reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

reklama
Jak to dobrze ze mozna tutaj zajrzeć i o wszystkim powiedziec...Mam nadzieje ze test sie mylił i tak jak mowicie jest nadzieja dopoki nie ma @ ..Moj mąz nadal jest przekonany ze duzo sie we mnie zmnienilo i czeka na nas nasza fasolka .:-) a jak z tempka zawsze spada na @???

Dziweczyny 3 mam za WAs wszystkie kciuki...mam nadzieje ze kazda z nas doczeka sie swojej malej cudnej fasolki...

Tofii a Ty jakich testow uzywasz....czy jest jakas rozniaca miedzy nimi..lepszy gorszy??? wiecie co dzisiaj wstalam o 4 i robilam ten test bo spac nie mogłam i w pierszej chwili wydawalo mi sie ze kreseczka zaczela sie pojawiać ..pozniej jednak bialo w drugim polu :(

Ja robiłam test Quick View, ale szczerze nie wiem czy ma jakieś znaczenie firma. Co do tempki to mi zawsze w dniu pojawienia się @ spadała do 36.5-36.6, a teraz utrzymuje się na poziomie 36.8-36.9,a przez dzień rośnie nawet do 37.5, nie wiem jednak jak reaguje twój organizm na @.
Co do testów to w necie znalazłam coś takiego:
Feri Test (Cormay, 8 zł) - test paskowy, wykrywa ciążę w 14 dni po zapłodnieniu, należy wykonać go rano, na wynik pomiaru czeka się 5 minut.
Contrast (Genzyme Diagnostic, 11 zł) - test płytkowy, wykrywający ciążę po 12 dniach od zapłodnienia, wynik pomiaru uzyskuje się po 4 minutach.
Pink Test (Veda Lab, 10 zł) - test płytkowy, wykrywa ciążę po 2 tygodniach od zapłodnienia, na wynik pomiaru czeka się 30 sekund.
Pink Test Disptick (Veda Lab, 8 zł) - test paskowy, wykrywa ciążę po 2 tygodniach od zapłodnienia, wynik uzyskiwany jest po 30 sekundach, dla potwierdzenia wyniku negatywnego, warto poczekać 5 minut.
Quick View (Quidel, 10 zł) - błyskawiczny test płytkowy do wykonania rano, stwierdza ciążę już po 6 dniach od zapłodnienia, na wynik pomiaru czeka się minutę.
Clearview (Unipath, 13 zł) - płytkowy test ciążowy, wykrywający ciążę w pierwszym dniu spodziewanej miesiączki, na wynik pomiaru czeka się 5 minut.
Clearview hCG II (Unipath, 14 zł) - płytkowy test ciążowy, wykrywający ciążę po tygodniu od zapłodnienia, na wynik pomiaru trzeba poczekać 5 minut.
Clear Blue (Unipath, 22 zł) - test w postaci flamastra, wystarczy umieścić go pod strumieniem moczu na 5 sekund, wynik pomiaru uzyskiwany jest po 3 minutach.
Ale z tego co czytałam na naszym forum to testy bywają przereklamowane i nie pokazują ciąży tak szybko jak to pisze na opakowaniu, a i wadliwe się zdarzają.

No i dziś rano moje ciche wołanie o cud umarło. Ta pi...... @ przylazła:no2: . Temp dalej wysoka jak na mnie, bo 36,7-36,9. Wczoraj pojawił się brązowawy śluz, ale miałam jeszcze nadzieję, bo przecież był rozciągliwy taki jak na owu.(nawet przy owu taki książkowy nie jest) i przez kilka ostatnie dni też był czasem wodnisty, czasem rozciągliwy. Nie bolał mnie nawet brzuś tak jak zwykle, tylko tak słabiutko pobolewał, więc dlaczego, powiedzcie mi dlaczego ona przylazła...?:confused:
Póki co straciłam wszelką nadzieję, że kiedyś zostanę mamą!:-(
Wczoraj razem z moim M. płakaliśmy ze szczęścia, a dziś rano z bezsilności i nienawiści dla tej całej niesprawiedliwości... Żałuję, że wogóle mu powiedziałam, że dałam mu nadzieję...
Czuję się jak puste, kartonowe pudełko, jaka ze mnie wogóle kobieta... do niczego się już nie nadaję!
Przepraszam, że was obarczam moimi problemami, ale nie mogę już dłużej w ciszy płakać do poduszki...
Dalej jednak trzymam za was dziewczyny kciuki, wierzę że wam na pewno się uda!!;-)

Toffi przykro mi..wiem co czujecie..nie obarczaj sie walcz dzielnie w następnym cyklu kup jakies dobre winko , spedzcie miły wieczór.....a przytulanko niech bedzie wielką przyjemnością...zobaczysz przyjdzie czas na Ciebie , na mnie i na inne starające się:tak:

Jesli chodzi o mnie wciaz czekam , wczorajszy test mnie zdołował ale @ nadal nie ma...moze owu mi sie przesunela i jest za wczesnie....na wykrycie testem domowym

Teoretycznie w 100% się z tobą zgadzam, ale sama wiesz jak to jest z tym niemyśleniem. Ja właśnie w tym cyklu nie myślałam za dużo, wręcz przeciwnie myślałam że jest stracony, ale nabierałam wielkiej nadzieji z dnia na dzień, gdy nie było @. Jak ona mi mogła takie świństwo zrobić, tak mnie przetrzymać w niepewności?? Jest mi dziś tak bardzo smutno, że co chwilę płaczę.
Dalej jestem przekonana , że dopóki nie ma @ to jest świetnie i ciążowo, więc jesteś na dobrej drodze do posiadania pięknego okrąglusiego brzuszka. Powodzenia kochana!!

Nie wytrzymalam zrobilam dzisiaj test...tym razem quicka. nie wiem co myslec bo widać troszke drugą kreseczke, jest ona widoczna troszke jak sie przyjzec nawet moj maz ja zauwazył....@ nie ma...nadzieja jest czekam jak nic si enie zmieni lece do ginka ..Nie nastawiam sie bo rozczarowanie tak bardzo boli:-(

Nie wytrzymalam zrobilam dzisiaj test...tym razem quicka. nie wiem co myslec bo widać troszke drugą kreseczke, jest ona widoczna troszke jak sie przyjzec nawet moj maz ja zauwazył....@ nie ma...nadzieja jest czekam jak nic si enie zmieni lece do ginka ..Nie nastawiam sie bo rozczarowanie tak bardzo boli:-(

tez robilam drugi raz test i wyszla taka minimalnie widoczna druga kreseczka- taka, ze zastanawialam sie czy dobrze widze. Tz tez ja widzial. Popedzilam wiec na badanie z krwi i wyszlo ujemne... na drugi dzien dostalam okres...

OBY u Ciebie tak nie bylo!

reklama
Witajcie:)
Toffi bardzo mi przykro z powodu@, ale nie ma co sie zalamywac, zobaczysz teraz bedzie lepiej . Wkoncu mikolaj dopiero za miesiac:) Pozdrawiam:)

Do góry