reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

MariWi radziłambym zrobić takie badania jak Toxoplazmoza stan TSH - czyli tarczycy, bo to przeszkadza, a uwierz mi miałam podobnie po odstawieniu i co się okazało niedoczynnosc tarczycy, więc radze z tymi badankami. Zgaduję że nie masz za dużo męskich hormonów, bo sama być to zauwazyła (owłosienie trądzić i takie tam). No u niektórych kobiet tabl anty trochę mącą. Ale zacznij od badanek i trzymam kciuki, ja czekałam z jedną porażką 3 lata na fasolke ;)

reklama
Witam słomiana wdowa a chciałam zapytac ja wiem mam mała tarczyce ale mam juz jedno dziecko czy to może byc problemy z ta tarczyca że niemoge zajśc tabletki ostatnie wypilam w grudniu to niewiem jak to liczyc 6 miesiecy co ma sie po nich uregulowac mija chyba w czerwcu tak

A jeszcze jedno mnie intryguje jak zazywałam tabletki to miała regularne cykle 28 dni a teraz 41 dni regularne odkąd odstawiłam tabletki czy takie długie cykle są normalne ?????????

Ostatnio edytowane przez moderatora:
powiem tak ja nie miałam żadnych objawów poza tym że często mi jest zimno, ale mysłałam że "taka moja uroda" ale badanie pokazało inaczej, jak podleczyłam troszke tarczyce, to ciąża się pojawiła ale zaraz znikneła, bo jeszcze była za wysoka, ja wiem że norma to jest do 4,20 ale u mnie okazuje się musi byc w okolicy 2 MAX. I taki szkopół blokował starania. Moja znajoma leczyła się u wielu lekarzy i jak się okazało tylko jeden kazał zrobić toxoplazmoze - bo to kocie dziadostwo też blokuje. Noi ona to musiała sobie wyleczyć, a teraz jest mamą ślicznej dziewczynki :)
Jeśli chodzi o długość ctkli po odstawieniu to tez miałam takie długie, no może nie przekraczały 40 ale ponad 30 było. Lekarz przepisał duphaston ale to nic mi nie pomogło, po jakimś roku miałam już cykle po 31 dni. Także głowa do góry zawsze jest wyjście.

o kurde nie strasz mnie...ja non stop sie musze farelka dogrzewac, bo jest mi zimno, wstaje rano i marzne, klade sie spac tez marzne, ciagle mam zimne a raczej lodowate dlonie i stopy...i to moze byc objaw niedoczynnosci tarczyc? Kurczaki ile kosztuje te badanie? Wyniki sa od razu? ;/

mandrzejczuk idź do ogólnego,powinien Ci dac na tarczycę.ja właśnie tak idę w środę po skierowanie.a toxo to 2 odczynniki kosztują ok 45 zł razem,ale to u mnie,nie wiem ,jak jest gdzie indziej.ja jeszzce robię cytomegalię i posiew moczu

o kurde nie strasz mnie...ja non stop sie musze farelka dogrzewac, bo jest mi zimno, wstaje rano i marzne, klade sie spac tez marzne, ciagle mam zimne a raczej lodowate dlonie i stopy...i to moze byc objaw niedoczynnosci tarczyc? Kurczaki ile kosztuje te badanie? Wyniki sa od razu? ;/
takie badanie to 10 zł to jest z krwi robione, więc nie ma problemu łatwo się leczy, ja biorę dawkę 25mg Eutyroxu co 2 dzień (bo ciąża) a ak to codziennie brałam, i zawsze miałam zimne ręce i nogi i było mi zimno nawet latem (!!) radze załatw to od razu! im szybciej tym lepiej.

Witajcie.Mam nadzieje ze nie bedziecie złe ze Was podczytuje.
Ja planuje dzidzie za dwa lata.Druga bo teraz mam cudnego synka Oliwiera. Udało nam sie zafsolkować w 3 cyklu. Pisalam kiedys na staraczkach :tak:
Trzymam kciuki mocno za wszystkie i bardzo dopinguje.

Hej! Wow, to szybciutko się udało. :-) U mnie dopiero drugi cykl starań. Nie stresuję się, bo wiem, że tych cykli moze być dużo więcej, ale nie ukrywam, że byłoby wspaniale, gdyby się udało jakoś niedługo... :-) Tak więc gratuluję synka! ;-)

hej dziewczyny;)to znowu ja;)mam pewien problem...a mianowicie...dostalam @ 6maja i trwala do 9(bardzo slabiutkie krwawienie,wrecz tylko plamienie-wkladki wystarczaly)a normalnie bardzo obficie krwawie i trwa to min 7dni.a teraz tak krotko....robilam testy ale wychodza negatywne..;/i juz niewiem co sie dzieje...macie jakies rady albo pomysly co sie ze mna dzieje??pozdrawiam

reklama
Witam Drogie Panie :) ja u Was pierwszy raz :) ja jestem w trakcie oczekiwania na @, ale mam nadzieje, że jakoś jej sie odwidzi przyjś :D aktualnie jestem w 18 dc (srednio moje cykle trwaja 25-27 dni) ... 10, 12 i 15 dc było u mnie przytulanko niepełne i tak sobie mysle czy dolacze niedlugo do tych, ktore ujrzaly 2 kreske na tescie :) 15-17 dc mialam sucho, dzis rano zauważyłam u siebie dość gęsty biał śluz i dziwne uczucie w piersiach, a od soboty mam uczucie ciągnięcia jajników, które się utrzymuje sie praktycznie od rana do wieczora...do tej pory nie miałam żadnych objawów zbliżającej się @ - od święta może bolały mnie piersi i jajnik pobolał 5 minut i to wszystko...

Do góry