madziulanatasza
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 19 Styczeń 2009
- Postów
- 2 385
To i ja dorzuce ,dla mięsojadów;-)
ŻEBERKA PO DIABELSKU
składniki:
1 kg żeberek(lub karkówki)
słoik korniszonów
keczup piekielny,lub ognisty
2 cebule
kapka oleju
pieprz ,sól
przygotowanie:
mięso z 2 h przed upieczeniem nasmarować olejem i przyprawami,po ty czasie włożyć do zaroodpornego naczynia .Na mięso ułożyć skrojoną w pól talarki cebulę,zerzteć na to warstwę ogórków(cały słoik)zalać wodą z ogórków .To ważne ponad pól słoika z tego co zostanie ,tak aby warstwę mięska przykryć.Na koniec zalać to butelką keczupu ,równą warstwą aby nie było nic z pod spodu widać .Wstawić do nagrzanego piekarnika 180 st,na póltorej godziny
Sycące ,pikantne,jak wam będzie zimno i będziecie chciały coś konkretnego to polecam!!!!
ŻEBERKA PO DIABELSKU
składniki:
1 kg żeberek(lub karkówki)
słoik korniszonów
keczup piekielny,lub ognisty
2 cebule
kapka oleju
pieprz ,sól
przygotowanie:
mięso z 2 h przed upieczeniem nasmarować olejem i przyprawami,po ty czasie włożyć do zaroodpornego naczynia .Na mięso ułożyć skrojoną w pól talarki cebulę,zerzteć na to warstwę ogórków(cały słoik)zalać wodą z ogórków .To ważne ponad pól słoika z tego co zostanie ,tak aby warstwę mięska przykryć.Na koniec zalać to butelką keczupu ,równą warstwą aby nie było nic z pod spodu widać .Wstawić do nagrzanego piekarnika 180 st,na póltorej godziny
Sycące ,pikantne,jak wam będzie zimno i będziecie chciały coś konkretnego to polecam!!!!