reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

Wiecie co? Minął tydzień od owulki, brzuch napięty i boli jak przed samą @ albo właśnie w czasie owulki. Piersi niebolące i nienabrzmiałe zupełnie, takie jak przed @, z tym że to teoretycznie jeszcze 11 dni. Tak po cichutku marzę, że to może fasolinka się zagnieżdża (dziś mija 7-8 dni od owulki), choć sprawy finansowe tak nam się rypły, że to zupełnie nie jest teraz dobry moment. :huh::-)
Wklejam pomiar tempki, może umiałybyście mi na tej podstawie coś podpowiedzieć co to się dzieje (czerwone to owulka, pomarańczowe to przytulańsko).

Załączniki

• tempka.jpg
    tempka.jpg
    21,7 KB · Wyświetleń: 69
reklama
xXxIzuLQaxXx tz. że serduszkowaliście dopiero po owulacji? A przed owulką nie?

Serduszkowaliśmy w niedziele i do środy odpoczywaliśmy do wieczora, czyli do owulki :)

No właśnie temperatury jeszcze nie mierzyłam, to dopiero 3 cykl starań i ponieważ z pierwszym nie miałam problemów żeby zajść to sądziam, że teraz też nie będzie. Mojej koleżance test pokazał II kreski dopiero po dwóch tygodniach od terminu @ więc jeszcze ciągle się łudzę, że może jednak się udało ale nie chcę się rozczarować po raz kolejny...

Idź do lekarza, jeżeli już coś jest to lekarz Ci powie. Albo faktycznie idź na bete. Bedziesz miała 100 % pewności. Powodzenia kochana życze :*:*:*

Wiecie co? Minął tydzień od owulki, brzuch napięty i boli jak przed samą @ albo właśnie w czasie owulki. Piersi niebolące i nienabrzmiałe zupełnie, takie jak przed @, z tym że to teoretycznie jeszcze 11 dni. Tak po cichutku marzę, że to może fasolinka się zagnieżdża (dziś mija 7-8 dni od owulki), choć sprawy finansowe tak nam się rypły, że to zupełnie nie jest teraz dobry moment. :huh::-)
Wklejam pomiar tempki, może umiałybyście mi na tej podstawie coś podpowiedzieć co to się dzieje (czerwone to owulka, pomarańczowe to przytulańsko).

Ojj, tą temperaturkę masz niziutką.. Teoretycznie to powinno być tak że od owulki temperatura powinna sie utrzymywać w granicach 37 st. aż do planowanej @, a jeżeli nie ma @, to do setnego dnia ciąży.. Tylko że to teoria. U mnie w praktyce się to sprawdziło. Bo tempka powinna wynosić około 37 st. od owulacji przez 16 - 18 dni.

To kupię sobie elevit i kwas foliowy, a w poniedziałek zobaczymy co mi lekarz zapisze :) Ile taki elevit kosztuje?

Dziekuję Wam dziewczyny jeszcze raz bardzo ślicznie :*:*:*

elevit to koszt okolo 30 zl/30 sztuk - jakos mnie to tak 30 zl miesiecznie kosztowalo :tak: i kurna wszystkiego dobrego z okazji urodzin!!! :* :-D ale prezent, no nie moge hehehe... :-D

a Frieda moge wiedzieć w których dniach cyklu się serduszkowaliście? Bo cykle mamy podobne. My w 13 dc i w 15 dc. Coś czuję jednak że tych przytulanek było za mało. A mnie starsznie boli jajnik po prawej stronie

xXxIzuLQaxXx GRATULACJE OGROMNE!!!!:-)
Wprawdzie ostatnio napisałam tu cokolwiek miesiąc temu :sorry2:, ale czytam Was codziennie i jak przeczytałam o Twoich dwóch kreseczkach, to tak się ucieszyłam, że musiałam się odezwać :-)

Mnie się @ wredna spóźnia dwa dni, 23-go miałam lekkie plamienie i ból brzucha jak na @. Tak więc z nadzieją zrobiłam dzisiaj teścik a tu jedna krecha :-( Nic z tego nie rozumiem.
No ale mam nadzieję, że już niedługo wszystkie tu będziemy się cieszyć tymi magicznymi dwiema krechami :tak:

Frieda, a sprawami finansowymi się nie przejmuj, bo napewno się jakoś ułoży. U nas też krucho bo Mój autko rozwalił i trzeba nowe kupić i takie tam. No, wydatków dużo..

elevit to koszt okolo 30 zl/30 sztuk - jakos mnie to tak 30 zl miesiecznie kosztowalo :tak: i kurna wszystkiego dobrego z okazji urodzin!!! :* :-D ale prezent, no nie moge hehehe... :-D

Dziękuję za rade co do witaminek :) A no prezent świetny hehe :) i dziekuję za życzonka kochana :*:*:*

a Frieda moge wiedzieć w których dniach cyklu się serduszkowaliście? Bo cykle mamy podobne. My w 13 dc i w 15 dc. Coś czuję jednak że tych przytulanek było za mało. A mnie starsznie boli jajnik po prawej stronie
My w 8 i 10 dc bo postanowiliśmy się wstrzymać z pracami nad fasolką z powodu krachu finansowego, a tu z okazji wyjazdu w góry owulka przyszła w nocy z 10 na 11 dc. :-D
Mnie (chyba) od 13 do 15 dc (w każdym razie przez trzy dni) bardzo kłuł prawy jajnik (ten sam, który jajeczkował) i ten ból się przesuwał do środka brzucha.
Życzę fasolinki! Kiedy planujesz testowanko? :-)
Ojj, tą temperaturkę masz niziutką.. Teoretycznie to powinno być tak że od owulki temperatura powinna sie utrzymywać w granicach 37 st. aż do planowanej @, a jeżeli nie ma @, to do setnego dnia ciąży.. Tylko że to teoria. U mnie w praktyce się to sprawdziło. Bo tempka powinna wynosić około 37 st. od owulacji przez 16 - 18 dni.
Mi te moje tempki w ogóle dziwnie wyglądają, bo do owulki były w granicach 36,0 - 36,3 .Może mam źle wyskalowany termometr? A może to z powodu niskiego ciśnienia (ok. 90/60?)

reklama
Do góry