reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

Zajączek81 :) nie jestem wkurzona :) raczej tylko lekko marudna :) wiesz. marudzę, że woda się rozlała, że dlaczego ta kurtka na tym wieszaku wisi powieszona za kaptur a nie za wieszaczek :) ale to drobiazgi :) potem się z tego śmieję. wkurzona to byłam w dniu., w którym miałam dostać @ i chyba w następny. A teraz ku mojemu zdziwieniu jestem oazą spokoju :) może dlatego że ciągle chce mi się spać i nie mam siły na kłótnie :)

reklama
Zrobiłam rano (po dwóch dniach) drugi test i aż się spociłam z emocji, czekając na drugą kreskę:szok: Wyszła.... Ufffff, choć nadal nie jest mocno różowa. Tłumaczę to sobie tak, że dziś robiłam mniej czuły test (też bobo, ale płytkowy, wykrywa stężenie 25), a przedwczoraj był to bobo strumieniowy (wykrywa już stężenie 10).
Być może pomału rośnie u mnie to stężenie gonadotropiny... Na betę wybiorę się w poniedziałek. Pozdrowienia w słoneczny, piękny dzień!
Oczywiście, że jesteś w ciąży:) Już cię dopadły wiosenne nasionka:-) Jakieś bociny chyba przyleciały:-)
Wszystko będzie w porządku na pewno. Ja czekam jeszcze kilka dni:dry:

alisa79 super ze idziemy prawie w ten sam dzien na wizyte:)to Ty bedziesz chodzic na Kaminskiego tak?pewnie tam tez rodzic chcesz??jak chcesz namiar na to moja lekarke w dolmedzie to moge ci dac namiar ona naprawde jest super!!Ty chodzisz prywatnie czy na kase chorych??

Na pierwszy ogień na USG idzie Martuśka, potem Ty, no i 21 III ja ;-):happy: Raczej skłaniam się ku Kamieńskiego, ale będę jeszcze miała czas nieco się rozeznać, mam nadzieję;-)... Jakby co, chętnie zgłoszę się po namiary na Twoją lekarkę, dzięki! A Ty gdzie rodziłaś swoją pierwszą pociechę? Czy ta ginka była przy porodzie?

alisa79 :) moja koleżanka miała podobną sytuację :) chyba w 3 dniu jak nie dostała @ zrobiła test i też wyszła jej słaba kreska. Na drugi dzień dała sobie na wstrzymanie i zrobiła nazajutrz, kreska była tak mocna, że jak to ona powiedziała (cytuję) "myślałam, że mi ten róż oczy powybija" i dzisiaj jest już szczęśliwą mamą. poczekaj jeszcze ze dwa dni, może faktycznie teraz masz mniejsze stężenie gonadotropiny :) ja 3mam kciuki !!!

Oczywiście, że jesteś w ciąży:) Już cię dopadły wiosenne nasionka:-) Jakieś bociny chyba przyleciały:-)
Wszystko będzie w porządku na pewno. Ja czekam jeszcze kilka dni:dry:

Zajączku, a raczej Kotku :-D, dzięki... Tak bardzo bym chciała, żeby moje Maleństwo, o którym wiem dopiero parę dni, było silne i zdrowo się rozwijało. Najchętniej to bym tam do niego weszła i go ochraniała :zawstydzona/y: Nie wiem, jak ja się doczekam na tą pierwszą wizytę u gina......

Trzymam za Ciebie kciuki - aby jedno z nasionek wiosennych przywiało szybciutko do Ciebie :tak:

alisa79 :) moja koleżanka miała podobną sytuację :) chyba w 3 dniu jak nie dostała @ zrobiła test i też wyszła jej słaba kreska. Na drugi dzień dała sobie na wstrzymanie i zrobiła nazajutrz, kreska była tak mocna, że jak to ona powiedziała (cytuję) "myślałam, że mi ten róż oczy powybija" i dzisiaj jest już szczęśliwą mamą. poczekaj jeszcze ze dwa dni, może faktycznie teraz masz mniejsze stężenie gonadotropiny :) ja 3mam kciuki !!!

Dzięki, ważne, że II wciąż jest, muszę się uzbroić w cierpliwość:tak:

Zajączku, a raczej Kotku :-D, dzięki... Tak bardzo bym chciała, żeby moje Maleństwo, o którym wiem dopiero parę dni, było silne i zdrowo się rozwijało. Najchętniej to bym tam do niego weszła i go ochraniała :zawstydzona/y: Nie wiem, jak ja się doczekam na tą pierwszą wizytę u gina......

Trzymam za Ciebie kciuki - aby jedno z nasionek wiosennych przywiało szybciutko do Ciebie :tak:

Alisa, na ile dni przed spodziewaną @ zrobiłaś pierwszy teścik??

reklama
Alisa, na ile dni przed spodziewaną @ zrobiłaś pierwszy teścik??

Pierwszy teścik był w dniu spodziewanej i był cien cienia kreski. Potem już w 36 dc. i 38 dc (dziś)- już nie musiałam spekulować, czy kreska jest, bo była dobrze widoczna, choć jeszcze nie tak purpurowa.

Do góry