reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

To narazie poczekam z lekarzem do poniedziałku :)

Kwas foliowy to wiem co to jest :) a elevit??? i jakie inne? hehe pisz mi tu zaraz wszystko :):):) No tak prawde mówiąc to to niby 4 cykl staran był, ale drugi taki na poważnie z wyliczeniami itd.
Dużo mi w tym cyklu pomógł ten kalendarzyk: kalendarzyk małżeński bo dzięki niemu wiedziałam kiedy mam owulacje przy moich równych cyklach. I nie pomylił się :)

jak pojdziesz do apteki, to spytaj farmaceutke o witaminki dla kobiet w ciazy i przedstawi Ci ich pelna game :-) ja lykalam elevit przez cala ciaze i w trakcie karmienia. Od razu mozesz sobie kupic opakowanie 90 tabletek, starczy na 3 m-ce :tak: i jest bardziej ekonomiczne :tak: na poczatku to na pewno wystarczy, chyba, ze lekarz stwierdzi inaczej - ja np. mialam niedobor progesteronu i musialam duphaston lykac i peogesteron w zastrzykach.
Jak nam sie nie uda w tym cyklu, to skorzystam z kalendarzyka :-) jeszcze raz mocno gratuluje i sciskam!! :-D

reklama
xXxIzuLQaxXx
Serdecznie gratuluję :)
Jeśli mogłabyś podzielić się informacją na temat częstotliwości starań, bo się zastanawiam czy częste współżycie pomaga czy raczej przeszkadza w poczęciu dziecka.

jak pojdziesz do apteki, to spytaj farmaceutke o witaminki dla kobiet w ciazy i przedstawi Ci ich pelna game :-) ja lykalam elevit przez cala ciaze i w trakcie karmienia. Od razu mozesz sobie kupic opakowanie 90 tabletek, starczy na 3 m-ce :tak: i jest bardziej ekonomiczne :tak: na poczatku to na pewno wystarczy, chyba, ze lekarz stwierdzi inaczej - ja np. mialam niedobor progesteronu i musialam duphaston lykac i peogesteron w zastrzykach.
Jak nam sie nie uda w tym cyklu, to skorzystam z kalendarzyka :-) jeszcze raz mocno gratuluje i sciskam!! :-D

To kupię sobie elevit i kwas foliowy, a w poniedziałek zobaczymy co mi lekarz zapisze :) Ile taki elevit kosztuje?

Dziekuję Wam dziewczyny jeszcze raz bardzo ślicznie :*:*:*

Ale wiecie co? To mi się prezent na urodziny udał :) hehe jutro mam urodzinki :)
To ja już dziś składam Ci najserdeczniejsze życzenia, bo jutro rano jadę na weselicho. :***
Śmiesznie to wygląda - masz na jednym suwaczku 9 dni do owulacji, a na drugim 4, a tu pewnie minie blisko rok zanim będzie następna owulka. :-)

Dobra dziewczyny moje kochane, ja już Was dłużej w niepewności nie trzymam.. Robiłam test..i..pokazały sie DWIE KRESECZKI! :D jejku, ale sie ciesze :) ale i tak jeszcze później idę do lekarza, żeby mi wypisał receptę na te wszystkie tableteczki co mają dzidzi pomagać :):):)

Strasznie ale to strasznie się cieszę i Ci z całego serca gratuluję. Ja od 10 dni nie mam @ objawy w większości podobne do Twoich a testy pokazują wynik negatywny... dzisiaj idę do gina żeby mi powiedził czy to testy się mylą czy mam ciąże urojoną.

xXxIzuLQaxXx
Serdecznie gratuluję :)
Jeśli mogłabyś podzielić się informacją na temat częstotliwości starań, bo się zastanawiam czy częste współżycie pomaga czy raczej przeszkadza w poczęciu dziecka.

Dzięki :*:*:*

A powiem Ci szczerze i z ręką na sercu, że przed owulką był odpoczynek, a od owulki to codziennie po 2 - 3 razy się przytulaliśmy z Moim :)

To ja już dziś składam Ci najserdeczniejsze życzenia, bo jutro rano jadę na weselicho. :***
Śmiesznie to wygląda - masz na jednym suwaczku 9 dni do owulacji, a na drugim 4, a tu pewnie minie blisko rok zanim będzie następna owulka. :-)

Dziekuję kochana :*:*:* życze jutro udanej zabawy :) Wiem wiem, te suwaczki są zabawne :) fajnie sie tak patrzy jak Ci pisze że 9 dni do owulki, a tu nawet @ jeszcze nie ma i prędko nie będzie :)

Tylko boje sie że okarze się jednak że dzidzi nie ma :( Dalej mam obawy no.. :(

Strasznie ale to strasznie się cieszę i Ci z całego serca gratuluję. Ja od 10 dni nie mam @ objawy w większości podobne do Twoich a testy pokazują wynik negatywny... dzisiaj idę do gina żeby mi powiedził czy to testy się mylą czy mam ciąże urojoną.

Ajj, dziekuje :*:*

Oj, ja nie wiem co może być nie tak.. Ale możliwe jest by testy aż tak się myliły? A jak tam z temperaturą u Ciebie?

reklama
Ajj, dziekuje :*:*

Oj, ja nie wiem co może być nie tak.. Ale możliwe jest by testy aż tak się myliły? A jak tam z temperaturą u Ciebie?

No właśnie temperatury jeszcze nie mierzyłam, to dopiero 3 cykl starań i ponieważ z pierwszym nie miałam problemów żeby zajść to sądziam, że teraz też nie będzie. Mojej koleżance test pokazał II kreski dopiero po dwóch tygodniach od terminu @ więc jeszcze ciągle się łudzę, że może jednak się udało ale nie chcę się rozczarować po raz kolejny...

Do góry