reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kilogramy i centymetry na +

Hej :-)
23 tydzien i 6 kg na plusie :) Chcialabym max 10-12 kg. Jestem juz dużo za duza - wiec mysle ze da rade...
Co do wymiarow nie napisze bo nie mierze... ale brzuch juz wielgasny :-p

reklama
A ja się dziś zważyłam i załamka:zawstydzona/y:... już 8 na+ a też malutka nie jestem:-(a tak realnie patrząc to jeszcze z 8 mnie czeka....:-(

sarka ja też 8 +:((( 26 tydzień...
mam nadzieję, że jakoś się opamiętam...chociaż wcale nie ulegam moim wszystkim zachciankom i apetytom (wtedy byłoby juz 15 +)

Dziewczyny spokojnie my to wszystko zrzucimy po porodzie ;-) Mnie w 2 trymestrze przybyło 6 kg ale póki co (odpukać) waga stanęła (w 1 trymestrze 3 kg). Przybywa wód płodowych, waga maleństwa i mimo że będziemy robić wszystko to kg na wadze i tak nam przybędzie. Do 14 kg zostało jeszcze 6kg więc spokojnie! :tak: Akurat się zmieścicie:-)

Nie ma sie co przejmowac - przejmowac moznaby jakbysmy przytyly do teraz 15 kg :-D Poza tym moze w III trymestrze wolnimy w przybieraniu wagi? :-)
nie sądzę:no: wtedy dzidzia najwięcej przybiera na wadze....
Ja w 14 się nie zmieszcze, wiem to na pewno, nie mam co się oszukiwać:zawstydzona/y:
olcia Ty jesteś 4 tyg przede mną - wtedy to ja ponad dychę będę mieć na + na pewno:(

u mnie mimo wysiłków wystarczył tydzień i już mam +12 kg :szok::-):szok::-D:szok:

trochę mnie to załamuje i z utęsknieniem zaczynam przeglądać zdjęcia z początków ciąży z drugiej strony wiem jaki rygor żywieniowy jest jak się karmi malucha - zwłaszcza przez pierwsze 3 miesiące i tak ciężko sobie odmówić czegoś słodkiego czy "niezdrowego" czy "wzdymającego".

I tak źle, i tak niedobrze :baffled:

u mnie mimo wysiłków wystarczył tydzień i już mam +12 kg :szok::-):szok::-D:szok:

trochę mnie to załamuje i z utęsknieniem zaczynam przeglądać zdjęcia z początków ciąży z drugiej strony wiem jaki rygor żywieniowy jest jak się karmi malucha - zwłaszcza przez pierwsze 3 miesiące i tak ciężko sobie odmówić czegoś słodkiego czy "niezdrowego" czy "wzdymającego".

I tak źle, i tak niedobrze :baffled:
niby tak ale mi na rtazie chodzi o samą ciaże że będę słoniem:///
no i nie jest powiedziane że na 100% karmienie wypali (teraz już wiem że tak może być;/)

niby tak ale mi na rtazie chodzi o samą ciaże że będę słoniem:///
no i nie jest powiedziane że na 100% karmienie wypali (teraz już wiem że tak może być;/)

ja już wyglądam jak słonica, więc gorzej już być nie może- muszę się jakoś przed sobą usprawiedliwiać :)

u mnie karmienie wypaliło na szczęście- więc jestem też psychicznie nastawiona, że będzie dobrze, że mleczko mi z piersi popłynie itd itp. A jak nie to butla i też się nie załamię bo będę mogla odchudzanie trochę chemią wspomóc :)

reklama
Coraz częściej pogoda nie zachęca do spacerów:-( i zaczynam się zastanawiać nad wyjęciem mojego poczciwego steppera:tak:. We wrześniu mam wizytę i spytam się lekarza na ile mogę sobie pozwolić. Nie mogę dopuścić do takiej masy jak w pierwszej ciąży:no:.

Do góry