reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

meganne trzymam kciuki zeby okazalo sie ze z fasolka jest wszystko dobrz ei ze sie ladnie rozwija:tak:

a ja jestem wlasnie dzisiaj 14 dni od spodziewanej miesiaczki i jak nie bylo tak jej nie ma :-( test robilam dzisiaj i nic.... nawet :cienia cienia " heh.... na dodatek nic nie wskazuje ze dostane, wczesniej kilka dni wywalilo mnie pryszczami ale malo i zazwyczaj na @ tak mam a tu nic pryszcze zniknely i nic nie ma nawet brzusek nei sygnalizuje @.... jutro ide do ginekologa to juz moj 2 cykl ktory trzeba bedzie wyregulowac tabletkami :-:)zawstydzona/y::zawstydzona/y: po antykonceptach.... poprostu mnie trafi a juz nie wspomne mojego mezczyzne takze...:-( jestem od dluzszego czasu rozdrazniona przez to , lapie fochy... wczoraj np po przytulanku zaczely mi lzy leciec nie wiadomo czemu.... bezsensu poprostu nie potrafiez apanowac nad emocjami zwiazanymi z trudnoscia zajscia w ciaze :-( tym bardziej ze jedno dziecko on juz ma i to ze mna jest ciagle cos nie tak :-( a jamu dzieciatka dac nie moge... ehhhh:zawstydzona/y: załamana jestem jak cholera.....:-:)-:)-(

reklama
kochana zrób może sobię bete. wiesz mnie zawsze obsypuje krostkami tuz przy okresie, a od ostatniego okresu w ogole nie zeszły. caly czas pojawiały się nowe. i tak jest ciągle. prócz bóli brzucha nic.... no i braku okresu. Więc może to fasolka??
ja dopiero po 3 teście dopuściłam do siebie myśl że to oe jednak ciąża.
Powodzenia życzę i dzięki za miłe słowa

Zrobiłam test- jestem w ciąży :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Jejku...cieszę sie strasznie...test wyszedł z mocnymi krechami a jestem dwa dni przed okresem...:tak: I w ogole najpierw wyszla kreska od ciąży a potem sie pojawiala ta kontrolna :)
Zadzwonie do lekarza i sie umowie...
Mam nadzieje ze trafie na kogoś dobrego
Dziś w nocy nie gorączkowałam już tak bardzo...w tej chwili 37.3......może wreszcie sie kończy ta infekcja...
Bardzo sie boje czy te dwa dni temperatury zaszkodziły fasolce...baaardzo...:-:)-:)-(
Trzymajcie kciuki za to maleństwo...żeby tylko zdrowe było

GRARULACJE KOCHANA :-D
Niech to maleństwo teraz zdrowo rośnie w Twoim brzuszku :tak:
I przesyłaj nam tu teraz fluidki fasolkowe :laugh2:

meganne ja tylko nie chce zwariować :-( jutro rano i tak musze isc do lekarza to moze zrobie sobie bete przy okazji a na 14 mam do lekarza jakiegos nowego giniatre wyhaczylam ... ciekawe czy cos znajdzie.... wolalabym zeby mala fasolinke wynalazl ale watpie w to bo jedyne co by moglo oznaczac ze to dzidzia to wlasnie brak okresu, i sluz nadal ciagnacy sie ale zauwazylam ze w jedne dni jest bardziej wodnisty w inne juz taki jak jajo zabarwione mlekiem... ehhh.... pozslucham rady Twojej i pojde jutro z rana na bete to bede miala wyniki juz we wtorek ale swojemu to nawet nic nie mowie..

dziekuje kochana za odpowiedz , milego dnia :tak:

Kochana trzymam kciuki by wszystko ułożyło się po Twojej myśli. Koniecznie idź do gina skoro @ miałaś 6marca.. trzeba to przebadać i sprawdzić dlaczego tak się dzieje.. :tak:
NO BYLAM JUZ BYLAM NIBY WSZYTKO OK TERAZ TZN 19 MAM USG WIEC NIE ZOSTAJE NIC INNEGO JAK TYLKO CZEKAC:-(DZIEKI ZA WSPARCIE,MILO WIEDZIEC,ZE SA LUDZIE KTORZY MNIE ROZUMIEJA BO CZASAMI SIE CZUJE JAK JAKAS NIENORMALNA,BO WKOLO TE SAME MYSLI:-(JA TEZ TRZYMAM KCIUKI,NAJPIERW ZA 2KRECHY NA TESCIE OWU A POTEM ZA FASOLKE:tak::-)

w tym cyklu nie mierzyłam nic, olałam całą sprawę. w ogóle nie chciałam myślec o planowaniu......
hehe a poza tym nie mam termometru bo moj m go popsuł:p hehehe chciał zobaczyc jak dział:p to zobaczył:p
Życzę Ci dwóch wyraźnych krech na teście owu, a następnie na teście ciążowym:D
NO BO TO WLASNIE TAK JEST MYSLISZ MYSLISZ I NIC A TYLKO WYLUZUJESZ I NIESPODZIANKA.....TYLE ZE WYLUZOWAC WCALE NIE JEST TAK LATWO:crazy:

NO BYLAM JUZ BYLAM NIBY WSZYTKO OK TERAZ TZN 19 MAM USG WIEC NIE ZOSTAJE NIC INNEGO JAK TYLKO CZEKAC:-(DZIEKI ZA WSPARCIE,MILO WIEDZIEC,ZE SA LUDZIE KTORZY MNIE ROZUMIEJA BO CZASAMI SIE CZUJE JAK JAKAS NIENORMALNA,BO WKOLO TE SAME MYSLI:-(JA TEZ TRZYMAM KCIUKI,NAJPIERW ZA 2KRECHY NA TESCIE OWU A POTEM ZA FASOLKE:tak::-)
Dzięki Kochana:tak:
Własnie.. wyluzowac wcale nie jest tak prosto..

hej dziewczyny :) mało się udzielam ale codziennie śledzę wątki :) mam problem ... tabletki yasminelle brałam 3 miesiące poczym odstawiłam 9 marca i zaczęliśmy staranka, dni płodne obliczone więc celowalismy intensywniej. pierwszy cykl po odstawieniu trwał 27 dni, kolejny 29 dni. ostatnią miesiączkę miałam 8 maja i teraz nic już a jest 38 dzień cyklu. mam lekkie bóle piersi, od czasu ostatniej owulacji miałam silne rwania w pachwinach, które przeszły i bóle podbrzusza ( kłucia i uciski mam cały czas) ... wczoraj robiłam test rano - negatywny, choć pokazał cień kilka godzin później ale wiem, że to się nie liczy. przytulamy się nie tylko w wyliczone płodne, mam więc nadzieję że mimo wszystko @ nie przyjdzie... chodzi głównie to że nie mam dużych bóli piersi i zmian na nich, mdłości miałam może ze 3 razy, jestem troszkę bardziej zmęczona ale znacznie, troszkę częściej siusiam, i mam lekkie bóle pleców temperatura około 37 stopni , szyjka macicy wysoko i twarda... czy mimo że test wyszedł negatywnie i nie mam silnych objawów mogę być w ciąży, czy test mógł JESZCZE nie wykazac ciąży mimo że to juz tyle bez miesiączki???? czy któreś z was nie miały typowych mocnych objawów a były w ciąży???

qwas najlepiej zrobisz jak pojdziesz jutro na betke....badanie z krwi da ci pewnosc. a to ze masz male objawy to nic nie znaczy bo niektore co zaszly wcale nie mialy objawow :tak:i testy tez potrafia wychodzic negatywne... takze lec na betke jutro i trzymam kciuki!:tak:

reklama
Do góry