltym SMACZNEGO
medeuska
październikowa mama'09
PRZEPIS NA SAŁATKĘ TORTELLINI
prosty
kupujesz makaron tortellini z szynką lub mięsem mielonym-jaki wolisz
gotujesz
do paczki makaronu ja zawsze kupuje 2-3 ogórki
3-4 pomidory
i jeśli chcesz mozesz dac do tego szynke- ja daje tylko jak robie dla gości- do domu spokojnie mi wystarcza bez szynki
Wszystko (oprócz makaronu) kroisz w kostkę większą do tego wyciskam duuuuuuuuuuuuuuuużo czosnku świeżego-ale jak kt woli-mniejwiecej wg uznania-sól,pieprz
i do tego śmietana-też wg uznania-ja czasem daję samą śmietanę, a czasem troszeczkę do tego mieszam majonezu-np na małą śmietanę daje 1-1,5 łyżki majonezu
SMACZNEGO
prosty
kupujesz makaron tortellini z szynką lub mięsem mielonym-jaki wolisz
gotujesz
do paczki makaronu ja zawsze kupuje 2-3 ogórki
3-4 pomidory
i jeśli chcesz mozesz dac do tego szynke- ja daje tylko jak robie dla gości- do domu spokojnie mi wystarcza bez szynki
Wszystko (oprócz makaronu) kroisz w kostkę większą do tego wyciskam duuuuuuuuuuuuuuuużo czosnku świeżego-ale jak kt woli-mniejwiecej wg uznania-sól,pieprz
i do tego śmietana-też wg uznania-ja czasem daję samą śmietanę, a czasem troszeczkę do tego mieszam majonezu-np na małą śmietanę daje 1-1,5 łyżki majonezu
SMACZNEGO
Agnieszka&Emily
Mama Emily:)))
SAŁATKA Z MAKARONEM RYŻOWYM
1/2 paczki makaronu ryżowego Primo gusto lub drobne gwiazki
30 dag szynki
1-2 ogórki zielone w zależności od wielkości
sól
pieprz
koperek czym więcej tym lepiej
2-3 łyżki dość ostrego majonezu
ewentualnie czosnek jak lubicie
Makaron ugotować w osolonej wodzie
szynkę pokroić na zapałki
ogórka zetrzeć na grubej tarce jarzynowej i odcisnąć lub zostawić na sitku
koperek posiekać dość drobno,ale bez przesady
połaczyć wszystko i wymieszać.
Doprawić przyprawami do smaku.
Smacznego.
SAŁATKA Z INDYKIEM WĘDZONYM
30 dag kurczaka lub indyka wędzonego
puszka kukurydzy
puszka ananasa
puszka czerwonej fasolki
majonez
sól
pieprz
kurczaka i ananasa pokroić w kostkę
dodać kukurydzę i przepłukaną i odcedzoną czerwoną fasolkę
zaprawić 1 łyżką majonezu (ja daję majonez babuni)
Doprawić do smaku i gotowe
Smacznego
1/2 paczki makaronu ryżowego Primo gusto lub drobne gwiazki
30 dag szynki
1-2 ogórki zielone w zależności od wielkości
sól
pieprz
koperek czym więcej tym lepiej
2-3 łyżki dość ostrego majonezu
ewentualnie czosnek jak lubicie
Makaron ugotować w osolonej wodzie
szynkę pokroić na zapałki
ogórka zetrzeć na grubej tarce jarzynowej i odcisnąć lub zostawić na sitku
koperek posiekać dość drobno,ale bez przesady
połaczyć wszystko i wymieszać.
Doprawić przyprawami do smaku.
Smacznego.
SAŁATKA Z INDYKIEM WĘDZONYM
30 dag kurczaka lub indyka wędzonego
puszka kukurydzy
puszka ananasa
puszka czerwonej fasolki
majonez
sól
pieprz
kurczaka i ananasa pokroić w kostkę
dodać kukurydzę i przepłukaną i odcedzoną czerwoną fasolkę
zaprawić 1 łyżką majonezu (ja daję majonez babuni)
Doprawić do smaku i gotowe
Smacznego
Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
agunia-ln
Fanka BB :)
Sałatka słoneczna:
- słoik selera sałatkowego
- puszka kukurydzy
- 5 plastrów ananasa z puszki
- 30 dag sera żółtego
- majonez
- pieprz
Ser pokroić w kostkę, ananasa również, dodać osączoną kukurydzę i seler, wymieszać wszystko z majonezem, ewentualnie doprawić do smaku pieprzem
W wersji exclusive można dodać pokrojoną w kostkę szynkę konserwową
Smacznego;-);-);-)
- słoik selera sałatkowego
- puszka kukurydzy
- 5 plastrów ananasa z puszki
- 30 dag sera żółtego
- majonez
- pieprz
Ser pokroić w kostkę, ananasa również, dodać osączoną kukurydzę i seler, wymieszać wszystko z majonezem, ewentualnie doprawić do smaku pieprzem
W wersji exclusive można dodać pokrojoną w kostkę szynkę konserwową
Smacznego;-);-);-)