reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

ostatnia @ miałam 1.05 uzywałam test owu od 10 dnia tego dnia były przytulanki i 4 dni pozniej tez 23.05 robiłam kolejny test owu i pokazał mi 2 krechy wg obliczen okres powinien byc wczoraj nie ma go czy test ciążowy juz wykaże mi ciąże?

reklama
MARY-BETH- tule Cie slonko mocno i wiem ze Ci smutno:sorry2:ale prosze-poczestuj sie czekoladką na poprawe samopoczucia i juz za kilka dni znow bedzie czas plodny i podzialacie:tak:;-)glowa do gory. bedziesz miala dzidziusia-mama Ci to mowi:tak::-)

MARY-BETH- tule Cie slonko mocno i wiem ze Ci smutno:sorry2:ale prosze-poczestuj sie czekoladką na poprawe samopoczucia i juz za kilka dni znow bedzie czas plodny i podzialacie:tak:;-)glowa do gory. bedziesz miala dzidziusia-mama Ci to mowi:tak::-)
mama05 dziękuję Ci! :happy: Ty naprawdę potrafisz dodać otuchy! :-)
Ale... do tego wszystkiego byłam u dermatologa, bo borykam się już dłuższy czas z cerą i chciałam ją w końcu wyleczyć. No to mam... dostałam antybiotyk i w trakcie tej kuracji nie mogę być w ciąży ani sie o nią starać (może ktoś kojarzy Tetralysal)... :realmad::no2::errr::errr: Ojej... Już sama nie wiem... Ważniejsza ładna buźka czy pragnienie posiadania maleństwa... Niby kuracja potrwałaby ok. 2 miesiące i świat się nie zawali... Ale... :eek:

MARY-BETH- oj to musisz pomyśleć i sie zastanowic ...czesto ciąża ladnie leczy rozne zmiany na twarzy...a z drugiej str to "tylko" 2 m-ce i bedziesz mogla znow sie starac..a nazwa leku nic mi nie mowi:no:dobrze,ze lekarz Cie uprzedzial,ze nie mozna go brac gdy sie staracie:tak:

a wogole to skoro sie starasz to zapraszam Cie dnas na wątek zostać mama w 2011 -jest tam sporo dziewczy w roznym wieku ,pomagamy sobie i jest si:tak:;-)zapraszam i tam czesto czestujemy czekoladką czy przytulamy jak ktoraś ma dól..

MARY-BETH- oj to musisz pomyśleć i sie zastanowic ...czesto ciąża ladnie leczy rozne zmiany na twarzy...a z drugiej str to "tylko" 2 m-ce i bedziesz mogla znow sie starac..a nazwa leku nic mi nie mowi:no:dobrze,ze lekarz Cie uprzedzial,ze nie mozna go brac gdy sie staracie:tak:

a wogole to skoro sie starasz to zapraszam Cie dnas na wątek zostać mama w 2011 -jest tam sporo dziewczy w roznym wieku ,pomagamy sobie i jest si:tak:;-)zapraszam i tam czesto czestujemy czekoladką czy przytulamy jak ktoraś ma dól..
Dziękuję Ci bardzo! :-):-) Na forum staraczek na 2011 rok już zajrzałam. :-) Jeju, jak to pomaga! Dziękuję!
Co do odłożenia starań - chyba masz rację. Chyba nie ma co odkładać, tym bardziej, że te "cudowne" dermatologiczne kuracje mało dają - trujesz się antybiotykami przez kilka tygodni i jest super, a gdy przerwiesz wszystko wraca do "normy"... Nie ma co opóźniać starań... ;-)
Buziaki!

hej dziewczyny jestem tu nowa i mam pytanie a mianowicie bylam w zeszly czwartek u gin czyli 27 maja robilam profilaktyczne badania i lekarka na mowila mnie jeszcze na odplatne usg do pochwowe by sprawdzic czy wszystko w porzadku wsumie sie zgodzilam i jak wlaczyla usg to mowi do mnie ze jestem w ciazy ja ze to nie mozliwe o 8 maja zaczal mi sie okres no ale ona mowi w takim razie mam czekac do 8 czerwca i pozniej sie zobaczy jak przyszlam do domu wykonalam test ale wyszedl negatywny wykonalam ich juz 5 bo szczeze chcialabym byc w ciazy choc sie nie staralismy moje pytanie jakie jest prawdopodobienstwo ze jestem w ciazy skoro testy wychodza negatywnie i jak wczesnie mozna zobaczyc ciaze na usg bo z moich obliczeni wyniklo ze to byla 5 dniowa a to wydaje mi sie nie mozliwe z gory dziekuje

Dziewczyny, odebrałam wynik. Beta hcg na poziomie 4211, tak więc wygląda mi to na 5 tydzień. Ale jestem podekscytowana. Wczoraj zrobiłam jeszcze 2 testy, tym razem z porannego moczu, czyli w sumie sześć :-D Teraz już jestem spokojna i wierzę, że tam pod moim serduchem zaczęły się dziać "Wielkie Rzeczy" - mały cud.

Martusia 0904, wydaje mi się jednak mało prawdopodobne, żeby lekarz mógł zobaczyć tak wczesną ciąże. Testy ciążowe, fakt nie muszą jeszcze nic pokazać. Zrób beta hcg i będziesz miała jasność. Daj znać, jak już będziesz coś wiedziała.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Natasza1981 gratuluję:-)
martusia0904 to raczej niemożliwe. Jak byłam u ginekologa to mi powiedział, że nie może wykryć 10-dniowej ciąży (choć według moich obliczeń powinna wtedy być około 21-dniowa). Testy domowe nie zawsze dają prawdziwy wynik.

reklama
Do góry