reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

temperature musisz mierzyz zawsze otej samej porze! zawsze! nie od 4-11 to jakas bzdura....raczej 4-8:00 a nawet do 7:30...
a jezeli mierzysz np o 8:00 to musisz mierzyc ja zawsze o tej porzew bo jesli zmierzysz pozniej czy wczesniej to jest juz zakłócona.... ale sama sobie odpowiedzialas jesli masz powyzej 37 i masz juz 16 dzien po to kochana jestes w ciązy :) rob tescik i wklejaj nam tu:-D

Mówiłam że tą drugą tempke to z ciekawości mierzyłam :)

xXxIzuLQaxXxto zatestuj nawet teraz :-)

Co do testu kochane, to w mojej miejscowości nie ma apteki. Musiałabym jechać do Oświęcimia, a nie czuję się na siłach. Wieczorem Mój z pracy wróci to pojedzie ;)

reklama
Co do testu kochane, to w mojej miejscowości nie ma apteki. Musiałabym jechać do Oświęcimia, a nie czuję się na siłach. Wieczorem Mój z pracy wróci to pojedzie ;)
Kochana, Ty nas wykończysz psychicznie! Jeśli chodzi o trzymanie w napięciu jesteś lepsza niż Alfred Hitchcock! :-D:-D:-D Ale rozumiem, że boisz się wiedzieć konkretnie, ja też kombinuję jak mogę, żeby znaleźć argumenty przeciw testowaniu. :-)

szyjka macicy nisko, zamknieta i twarda
A szyjki macicy nigdy nie badałam, tak więc nie umiem dokładnie ocenić jaka jest.. Jest nisko i taka twardawa w środku a z zewnątrz taka spuchnięta jakby
Wiecie co chyba mi się szyjka cofła :baffled:
Dziewczyny, wychodzi na to, że ja jestem ciemna jak tabaka w rogu! Skąd Wy wiecie takie rzeczy? Skąd wiecie jakie macie szyjki? To dla mnie coś zupełnie nowego, że można samej coś takiego stwierdzić. Czy możecie mi coś podpowiedzieć w tym temacie?

A u mnie objawów nie ma:-( Tempka tylko 36,90 dziś była
Agniesiak, czasem ma się wszystkie objawy, a to tylko chciejstwo, a czasem nie ma żadnych, za to jest fasolinka. Życzę Ci tego z całego serca. :tak:
U mnie też nie ma żadnych objawów, nie mam pojęcia czy testować czy nie. Te hormony na receptę + wyjazd w góry wszystko mi pomieszały. Nie mam kontaktu z własnym organizmem, nie wiem na jakim etapie cyklu jestem. :confused:
Ja w sobote ale zatestuję później o ile @ mi nie przeszkodzi:tak:
Ale nie obiecuj jak xXxIzuLQaxXx :-) tylko zatestuj! Trzymam kciuki!!! :tak:

Kochana, Ty nas wykończysz psychicznie! Jeśli chodzi o trzymanie w napięciu jesteś lepsza niż Alfred Hitchcock! :-D:-D:-D Ale rozumiem, że boisz się wiedzieć konkretnie, ja też kombinuję jak mogę, żeby znaleźć argumenty przeciw testowaniu. :-)

Dziewczyny, wychodzi na to, że ja jestem ciemna jak tabaka w rogu! Skąd Wy wiecie takie rzeczy? Skąd wiecie jakie macie szyjki? To dla mnie coś zupełnie nowego, że można samej coś takiego stwierdzić. Czy możecie mi coś podpowiedzieć w tym temacie?

Agniesiak, czasem ma się wszystkie objawy, a to tylko chciejstwo, a czasem nie ma żadnych, za to jest fasolinka. Życzę Ci tego z całego serca. :tak:
U mnie też nie ma żadnych objawów, nie mam pojęcia czy testować czy nie. Te hormony na receptę + wyjazd w góry wszystko mi pomieszały. Nie mam kontaktu z własnym organizmem, nie wiem na jakim etapie cyklu jestem. :confused:

Ale nie obiecuj jak xXxIzuLQaxXx :-) tylko zatestuj! Trzymam kciuki!!! :tak:

No ja mam problemy z ocenieniem szyjki macicy, ale co tam :) dziś jade do lekarza to mi powie jak jest ta szyjka. Uwielbiam tego lekarza :) wreszcie wrócił z urlopu i dowiem się w końcu coś normalnego. Mam do niego straszne zaufanie i wiem że on prawde mi powie cokolwiek by nie było i wyjaśni wszystko cierpliwie ze szczegółami. A nóż widelec może po szyjce oceni czy jestem w ciąży czy nie :) Zresztą testuje za jakieś 2 - 3 godziny to zaraz napisze co i jak :) Wiem że obiecuje z tym testowaniem, i trzymam w napięciu, no ale robie wszystko by sie nie rozczarowac jakby co. Bolą mnie jajowody :( i chyba mam macice lekko spuchniętą bo mi tak troche podbrzusze spuchło. Dziewczyny, dziś dzień prawdy :) Po zrobieniu testu i wizycie u lekarza Wam napisze wszystko ze szczegółami :) Buziam

to czekamy z niecierpliwością :)
Ja dzisiaj na 16 ide do fryzjera na farbowanie i musze troszke podciąc te wlosy bo za dlugie juz, juz w lustro nie moge na siebie patrzec.
Powiem wam, że w zeszlym miesiącu to tak stresowo do tego starania podchodziłam, bo strasznie chciałam dzidzie, a teraz juz mi troszke przechodzi. Teraz to nie moge doczekać się urlopu, jeszcze tydzień i troche sobie odpoczne. 6 lipca wyjezdzamy nad morze, oby tylko pogoda była, bo ja za kazdym razem jak wyjezdzam to pada.

to czekamy z niecierpliwością :)
Ja dzisiaj na 16 ide do fryzjera na farbowanie i musze troszke podciąc te wlosy bo za dlugie juz, juz w lustro nie moge na siebie patrzec.
Powiem wam, że w zeszlym miesiącu to tak stresowo do tego starania podchodziłam, bo strasznie chciałam dzidzie, a teraz juz mi troszke przechodzi. Teraz to nie moge doczekać się urlopu, jeszcze tydzień i troche sobie odpoczne. 6 lipca wyjezdzamy nad morze, oby tylko pogoda była, bo ja za kazdym razem jak wyjezdzam to pada.

No to życze pogody i powodzenia w starankach ;)

No ja mam problemy z ocenieniem szyjki macicy, ale co tam :) dziś jade do lekarza to mi powie jak jest ta szyjka. Uwielbiam tego lekarza :) wreszcie wrócił z urlopu i dowiem się w końcu coś normalnego. Mam do niego straszne zaufanie i wiem że on prawde mi powie cokolwiek by nie było i wyjaśni wszystko cierpliwie ze szczegółami. A nóż widelec może po szyjce oceni czy jestem w ciąży czy nie :) Zresztą testuje za jakieś 2 - 3 godziny to zaraz napisze co i jak :) Wiem że obiecuje z tym testowaniem, i trzymam w napięciu, no ale robie wszystko by sie nie rozczarowac jakby co. Bolą mnie jajowody :( i chyba mam macice lekko spuchniętą bo mi tak troche podbrzusze spuchło. Dziewczyny, dziś dzień prawdy :) Po zrobieniu testu i wizycie u lekarza Wam napisze wszystko ze szczegółami :) Buziam
NO TO CZEKAMY KOCHANA:tak:TYLKO PROSZE SIE ODEZWAC ZARAZ PO POWROCIE:tak:BO JAK NIE TO:angry:
CO DO TEJ SZYJKI TO JA TEZ NIE MAM POJECIA JAK JA SPRAWDZAC:confused:ALE PONOC PRAKTYKA CZYNI MISTRZA....AHA A TA SPUCHNIETA MACICA TO NIC TYLKO SIE CIESZYC Z TEGO BO TAK BYC POWINNO:tak:

Dobra dziewczyny moje kochane, ja już Was dłużej w niepewności nie trzymam.. Robiłam test..i..pokazały sie DWIE KRESECZKI! :D jejku, ale sie ciesze :) ale i tak jeszcze później idę do lekarza, żeby mi wypisał receptę na te wszystkie tableteczki co mają dzidzi pomagać :):):)

Dobra dziewczyny moje kochane, ja już Was dłużej w niepewności nie trzymam.. Robiłam test..i..pokazały sie DWIE KRESECZKI! :D jejku, ale sie ciesze :) ale i tak jeszcze później idę do lekarza, żeby mi wypisał receptę na te wszystkie tableteczki co mają dzidzi pomagać :):):)

Gratulacje!!!! cieszę sie razem z Tobą!!!!:-)

reklama
Do góry