reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

Zrobię test rano...
Temperatura skoczyła mi do 38....narazie tak sie trzyma i nie chce spadać w dół :-(
JAk test mi wyjdzie pozytywny- (choć wolałabym nie w takiej sytuacji bo boję się bardzo)...to idę do lekarza i niech mnie wysyła na badania...
Wiem ze tu zależy na kogo się trafi...ale ja jak byłam z Filipem u lekarza to nie znalazłam żadnego normalnego...raz nawet sama musiałam poprosić żeby go osłuchał...:crazy:
Tak sobie myslę jakie to wszytsko niesprawiedliwe...kiedy dbasz o siebie jak o jajko...zero używek..witaminki...a nagle dopadnie np. taka temperatura która potafi bardzo zaszkodzić dziecku...to mnie normalnie trafia...
:-:)-:)-:)-:)-(
Dzięki dziewczyny za wsparcie....
JA ZDAJE SOBIE Z TEGO SPRAWE ZE CO DRUGI LEKARZ SIE TU NIE NADAJE DO NICZEGO ALE LEPIEJ ISC,JAK NIE DO JEDNEGO TO DO DRUGIEGO,A JAK KOLEJNY NIE POMOZE TO DO NASTEPNEGO AZ W KONCU TRAFISZ.....JA NA TAKA GIN WLASNIE TRAFILAM,SZCZESCIE I TYLE ALE ISC SPROBOWAC TRZEBA NIE MA NA CO CZEKAC KOCHANA,ZROB TEN TESCIK CO PISALAM ON JEST PONOC B.DOBRY,A POTEM DO LEKARZA.TRZYMAM KCIUKI,BEDZIE DOBRZE:tak:

reklama
Zrobiłam test- jestem w ciąży :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Jejku...cieszę sie strasznie...test wyszedł z mocnymi krechami a jestem dwa dni przed okresem...:tak: I w ogole najpierw wyszla kreska od ciąży a potem sie pojawiala ta kontrolna :)
Zadzwonie do lekarza i sie umowie...
Mam nadzieje ze trafie na kogoś dobrego
Dziś w nocy nie gorączkowałam już tak bardzo...w tej chwili 37.3......może wreszcie sie kończy ta infekcja...
Bardzo sie boje czy te dwa dni temperatury zaszkodziły fasolce...baaardzo...:-:)-:)-(
Trzymajcie kciuki za to maleństwo...żeby tylko zdrowe było

Zrobiłam test- jestem w ciąży :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Jejku...cieszę sie strasznie...test wyszedł z mocnymi krechami a jestem dwa dni przed okresem...:tak: I w ogole najpierw wyszla kreska od ciąży a potem sie pojawiala ta kontrolna :)
Zadzwonie do lekarza i sie umowie...
Dziś w nocy nie gorączkowałam już tak bardzo...w tej chwili 37.3......może wreszcie sie kończy ta infekcja...
Bardzo sie boje czy te dwa dni temperatury zaszkodziły fasolce...baaardzo...:-:)-:)-(
Trzymajcie kciuki za to maleństwo...żeby tylko zdrowe było
Kochana cudownie!!!!:-D:-D
Ogromne gratulacje!!!:-D:-D:tak::tak::-D:-D:-D
Myślę, że nie zaszkodziło nic fasolce. Fasolka przez miesiąc (chyba) jest chroniona i nawet jak wypijesz lampke winka czy piwko i nie wiesz,
że jesteś w ciąży to nic się nie stanie:tak: No ale teraz jak juz wiadomo to trzeba dbac o siebie i maleństwo:tak: Pozdrawiam Kochana i zycze spokojnych miesięcy!!:tak::-)

Dzięki Agniesiak...:-)
Ja właśnie rozmawiałam z moją szwagierką która też miała kilkudniową wysoką gorączkę pare dni przed planowaną @...nie dostala jej, zrobiła test...pozytywny...a potem sie okazało że ma trojaczki :szok:
Az normalnie strach pomysleć czy ten objaw u mnie może oznaczać też ciąże mnogą...hihihihi
Temperatura zniknęła- tak nagle jak sie pojawiła...Czasem skoczy na 37-37,2....ale to juz normalna w czasie ciąży podobno
Ahhh.....żeby tylko było dobrze...
Ciekawa jestem za ile dni bedę miala wizyte u położnej...? Zobaczymy co mi lekarz powie...

U mnie z tymi objawami było tak::sorry:
-zaczęłam normalny cykl starankowy,wyliczyłam,że dni płodne są od 13 do 17 dc,więc były przytulanki ale tylko 12 i 15 dnia bo tak wyszło.Szczerze nie liczyłam na cud w tym cyklu.Tym bardziej kiedy 16 dc dostałam plamienia,a potem przez następne dwa dni jakby normalny choć troszkę słabszy @
-pomyślałam,że to jakieś zaburzenia hormonalne albo torbiel ;-(
-od tego czasu miałam lekkie bóle podbrzusza i jajników na zmianę raz lewy raz prawy
-23 dc straszna senność,a 24 dziwne zawroty głowy i mdłości w samochodzie
-29 dc podniosłam coś co mogło ważyć max 5kg i poczułam silny krótki ból w podbrzuszu-szpilkowy
-33 dc @ brak ale bóle podbrzusza jak przed...Tescior zrobiony rano ewidentnie negatywny,
-34 dc wszędzie smrody czuje i uwaga zgaga...!?
- 35 dc ogromne zmęczenia i zgaga
- 36 dc płacze o byle co chyba ze 3 razy w ciągu dnia
- 37 dc wieczorem w łóżku straszny przeszywający ból podbrzusza i prawego jajnika.....
- 39 dc śluz w małych ilościach ale białawy,mazisty
- 41 dc ogromny ból piersi tak nagle,do tej pory wcale ich nie czułam
- 42 i 43 dc bez zmian,czyli bóle podbrzusza jak na @,ale lekkie,ból piersi,płaczliwość,czuję,że @ nadchodzi,ale nadal nic...
- no i 44 dc wstałam ok.9 rano,pokręciłam się po domu jak zawsze,wróciłam do łóżka na pół godzinki a potem nagle zgłodniałam.Zrobiłam śniadanie kawkę i siadłam przy stole.Jak spojrzałam na talerz dosłownie od razu poczułam,że chyba zaraz zemdleje,oblały mnie poty takie,że w ciągu 30 s byłam cała mokra,przeraziłam się nie na żarty.Poleżałam troszkę przeszło więc poszłam i zrobiłam test.Była 10 rano,więc nie pierwszy mocz.Patrzę a tu druga kreseczka słabsza ale jest;-):szok:
-zapomniałam dodać,że 29,30 i 31 dc miałam ciągnący śluz przezroczysty i myślałąm,że mam znowu owulację,to mnie zmyliło.I najważniejsze dwa objawy.Pierwszy to ból pleców w dolnym odcinku od ok.18 dc aż do teraz,każdego dnia i od kilku dni sny tak wyraźne jak filmy;-)Każdej nocy i przepełnione emocjami,szczególnie złymi.:shocked2:
- dziś 45 dzień cyklu.Test powtórzyłam i druga kreseczka jest ciut mocniejsza.Powodzenia wszystkim staraczkom,mam nadzieję,że choć troszkę pomogłam.Pamiętajcie,że każda z nas jest inna i inaczej odczuwa jakiekolwiek zmiany w organizmie.Dodam że moje cykle były zawsze jak w zegarku co 26-27 dni.

madzia8310 gratulacje!!! Bardzo się cieszę! Wydaje mi się że ta temperaura nie powinna zaszkodzić, bo tak jak pisała chyba agniesiak85, ciąża przez pierwszy miesiąc jest tak jaby chroniona. A który cykl już się starałąs?

Dzieki dziewczyny...
gaba ja starałam sie pierwszy cykl...:tak:
dlatego aż trudno mi było uwierzyć.....
beata wiem ze podwyższona może być ale mi skakała z powyżej 37.5...a nawet do 39 w nocy :-( ale nagle też się skonczyła...mam nadzieje ze nic nie narobiła złego!!!
Ja z moich objawów mogę wam jeszcze dodać...że kilka dni temu zaczęłam mocniej czuć zapachy...nawet jak M robił kawe w kuchni to ją w pokoju czułam:eek:
Miałam też zgage- a ogólnie nigdy nie miewam zgagi- ostatnia w ciąży jak byłam z Filipem.
Aktualnie jest mi troche niedobrze- tak jakby ciężko na żołądku.... i straciłam apetyt (co mi sie zdarzyło również tylko w trakcie ciąży z Filipem)
My sie o fasolke staraliśmy 3 dni przed owulką z moich obliczeń...myślałam ze plemniczki nie dadzą rady a tu niespodzianka :-D

zrobiłam test- jestem w ciąży :-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d
jejku...cieszę sie strasznie...test wyszedł z mocnymi krechami a jestem dwa dni przed okresem...:tak: I w ogole najpierw wyszla kreska od ciąży a potem sie pojawiala ta kontrolna :)
zadzwonie do lekarza i sie umowie...
dziś w nocy nie gorączkowałam już tak bardzo...w tej chwili 37.3......może wreszcie sie kończy ta infekcja...
trzymajcie kciuki za to maleństwo...żeby tylko zdrowe było
ogromne gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!bardzo sie ciesze:-)

reklama
Do góry