reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kolczyki u niemowlaka

A ja jestem przeciwna przebijaniu uszu tak małym dzieciom z zupełnie innych względów. Po prostu uważam, że każdy powinien decydować sam czy chce mieć dziurki czy nie a tak to nie daje się dziewczynkom możliwości wyboru. Moje dwie starsze córy miały przebijane uszy jak miały około 5 lat i tylko dlatego, ze same chciały, najmłodsza nie chce i ja jej nie zmuszam, zwłaszcza że z tego co widzę to starsze noszą bardzo rzadko kolczyki i mają często problemy z ropiejącymi dziurkami (a na początku nie miały).

reklama
Trzeci miesiąc życia, to na pewno nie za wcześnie, ale dlaczego się ograniczać do uszu??? Od razu trzeba było przebić język i pępek.

super rada....:confused: ja radze poogladac sobie ludzi starszych ..trudno znalezc kogos z malymi uszami....bo roznica miedzy niemowlecymi a doroslymi uszami jest chyba kazdemu znana...
Kurcze felek to moi rodzice są chyba jakimiś kosmitami-bo oni nie mają dużych uszu-tak samo moje ciotki i ogólnie wszyscy w rodzinie...Może oni badali stado murzynek,bo murzynki specjalnie rozciągają sobie uszy,a konkretniej to dziurki w uszach,aby zmieścić takie duże "kolczyki" :-):-):-)(żart)

Ostatnia edycja:
Trzeci miesiąc życia, to na pewno nie za wcześnie, ale dlaczego się ograniczać do uszu??? Od razu trzeba było przebić język i pępek.
nie wiem do kogo bylo to skierowane..ale pytanie na poczatku watku bylo o kolczykach w uszach..a taka odpowiedz nie wnosi nic pozytywnego do calej dyskusji...

mili_22 a widze ze ciebie nawet naukowe argumenty nie przekonuja....trudno

kazdy ma swoje zdanie w tym temacie..ja chcialam tylko napisac co tez wyzej zrobilam -ze nie wszystkie argumenty tu przytoczone przeciw sa zgodne z prawda...
na tym skoncze ...pozdrawiam

nie wiem do kogo bylo to skierowane..ale pytanie na poczatku watku bylo o kolczykach w uszach..a taka odpowiedz nie wnosi nic pozytywnego do calej dyskusji...

Było skierowane do zwolenniczek przebijania uszu. Taka odpowiedź rzeczywiście nie wnosi nic pozytywnego – pokazuje jakim bezsensownym pomysłem jest przebicie uszu niemowlaka.

Dziecko to nie choinka.

Ostatnia edycja:
witaj Lidia 24! osobiscie nie wyobrazam sobie 3-miesiecznego szkraba z kolczykami. mamy robia to dla wlasnego widzimisia, nie zwracajac uwagi na minusy noszenia kolczykow u tak malego dzieciaczka. Przeciez przeklucie uszu sprawia bol, uszka mogą ropiec, dziecko może o cos zachaczyc i o nieszczescie nie trudno. Kiedys przekluwano uszy dziewczynkom mniej wiecej na pierwsza komunie. Mysle,ze to dobry czas, poniewaz osmioletnia istotka jest już swiadoma swojego wyboru i bez większego trudu można jej wytłumaczyć co i jak należy robic w przypadku noszenia kolczykow.

a ja mam dziurki w uszach od roczku (czyli 28 lat)..i nadal sa w tym samym miejscu:-D:-D:-D

moja córka ma też od kiedy skończyła rok..nic się nie działo!

nie wiedzę tu żadnego posta mamy, która przekuła uszy dziecku i miała z tym problemy, lub by tego żałowała , nie słyszałam o żadnych powikłaniach, czy wypadkach tym spowodowanych....
Oczywiście warto dmuchać czasem na zimne....ale tylko czasem!
3mc..to za mało jak dla mnie..ale roczna dziewczynka z kolczykami nikogo nie szokuje ....

reklama
Do góry