reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

No cóż.. Pożyjemy zobaczymy ;-) Ja mam cały czas wrażenie, że za chwile dostane @.. Jajniki ciągną, ból w podbrzuszu i piersi czasami pobolewają (nie bardzo, ale przy dotyku). A jak Ty się czujesz kochana? :*

reklama
Podobnie ból podbrzusza,nudności,sikałam w nocy 4 razy-jestem nieprzytomna,jajniki ciągną ale rzadko no i zmęczona jestem
tak bez chęci do dziełania.
J objawy @ miałam zawsze dzień przed albo po rozpoczęciu krwawienia

I becze przy każdej byle jakiej okazji:dry:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hej dziewczyny:) Ja sie wczoraj z moim D strasznie poklucilam...chyba z tych nerwow sie na niego wydarlam... bo sie stresuje bardzo... :-( Zauważyłam że podbrzusze mi twardnieje szczegolnie przy nogach sie robia takie twarde pasy... dzis rano mialam 36,8... wieczorem wczoraj mialam 37,6. Piersi czasami zabola ale zadko.. brodawki ogromne a czasami robia sie jak smoczki takie wielkie i odstajace jak kobieta kiedy karmi;-) tego jeszcze nigdy nie mialam. i wczoraj strasznie bolaly mnie nerki.. strasznie mi sie chce pic, nawet w nocy wstalam zey sie czegos napic a to mi sie nie zdarzalo. Nie wiem czy robic test czy czekac do spodziewanej miesiaczki:-( wogole jestem jakas dziwna dzisiaj zapomnialam pinu do telefonu i sobie go zablokowalam bede musiala jechac do rodzicow czukac kodu PUK bo ten telefon mam dlugo i nawet nie wiem gdzie ta karta moze byc:szok: masakra... i doskwieraja mi zaparcia az wzdecia mam niemilosierne. Kłucie troszke sie uspokoilo ale przy dziwnych ruchach boli.... Marwi mnie szczegolnie to, ze pale papierosy jak bede w ciazy to zuce a tak to nie mam po co:( i z kazdym papierosem mam wyzuty sumienie..ale jak nie jestem to mi nie zalezy bo mam mysli ze wogole jestem bezplodna i nigdy nie bede miala upragnionego dzidziusia:( dola jakiegos mam:(

karolciak22 Biedaku :* Może lepiej jak wstrzymasz się jeszcze troszkę z testem :tak: Będzie pewniejszy wynik. Ja niestety też palę :zawstydzona/y: ale już coraz mniej. Chcę w tym tyg rzucić to cholerstwo :wściekła/y:
poziomki heh wczoraj słuchałam "Jolka Jolka" i też poryczałam się jak głupia..
Dziewczyny nie ma rady, musimy jeszcze chwile poczekać z testowaniem.. Lepiej, żeby testy były w odpowiednim czasie z dwoma kreseczkami, niż zrobić wcześniej z błednym wynikiem. Damy radę ;-)

Karolciak,z testem najlepiej poczekaj do spodziewanej @,wiem że to trudne:-(.
Co do papierosów powodują zmniejszenie szansy poczęcia,a więc daj sobie spokój!!!
Powód masz bo chcesz mieć fasolkę!!!!:-D
Nie palę od 3,5 roku. Ja też się wydzieram na starego:-).
Temp się mierzy przez cały cykl żeby poznać "swoją" temp więc myśle że możemy dac sobie spokój z mierzeniem:dry:.
Piersi są chyba najbardziej odczuwalnym bardzo wczesnym objawem ciąży.
Czekamy do testowania!!!;-)

To czekamy.. a ja w pracy jestem i o niczym innym nie potrafie myslec. w manie jakas to sie przerodzi hehe;-) ja wypilam teraz slabiutka kawusie rozpuszczalna i mi jakos niedobrze.. fuj...moze zaczniemy rozmawiac o czyms innym zeby nie myslec? jaka tam u was pogoda? i wogole skad jestescie??:) :happy2:

Jestem z pod Opoczna od 11mc.:-)
A no właśnie znacie może jakiegoś gin w Opocznie?? Może ktoś zna??
Pogode mam piękną aż nie chce mi się jechać do tyrki,a otwieram lumpeks i musze wszystko porozkładać:dry:

poziomki no to masz co robic:) u mnie swieci slonko ale co z tego jak do 18 w pracy... Ja jestem ze Śląska wiec nie pomoge Ci z wyborem gin w Opocznie:) Sama bym chciala wiedziec jaki u mnie jest najlepszy bo chodze juz do 4... Konkretnego gin to ze swieca szukac:-D

reklama
Ja u pierwszego gin jakiego bylam to sie dowiedzialam ze mam wielka nadrzeke i sie lekarz bedzie modlil zebym jeszcze raka nie miala....u kolejnego dowiedzialam sie ze nie mam zadnej nadzerki tylko mam zaczerwieniona szyjke bo wiele kobiet taka ma... a u kolejnego ze mam nadzerke ale mala i do mnie decyzja nalezy czy chce ja wypalic czy nie. ja wolalabym usunac ja po urodzeniu dziecka bo rozne zdania slyszalam na ten temat i ze mozliwe jest ze pozniej beda problemy z ciaza...tylko ze przez ta malpe robi mi sie stan zapalny co utrudnia zaplodnienie wiec mam wielki dylemat...:-( ale slyszalam opinie kobiet ze po porodzie nadzerka sama zniknela. i daly rade zajsc w ciaze z nadzerka wiec to jest moja nadzieja;-)

Do góry