reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

Witajcie! Wychodzi na to, że pomimo objawów ciążowych i bladej drugiej kreseczki na teście dołączę do grona staraczek czerwcowych - dostałam @ wczoraj późnym wieczorem i tak mnie przeczołgało, że nie mogłam spać do piątej rano :-(
Ale nie ma się co zamartwiać tylko trzeba się szykować na rozpoczęcie solidnych starań za kilka dni, tym razem musi się udać.
Co do tematu ślubnego - gratulacje z okazji nadchodzących zaręczyn :-)
My zaręczyliśmy się oficjalnie 3 tygodnie przed ślubem (nieoficjalnie miesiąc po naszym pierwszym spotkaniu:-)), ślub braliśmy 23.06.2005, a 2 tygodnie później wyjechaliśmy do Anglii. Tempo mieliśmy niezłe ;-)

Kochana tempo rzeczywiście niezłe:-D

reklama

Trochę się wkurzyłam bo tyle zachodu miałam by usłyszec, że prawa jazdy nie mam:wściekła/y:Mogła mi to przez telefon powiedziec jak do mnie dzwoniła:crazy:
No ale cóż..

Co do latek to ja mam 24:-D

Skądś to znam - mój mąż przez ostatnie dwa miesiące szukał pracy i to co czasem wymyślają pracodawcy na rozmowach kwalifikacyjnych oraz brak najprostszych informacji z ich strony woła o pomstę do nieba :no: Na szczęście już mamy to za sobą, a Tobie też się na pewno uda. Trzymam kciuki:-)

Skądś to znam - mój mąż przez ostatnie dwa miesiące szukał pracy i to co czasem wymyślają pracodawcy na rozmowach kwalifikacyjnych oraz brak najprostszych informacji z ich strony woła o pomstę do nieba :no: Na szczęście już mamy to za sobą, a Tobie też się na pewno uda. Trzymam kciuki:-)
Dzięki Kochana:tak: Napewno się w końcu uda:-D

z tego co gdzieś przeczytałam, to można mierzyć pod pacha. tylko że pod pachą się ma o jakieś 0,3 st. mniej niż 'tam'..

Hmm, bardzo interesujace. Nie wiem gdzie to przeczytalas, bo staram sie juz 6 lat i od tego czasu wertuje cala literature na ten temat i wszedzie jest wyraznie napisane, ze pod pacha sie nie mierzy.
Wklejam warunki wiarygodnego pomiaru z portalu 28 dni :

Warunki pomiaru:

1. po nocnym spoczynku (wyjątek stanowi pomiar po pracy nocnej) [UWAGA: wymagany czas spoczynku jest różny w różnych metodach! Zazwyczaj ten odpoczynek powinien przekraczać trzy godziny.],

2. zaraz po przebudzeniu, przed wstaniem z łóżka,

3. o tej samej porze (temperatura zmienia się podczas dnia!)

4. tym samym termometrem

5.w tym samym miejscu (temperatura różnych części ciała jest różna.

6.w kontakcie z najbardziej czułym na zmiany miejscem ciała, a więc ze śluzówką. Takie miejsca z wygodnym dostępem do śluzówki to: usta, przedsionek pochwy i odbyt. Ale uwaga: pomiar w ustach może być obarczony największym błędem (a więc pojawia się możliwość skoków), bo temperatura zależy od miejsca pomiaru (opracowano mapki rozkładu temperatury w ustach). Różnice mogą wynosić nawet 0,7°C (najniższa blisko przednich zębów, najwyższa koło migdałów). Poza tym mimowolne ruchy języka dodatkowo mogą zmieniać temperaturę wykazaną przez termometr. Mimo starań dosyć trudno jest zapewnić te same warunki każdego dnia.
7. przez 5 minut (pomiar w pochwie lub odbycie) lub 8 minut (pomiar w ustach) przy pomiarze termometrem lekarskim lub owulacyjnym. Dla termometrów elektronicznych czasy pomiaru są inne i opisane w instrukcji obsługi. Termometr elektroniczny musi pokazywać temperaturę z dokładnością 0,01 stopnia, by móc zapisać poprawnie pierwsze miejsce po przecinku.​

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny :) no i u mnie zasada zrobisz test okres przyjdzie sie sprawdziła :-D:-D:-D bo własnie poszłam do toalety i bach @ się pojawiła z zaskoczenia - :-Ddobrze że noszę przy sobie na wszelkiego tampony :-)

tak więc w wakacje można się odstresować i kochać się do woli nie martwiąc się o fasolkę :)

a właśnie ile macie latek dziewczyny bo ja 28 niedługo skończę ;-)

do kościelnego kasa większa niepotrzebna - no chyba że chcesz weselicho mega robić :) =- powodzenia w czerwcu z zaręczynami :) my poszliśmy na spontana - tak samo jak R z naszymi :laugh2::laugh2::laugh2:
nic nie mówiliśmy poprostu przyszliśmy a R miał kwiaty dla mamy a flachę dla taty :-D

dziękuje ślicznie :*:*:*
nie martw się, następnym razem starania o fasolke napewno pójda lepiej ;) trzymam kciuki :*:*

Kochane już jestem po rozmowie:tak:
Miałam miec autobus o 10:10. Poszłam na dworzec a okazuje się, że ten autobus to już z miesiąc czasu nie jeździ do tej miejscowości:szok: Szybko przyszłam do domku. Akurat była u nas kolezanka i przyjechała samochodem 9wpadła do nas na okienku bo pracuje jako nauczycielka) i z M pojechaliśmy na moją rozmowę. Okazało się, że poszukują kogos z prawkiem a ja niestety nie mam:-( Kurna.. prawo jazdy było napisane w dodatkowych umiejętnosciach..eh.. no cóż.. ale babeczka ok, powiedziała, że od stycznia rusza jakiś projekt i zapytala czy może zatrzymac moje dokumenty by miec ze mną kontakt bo bardzo potrzebują pracownika socjalnego a z takim wykształceniem mało jest osób. Więc jej zostawiłam te papiery i już.
Trochę się wkurzyłam bo tyle zachodu miałam by usłyszec, że prawa jazdy nie mam:wściekła/y:Mogła mi to przez telefon powiedziec jak do mnie dzwoniła:crazy:
No ale cóż..

Co do latek to ja mam 24:-D

oj, z tym prawkiem to naprawde koszmar.. ja ostatnio dzwoniłam do trzech prac, i też wszedzie prawko jest wymagane :( a ja nie posiadam. heh. Agniesiak, znajdziesz napewno niebawem jakąś prace :) mnie za miesiąc też czeka szukanie ;/ ale będzie dobrze :)

Witajcie! Wychodzi na to, że pomimo objawów ciążowych i bladej drugiej kreseczki na teście dołączę do grona staraczek czerwcowych - dostałam @ wczoraj późnym wieczorem i tak mnie przeczołgało, że nie mogłam spać do piątej rano :-(
Ale nie ma się co zamartwiać tylko trzeba się szykować na rozpoczęcie solidnych starań za kilka dni, tym razem musi się udać.
Co do tematu ślubnego - gratulacje z okazji nadchodzących zaręczyn :-)
My zaręczyliśmy się oficjalnie 3 tygodnie przed ślubem (nieoficjalnie miesiąc po naszym pierwszym spotkaniu:-)), ślub braliśmy 23.06.2005, a 2 tygodnie później wyjechaliśmy do Anglii. Tempo mieliśmy niezłe ;-)

dziekuje :*:*:*
tempo fajne mieliscie :) pozazdrościć tylko hehe :)
co do testu, to ja jeszcze mam nadzieje bo nie zatestowałam dotychczas ;] życzę powodzenia w nowych staraniach :*

Wiecie co?? Boli mnie glowa:baffled: zmierzyłam sobie tempkę "tam wiecie gdzie" i mam 37,4:szok:

no szok :) ale czytałam że przy przeziebieniach lub czyms takim moze byc podwyzszona tempka.. ale moze to dzidzi??? :):):) któż wie :)

oj, z tym prawkiem to naprawde koszmar.. ja ostatnio dzwoniłam do trzech prac, i też wszedzie prawko jest wymagane :( a ja nie posiadam. heh. Agniesiak, znajdziesz napewno niebawem jakąś prace :) mnie za miesiąc też czeka szukanie ;/ ale będzie dobrze :)
no szok :) ale czytałam że przy przeziebieniach lub czyms takim moze byc podwyzszona tempka.. ale moze to dzidzi??? :):):) któż wie :)

Dziewczyny z innego wątku mi powiedziały, że po południu się nie liczy tempka:sorry: Więc dupa blada:-D

Hmm, bardzo interesujace. Nie wiem gdzie to przeczytalas, bo staram sie juz 6 lat i od tego czasu wertuje cala literature na ten temat i wszedzie jest wyraznie napisane, ze pod pacha sie nie mierzy.
Wklejam warunki wiarygodnego pomiaru z portalu 28 dni :

Warunki pomiaru:

1. po nocnym spoczynku (wyjątek stanowi pomiar po pracy nocnej) [UWAGA: wymagany czas spoczynku jest różny w różnych metodach! Zazwyczaj ten odpoczynek powinien przekraczać trzy godziny.],

2. zaraz po przebudzeniu, przed wstaniem z łóżka,

3. o tej samej porze (temperatura zmienia się podczas dnia!)

4. tym samym termometrem

5.w tym samym miejscu (temperatura różnych części ciała jest różna.

6.w kontakcie z najbardziej czułym na zmiany miejscem ciała, a więc ze śluzówką. Takie miejsca z wygodnym dostępem do śluzówki to: usta, przedsionek pochwy i odbyt. Ale uwaga: pomiar w ustach może być obarczony największym błędem (a więc pojawia się możliwość skoków), bo temperatura zależy od miejsca pomiaru (opracowano mapki rozkładu temperatury w ustach). Różnice mogą wynosić nawet 0,7°C (najniższa blisko przednich zębów, najwyższa koło migdałów). Poza tym mimowolne ruchy języka dodatkowo mogą zmieniać temperaturę wykazaną przez termometr. Mimo starań dosyć trudno jest zapewnić te same warunki każdego dnia.
8. przez 5 minut (pomiar w pochwie lub odbycie) lub 8 minut (pomiar w ustach) przy pomiarze termometrem lekarskim lub owulacyjnym. Dla termometrów elektronicznych czasy pomiaru są inne i opisane w instrukcji obsługi. Termometr elektroniczny musi pokazywać temperaturę z dokładnością 0,01 stopnia, by móc zapisać poprawnie pierwsze miejsce po przecinku.​

sory, ale ja nie napisałam że mierze pod pacha i nie pisałam że polecam, wiec o co sie czepiasz? napisałam tylko że mozna bo tak przeczytalam. a nie pisalam ze to potwierdzone naukowo!

reklama
Do góry