reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

Ból piersi to też pewnego rodzaju objaw.. mnie strasznie bolały piersi już 2 tyg. przed @.. ale nie pojawiła sie.. więc 5 dni po spodziewanej @ zrobiłam test i wyszedł pozytywnie.. no i piersi bolały mnie potem jeszcze 3 tygodnie.. chociaż z dnia na dzień coraz mniej.. :))

reklama
ticker.php

czesc kochani ja nie mam zadnych objawow nic mnie nie boli czaami zawroty glowy,a @nie mam juz 8 dni i negatywny testile mam czekac aby powtorzyc test?zawsze rano robic?ja zrobilam wczoraj o 18stej i negatywny pomuszczie dzieki

A czy gdybym zrobila test teraz lub np. w poniedzialek to powinno cos juz wyjsc???

17 marca masz dostac @ teraz to za wczesnie na test.. niepotrzebnie by sie denerwowala gdyby wyszedl negatywny a byłabys w ciazy.. ja robilam 5 dni po spodziewanej i wyszedl mega pozytywny

pallissa najlepiej rano zrobic, ale jesli juz tak długo nie masz @ to byc moze był to cykl bezowulacyjny i @ po prostu nie przychodzi.. albo bardzo pozna owulacja i jeszcze nie czas na @.. ciezko wyczuc.. idz do lekarza on zrobi usg i powie czy była owu czy nie..

czesc dziewczyny. jakis czas temu pisalam na forum ze tez chcialabym bardzo dzidziusia. w styczniu sie nie udalo ale w lutym juz tak:):):)przynajmniej tak wskazuja na to trzy testy ciążowe które robilam z samego rana wczoraj. na wszystkich widac wyraznie dwie kreski. jestem super bardzo szczesliwa. mam tylko pytanie, poniewaz caly czas boli mnie brzuch dokladnie tak samo jak na @ i czasami tak mnie skreca od srodka. czy to normalne??boje sie ze moze sie okazac ze testy sie pomylily i za chwile bedzie okres. okres mi sie spozniaj trzy dni i nie robilabym jeszcze testu ale jednego dnia zrobilo mi sie slabo istwierdzilam ze moze jednak, wszystkie trzy testy wyszly pozytywne. wiec chyba nie mozna mowic o pomylce ale czemu ten brzuch tak boli??prosze o porade. dziekuje:)

czesc dziewczyny. jakis czas temu pisalam na forum ze tez chcialabym bardzo dzidziusia. w styczniu sie nie udalo ale w lutym juz tak:):):)przynajmniej tak wskazuja na to trzy testy ciążowe które robilam z samego rana wczoraj. na wszystkich widac wyraznie dwie kreski. jestem super bardzo szczesliwa. mam tylko pytanie, poniewaz caly czas boli mnie brzuch dokladnie tak samo jak na @ i czasami tak mnie skreca od srodka. czy to normalne??boje sie ze moze sie okazac ze testy sie pomylily i za chwile bedzie okres. okres mi sie spozniaj trzy dni i nie robilabym jeszcze testu ale jednego dnia zrobilo mi sie slabo istwierdzilam ze moze jednak, wszystkie trzy testy wyszly pozytywne. wiec chyba nie mozna mowic o pomylce ale czemu ten brzuch tak boli??prosze o porade. dziekuje:)

u mnie było podobnie.. od środy pobolewal mnie brzuch w piątek był termin @ i w nocy dostałam silnych bóli wiec stwierdziłam ze sie nie udało i wzielam ibuprom, dopiero rano jak obudzilam sie i zmiarzylam temperature nie moglam uwierzyc w to co zobaczylam i tak przez kolejne dni, temperatura w pochwie wysoka co wskazuje na fasole, we wtorek zrobilam test a brzuch przstal jakos bolec w srode..

Dzieki Nektarynka za rade,poczekam,wiem,musze...ale wiesz jak to jest z tym czekaniem,brzuch boli,cycy duze jakos inaczej niz przed @ w srodku jakos tak czuje sie dziwnie jakas taka rozpulchniona wiec i sie nakrecam...poczekam poczekam test zrobie 22 tak bedzie pewniej no chyba ze przyjdzie ta nieszczesna @@@@@...

Natalia 23 - MEGA MEGA GRATULACJE!!!

reklama
Dzieki Nektarynka za rade,poczekam,wiem,musze...ale wiesz jak to jest z tym czekaniem,brzuch boli,cycy duze jakos inaczej niz przed @ w srodku jakos tak czuje sie dziwnie jakas taka rozpulchniona wiec i sie nakrecam...poczekam poczekam test zrobie 22 tak bedzie pewniej no chyba ze przyjdzie ta nieszczesna @@@@@...

Natalia 23 - MEGA MEGA GRATULACJE!!!

wiesz ja do nieczego nie namawiam, jeśli chcesz mozesz wcześniej zrobić test, ale wydaje mi sie ze najlepiej zrobić go w okolicach spodziewanej @, ja robiłam tak późno bo wcześniej nie miałam możliwości, a 2 dni przed @ zrobiłam owulacyjny i wyszedł negatywny - w ciąży czasem wychodzą pozytywne (czyli kreska testowa taka jak kontrolna lub mocniejsza) i jakoś się rozczarowałam a potem suprise.. pozytywny ciążowy - mega zaskoczenie..
powiem tak.. ja długo marzyłam o dziecku a staraliśmy się 18 cykli.. i jakoś jak już odpuściłam to się udało, zawsze znajdywałam sobie jakieś objawy typu ból piersi lub go brak, zyłki na piersiach a w sumie zawsze je miałam z racji dużego biustu.. smaki, lepsze wyczuwanie zapachów itp, zawsze kończyło się @ i wielkim rozczarowaniem, wiem co to znaczy wyczekiwać, bo sama to przeszłam.. ale w końcu w listopadzie/grudniu wrzuciłam na luz, dałam się ponieść pracy i zapomniałam..

Do góry