reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

reklama
czarna, ten link ma byc umieszczony miedzy

Dziewczyn pomocy  :).... Od roku razem z mężem staramy się o dzidziusia. Podczas tego cyklu byłam pod ścisłą kontrolą lekarza (co 3/4dni USG TW), aby sprawdzić czy pęcherzyk rozwija się prawdłowo oraz by określić dzień jajeczkowania . Dodam że okres mam nieregularny... Poczas USG w 14 dniu cyklu okazało się że pęcherzyk rozwija się prawidłowo, a w dniu 19 już go nie było.Zdanie gin pękł w 16 dniu cyklu. "Przytulanko" uskutecznialiśmy w dniu 13,16,18 cyklu. Poważnie zastanawiam się czy tym razem jest szansa na dzidziusia?? Tym bardziej że zauważam od 2 dni objawy tj.: obolały brzuch, dziwny posmak w ustach,temp. 37 stop, wrażliwe piersi... jednak nie wiem czy to nie za wcześnie na pierwsze symptomy ciąży... z drugiej strony do @ jeszcze daleko...Co o tym sądzicie? Czy waszym zdaniem mogę zrobić test? Bardzo liczę na Waszą pomoc, jako doświadczonch koleżanek.. :)

Miminka witam Cie serdecznie :) ... nie stresuj sie tak kochana ... na tescik ( jesli do @ jeszcze daleko) to jeszcze za wczesnie ... przynajmniej odczekaj 2 tygodnie :) ... teraz nawet jesli jestes w ciazy test moze nic nie pokazac a Ty tylko sie zdenerwujesz, zalamiesz itd ... co do objawow, mozliwe zebys juz cos odczuwala ... kazda kobieta przechodzi inaczej ciaze :) a z objawow ktore wymienilas, jest duza szansa ze to fasolka :) ... zycze cierpliwosci i oczywiscie czekamy na tescik :)

Pozdrawiam :)

Miminka , po pierwsze witam cie serdecznie!!
po drugie spokój!!! to tyle co moge ci doradzić. my tez staramy sie od stnowczo za długiego czasu, i nauczyłam sie jednego: tylko spokój pomoze ci przetrwac i nie zwariowac.
twoje objawy sa jak najbardziej obiecujące, ale proponuje poczekac do terminu spodiewanej @ i wtedy zatestowac. bo za wczesnie zrobiony test moze tylko niepotrzebnie cie zdenerwowac. a napewno sama dobrze wiesz, jak nieprzyjemny widok stanowi I krecha na tescie...
trzymam kciuki za ciebie!! zaglądaj do nas i pisz!!no i zbieraj tak bardzo pomocne fluidki ciązowe ;)

Witajcie dziewczyny... pieszę do Was po raz 1 choć wielokrotnie śledziłam i czytałam Wasze wpisy oraz kibicowałam wszystkim które pragną mieć dziecko. Postanowiłam przyłączyć się do Was gdyż bardzo chciałabym abyście ze swojej perspektywy oceniły moje dolegliwości i zinterpretowały moją dziwną temperaturkę. Tak więc: z mężem w tym cyklu poszaleliśmy trochę i wczoraj miałam dostać okres i sądziłamn ze dostanę gdyż w 27 dniu czyli jeden dzien przed okresem temka spadła do 36,7 ale jakie było moje zdziwienie gdy zmierzyłam ją w dniu spodziewanego okresu - było juz 37,0 - to w ogole najwyższa temperatura w tym cyklu - najwyzsza wczesniej too 36,9. Zastanawiam się więc o co chodzi - przeciez zawsze przed okresem temperatura mi spadała nawet kilka dni przed a tu w dniu okresu podniosła sie ??!! Dodatkowo bolą mnie od 10 dni cycuchy ale to straszliwie - dla mnie to żaden objaw gdyż prawie zawsze tak mnie bolą - w tym cyklu jedynie z ta roznica ze najbardziej sutki i nawet wtedy gdy nie dotykam (swedzenie, szczypanie). Boli podbrzusze ale troszke inaczej niz zwykle - z przerwami i mniej boleśnie - to wszystko jest dla mnie mało przekonujące gdyż bardzo podobne bóle mam co miesiąc. Jedynym innym objawem jest ssanie w żołądku i delikatne mdłosci ale malutko. Za to co miesiąc od zawsze przed zbliżającą się miesiączką bardzo bolał mnie krzyż a teraz nic o dziwo. I tak właśnie okres ktory zawsze mialam jak w zegarku spoznia sie juz 2 dni.... najbardziej mnie zadziwiła ta temperatura ktora wzrosła zamiast spaść. Co wy na to - może któraś z Was miała podobnie? Pozdrawiam Was serdecznie :)

reklama
Gumiśka - witaj
Ty musisz mieć kobieto niezwykle silną wolę, ze jeszcze testu nie zrobiłaś. Szacuneczek ;D
Rób szybciorem test i pisz co na nim wyskoczyło ...... II ;D
Pozdrawiam - i nie zapomnij o nas. Napisz koniecznie co i jak

Do góry