reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

mama05 nie mam pojęcia, wiem że okresami mam wysyp brzytkich rzeczy na twarzy :/ ale tak że jak się jedna partia zagoi to się pokazuje nowa :p najlepiej moja mama - prasuj przed snem poszewkę na której śpisz :D a ja na to ze na buzujące hormony to nie ma rady w takim stanie i nic nie pomoże :p Pozdrawiam gorąco, i trzymam kciuki za dzidziusia 3 :)

Ostatnia @ 9 kwietnia 2010r. Zabezpieczenie - prezerwatywa. Brak okresu. Test negatywny robiony 17 maja. Czy możliwe, będzie dzidziuś?
ja bym się pokusiła o betę i wizytę u lekarza :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Witam...u mnie w tym miesiacu bez zadnych niespodzianek....nadzieje mialam duza, a tu w nocy straszne bolesne skurcze jajnikow i brazowe skrzepy...takze niestety jedno wielkie nic :-(eh..

Czy u którejś bolały sutki (tylko gdy je się dotykało)?? Jeden mnie mocniej boli a drugi słabiej. Czy może to być objaw wczesnej ciąży??
Staramy się z mężem już piaty miesiąc, ale dopiero teraz zaczęło mi się tak dziwnie robić z tymi sutkami.
Zawsze przed @ bolały mnie piersi i wiedziałam ze nadchodzi, a teraz nie bolą piersi tylko sutki. W poniedziałek mam termin @ i siedzę jak na szpilkach.

mama05 nie mam pojęcia, wiem że okresami mam wysyp brzytkich rzeczy na twarzy :/ ale tak że jak się jedna partia zagoi to się pokazuje nowa :p najlepiej moja mama - prasuj przed snem poszewkę na której śpisz :D a ja na to ze na buzujące hormony to nie ma rady w takim stanie i nic nie pomoże :p Pozdrawiam gorąco, i trzymam kciuki za dzidziusia 3 :)
SLOMIANA WDOWA- dzieki za kciuki:tak:;-)juz na dniach zaczynamy:tak:a za 6 dni mam wizyte u ginek.zeby zobaczyc jak tak moj jajnik po hormonach;-):-)dam znac:tak:acha- w srode dostalam @ a dzis juz po-expres-ponad 2 m-ce zablokowane jajniki a taki krótki @...

ZIZI16- u mnie tak bylo w ciazy z synem-tylko 1 objaw to bolące sutki i poszlam po test to bylo 3 dni przed @ i poczekalam do dnia @ i rano test i II kreski-powodzenia-daj znac:tak:

Wczoraj nie wytrzymałam i zrobiłam test:-(
Brak drugiej kreski:-(
Ale zrobię jeszcze jeden w poniedziałek na termin @.
Piersi dalej mnie nie bolą (tak jak powinny przed@ i to mnie jeszcze trzyma przy nadziei):tak:

Dziewczyny pomóżcie bo sama już nie wiem co o tym myśleć, wczoraj byłam u gina z powodu spóźniającej się @, zrobił mi usg i stwierdził, że jedyne co widać to 10cm endometrium, ale nic innego jeszcze nie widać, co to oznacza? jestem w ciąży czy nie?

NIKINIKA- to znaczy ,ze blona ktora jest w macicy ktora zluszcza sie w czasie @ jest z tego co pamietam wielkośći ktora odpowiada polowie cyklu...czyli ze masz sporo do @.a robilas test lbo bete-badanie krwi???gdybys byla w ciazy ginek.stwierdzilby rozpulchnienie macicy.powodzenia w testowaniu i daj znac:tak:;-)

Cześć wszystkim,
Zrobiłam rano test i nic:-( Ale jeszcze poczekam, aż nie dostanę @ i kupię sobie jakiś czulszy test, no nie??

reklama
Hej dziewczyny, jestem nowa na bb. Mam problem, bardzo chciałabym zajść w ciążę, tzn może już w niej jestem. Pierwszy dzień cyklu maiłam 1 maja, kochaliśmy się z mężem 12 maja, a 29 mam dostać @. od tygodnia jestem bardzo senna, a od trzech dni odczuwam ból w dolnej części brzucha i kucie w prawym jajniku, czy to może oznaczać ciążę? Dodam, że dzisiaj rano zrobiłam test ciążowy i wyszedł negatywnie, ale nie wiem czy to jeszcze nie jest za wcześnie? Co sądzicie? Czy wogóle tego 12maja mogło dojść do zafasolkowania jeśli owulację miałam 14maja? Proszę o odpowiedź

Do góry