reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kolczyki u niemowlaka

Sorry ale dla mnie przekłuwanie uszu takim maluszkom to głupota... Jest to dla mnie oczywiste po prostu - jest to sprawa wyłącznie dla próżności i przyjemności MAMY dziecka, która może dla samego dizecka powodować ból a nawet zdrowotne problemy... Jak przekłułam sobie uszy będąc dorosła to nie mogłam spać w kolczykach bo mnie urażały - a maluszki są 100x bardziej delikatne i nie potrafią powiedzieć że je coś uwiera, albo piecze, to nie zawsze widać na zewnątrz - jak uszy są już czerwone i napuchnięte to widać ale jeśli nie są to nie znaczy że maluszek się komfortowo czuje. Dla mnie to jest głupota.

Pozdraiwam

Agnieszka

dziecko do około 2 roku zycia w uszku ma sama chrzastkę a nie to co dorosły człowiek, dzieki czemu wlasnie o wiele lepiej znosi przekłuwanie niż dorosły..tak mi powiedziała lekarka w szpitalu jak leżałam z mała juz w kolczykach :tak: i to dla uszu najlepszy moment na przekuwanie:tak:

reklama
dziecko do około 2 roku zycia w uszku ma sama chrzastkę a nie to co dorosły człowiek, dzieki czemu wlasnie o wiele lepiej znosi przekłuwanie niż dorosły..tak mi powiedziała lekarka w szpitalu jak leżałam z mała juz w kolczykach :tak: i to dla uszu najlepszy moment na przekuwanie:tak:

Ale przecież nie przekłuwasz chrząstki tylko płatek skóry :confused::oo:

Ale przecież nie przekłuwasz chrząstki tylko płatek skóry :confused::oo:
przekłówasz uszko na wylot u nas jest skóra, "mięso"..czyli tkanaka żywa i skóra..u dziecko jest skóra, chrząstka...i skóra....
tak ja to zrozumiałam z tego co lekarka mówiła..że zawsze starsza osoba gorzej przechodzi przekłówanie własnie z tego względu:tak:..ale ja tam na strukturze ucha nie znam:zawstydzona/y::-D
wydaje mi sie że lekarz który powiedział Vanessie2007 że to najlepszy moment miał dokładnie to samo na mysli:):tak::tak::tak:

Czesc mamusie mam pytanko do mam które mają dziewczynki, kiedy przebiły swoim córciom uszy i czy mają zamiar to zrobić.Mojej starszej córce przebiłam jak miała 5 miesiecy,i mam zamiar teraz przebic młodszej Amelci.

Ja przebiłam jak córka miała 10 miesięcy i uważam że to był ostatni dzwonek.Bo córeczka była jeszcze mała i nie bardzo wiedziała o co chodzi, a najbardziej chodziało o "grzebanie w kolczykch".W tym wieku dzieci zapominają że je mają więc nie interesują się nimi.Wydaje mi się że starsze dzieci troche może kusić żeby sobie podotykać kolczyki,a jak wiadomo wtedy mogą ropieć.
O
Pozdrawiam

:-)Moja corka miala przeklote uszy w wieku ok. roku i trzech miesiecy. Chwilke plakala a potem zapomniala. Przypomnila sobie gdy pokazala tatusiowi, a potem znowu zapomniala. Nie dotykala ich, bo wlasciwie saczylo sie tylko jedna dobe i to bardzo malo.:tak:

a moje pytanie brzmi - po co? Po co dziecku kolczyki?
po co po co? Nie obraźcie się, ale ja kompletnie nie rozumiem tych mam, kóre przekłuwają uszy niemowlakom. Przeciez to niemowlak, nie lalka. Z ciekawości - odpowiedzcie mi po co?

reklama
zgadzam sie z masebi.po co tak malemu dziecku kolczyki?wg mnie dziecku powinno sie przekluc uszy gdy bedzie starsze i swiadomie zechce je miec:tak:znam przypadek gdzie kobieta przekula uszy rocznej coreczce i po jakims czasie srubka z tylu kolczyka wrosla w ucho dziecka i musieli usuwac to hirurgicznie w szpitalu:szok:dlatego ze matka nie pomyslala o tym ze trzeba srubke z tylu poluzowac gdyz ucho dziecka caly czas rosnie a jak wiadomo te kolczyki robione "pistoletem"sa mocne scisniete!poza tym dziecku moze byc niewygodnie podczas snu w kolczykach wiem po sobie..

Do góry