reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

Też bym chciała się przyłączyć:-( a dopiero 27 dzień cyklu, ale na pewno nie wytrzymam do 33 z testem:-p
Dominika, a co u Ciebie??? Czy to już nie pora na test?:-)

U mnie dzis tez 27dc :tak: wiec mysle ze przeczekam jeszcze weekend... Cycuchy bola, sluz jest, poza tym wszystko w porzadku. Acha, cera okropna :no: Poza tym czuje sie ok :-)
Pozdrowionka Dziewczyny :-D

reklama
zrobiłam test. widzę drugą bladą kreseczke, nie wiem czy wy ją dojżycie na zdjęciu... ale różowa nie jest. raczej biała...

[URL="http://img12.imageshack.us/my.php?image=testr.jpg"][/URL]

my.php

Ja mysle ze to jest to :tak: Ale dla pewnosci zrob jeszcze jeden tescik :-D

witajcie dziewczyny :)
Doczekałam się wizyty u gieni :) Wybadała mi 6/7 tydzień ciąży :) jest czwartek :) a w poniedziałek mam pierwsze usg :) nie mogę się doczekać :)
mogę Wam opisać moje pierwsze objawy:
- pierwszy objaw, na który zwróciłam uwagę, to była podwyższona tempka w dniu w którym miałam dostać @, 37,1 i tak mam do dzisiaj. Po terminie @ nie spadła tylko mam cały czas 37,2 - 37,3
- drugi to taki, że strrrrrasznie bolały mnie piersi. Ból był nieco inny niż na @. Tuż po spóźniającej bolały mnie calusieńkie. Teraz sutki i to przy dotykaniu, czy kiedy śpię na brzuchu :)
- tam gdzie usiadłam tam potrafiłam zasnąć (do teraz tak mam), wiecznie zmęczona
- i wreszcie ten najdokuczliwszy objaw :) mdłości:) potrafią mnie rano obudzić (na szczęście mam na szafce nocnej moich "przyjaciół" - słone paluszki ) i trzymać do popołudnia. Pojawiają się znienacka.

Innych jak narazie nie dostrzegłam. Do mdłości jeszcze jestem w stanie przywyknąć, ale wymiotowania nie znoszę :) mam nadzieję, że nie będę musiała ich znosić :)
pozdrawiam wszystkie staraczki !!!

Ostatnia edycja:
Krufka zgadzam się, że to jest TO :) mnie od razu wyszły dwie grube krechy na obydwu testach :) ale u Ciebie widać drugą słabszą ale jest :)

Krufka no pewnie :) ja zrobiłam pierwszy test w 4 dniu spóźnienia @, następny w 6 dniu. cierpliwości, ale serio. zarówno dominika88 jak i ja zauważyłyśmy u ciebie drugą kreseczkę. a wiesz :) nie wierzę, że obydwie naraz mamy problemy ze wzrokiem :) 3mam kciuki !!!! :)

Zrobiłam rano (po dwóch dniach) drugi test i aż się spociłam z emocji, czekając na drugą kreskę:szok: Wyszła.... Ufffff, choć nadal nie jest mocno różowa. Tłumaczę to sobie tak, że dziś robiłam mniej czuły test (też bobo, ale płytkowy, wykrywa stężenie 25), a przedwczoraj był to bobo strumieniowy (wykrywa już stężenie 10).
Być może pomału rośnie u mnie to stężenie gonadotropiny... Na betę wybiorę się w poniedziałek. Pozdrowienia w słoneczny, piękny dzień!

reklama
Krufka, ja też widzę, jak nic druga kreseczka:) trzymam kciuki
Dzięki Naomi:) właśnie o to chodzi, żeby jakaś zafasolkowana kobietka nam podpowiedziała czego szukać:) Bo wiele niestety sobie idzie od razu do tych co już nie muszą się starać i mają nas w nosie;-)
CO do twoich objawów to juz w zeszłym cyklu je miałam (oprócz mdłości) ale później i tak przyszła ta wstręciucha.
A czy oprócz senności, nie jesteś nadmiernie wkurzona na wszystko?? Bo podobno to tez może wystąpić...

Do góry