J
Justa19
Gość
Kolczyk u niemowlęcia wyglada sliczniee ale ja poczekalabym jeszcze troszke ;-) balabym sie takiiemu malenstwu przebic uszka ...pozatym takiego maluszka moze to starsznie bolec poczekaj az malutka podrosnie:-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Miałam tak samo. Byłam bardzo zła na moją mamę, że nie pozwalała mi przekłuć uszu. Po wielu namowach i "wierceniu dziury w brzuchu" zgodziła się, gdy kończyłam ósmą klasę.A teraz coś z serii "jak byłam mała": jak byłam mała to dziewczynki miały przekłuwane uszki np. z okazji komunii- chociaż mi mama pozwoliła na przekłucie dopiero pod koniec podstawówki.
dokladnie. I nie rozumiem tlumaczenia ze taki maluszek lepiej zniesie bol... Przeciez to w kazdym wieku boli tak samo...A taki maluch to jeszcze nie wie dlaczego boli i nie rozumie dlaczego dzieje sie mu krzywda.:---(....Ja tez jakos patrzec nie moge na maluszki z kolczykami....koszmar....Miałam tak samo. Byłam bardzo zła na moją mamę, że nie pozwalała mi przekłuć uszu. Po wielu namowach i "wierceniu dziury w brzuchu" zgodziła się, gdy kończyłam ósmą klasę.
Mojej córce przekłułam uszy na dziesiąte urodziny, bo uważam noszenie kolczyków przez mniejsze dziewczynki po prostu za brzydkie.