reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

Aaa no i mam jeszcze jeden dziwny objaw nie wiem czy może on być związany z ciąża ciężko mi się oddycha - takie czegoś nie miałam nigdy... Jeśli chodzi o senność, zmęczenie też to mam ale może być spowodowane pracą nie wyspaniem więc nie traktuję to jaki typowy objaw.. nie wiem poradzcie coś :)

reklama
Hej hej dziewczynki, a wiec ja nadal nic nie wiem... bylam dzisiaj zrobic bete ale wyniki bede miala dopiero w czwartek. Jestem zagranica i takie testy sa refundowane, ale niestety trzeba na nie poczekac... A co do objawow... :no: Bardziej nasilone bole brzucha, chociaz dziwne, niby jak przy okresie, ale jednak troche inne, ehh nie wiem sama... Jutro lece do apteki po kolejny test bo do czwartku chyba zbzikuje. :szok:To juz 42 dzien cyklu! Rozne mysle przechodza przez glowe. Lepsze i gorsze.... Troszke jeszcze za wczesnie na dzidziusia, ale jesli chce juz sie teraz pojawic to bedzie very welcome:):-D

hejka
u mnie dzis 32 dc, milion testów negatywnych, jutro odbieram bete, okresu brak, ciagnie mnie w jajnikach, juz nie wiem co myslec.....
pozdrawiam

Hej dziewczyny:-)
Jestem szczęśliwa ponieważ mnie się udało ....tak jak Wy setki razy miałam urojenia że mam objawy ciążowe i zawsze to kończyło się okresem.....

Ale skoro jest tutaj taki wątek to napiszę Wam jakie ja miałam objawy na samym początku ciąży (2-3 tygodnie po zapłodnieniu)
Po pierwsze strasznie chciało mi się siku, nigdy wcześniej w nocy nie wstawałam do ubikacji a tu nagle musiałam ją odwiedzić co najmniej dwa razy w nocy:eek:
Po drugie okropnie ale to potwornie bolały mnie piersi (muszę zaznaczyć że nigdy mnie nie bolały aż tak bardzo owszem przed okresem pobolewały ale to w ogóle nie było porównania)
Po trzecie moje nastroje ...i tutaj mógłby się wypowiedzieć mój mąż:-D ...no ale swoją drogą to przed @ też bywałam humorzasta
Po czwarte bół brzucha i tutaj muszę Wam dziewczyny powiedzieć prawie taki sam jak przed okresem
No i po piąte poprostu wiedziałam że jestem w ciąży....i tak jak pisałam wyżej nieraz mi się wydawało szukałam u siebie objawów a tu naprawdę czułam i byłam pewna że się udało ...nawet mój mąż później jak już zrobiłam test pytał się skąd wiedziałam...no cóż poprostu ...wiedziałam i już:-)
Życzę Wam wszystkim żeby spełniło się Wasze marzenie o fasolce.....wyluzujcie się i napewno się w końcu uda
Pozdrawiam serdecznie

Co prawda do planowanej @ mam jeszcze cały tydzień, ale większość objawów, które tu opisujecie pasowały mi, więc nie wytrzymałam i zrobiłam dzisiaj test. Niestety ujrzałam tylko jedną kreseczkę :-( Chyba mam ciąże urojoną...

dobra zjawiam się u Was z prośbą o poradę.

dziś 24 dc, w 14 dc owu, widać na wykresie, w zeszłym cyklu brałam bromek na podwyższoną prolaktynę, przytulanki były w owu i w ciągu 2 kolejnych dni.
dziś 11 dpo.
wczoraj test negatyw, ale pojawił się cień kreski, tylko nie wiem po jakim czasie, bo po ok 3 minutach test odłożyłam i kilka godzin później ją zauważyłam.
jest do teraz.
moja lutealna trwa max 12 dni, więc jutro wybija dzień zero.
ide na badanie kontrolne prl i chce jutro bete zrobić.
wyjdzie juz jeśli jest ciąża?

dodam, że mam niesamowity apetyt, dziś jadłam szynke, ser, nutelle, nugetsy i parówki, a teraz mam smak na chipsy solone
icon_rolleyes.gif

piersi bolą, skóra na sutkach swędzi i się delikatnie łuszczy, tempka wysoko, siku co 2 godziny...

albo mam już urojenia
icon_rolleyes.gif

mój wykres:
myNFP - Zykluskurve betrachten

reklama
Do góry