reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

cześć Małgosiu. 2 tygodnie od czego? od możliwej owulacji, potwierdzonej monitorinkiem owulacji czy od daty przewidywanej @? generalnie zasady są takie:
1. dopiero ok 18 dni podwyższonej temp może sugerować ciążę.
2. jeśli test wyszedł negatywnie to nie znaczy, ,że nie jesteś w ciąży

na 100% procentowe potwierdzenie proponuję test z krwi, beta HCG. powinien pokazać maleństwo już po pok 9 dniach od owulacji. Oczywiście im dłużej się czeka tym lepiej, także najlepiej testy wszelkie robić po dacie przewidywanej @.

pozdrawiam:)

reklama
Ivi dzięki za odpowiedź:-) MOja koleżanka jest dwa tygodnie po owulacji i czuje sie jakoś dziwnie i cąły czas mnie pyta czy może jest w ciąży czy nie:-) Ja jej tłumaczyłam żeby poczekała przynajmniej do terminu miesiączki ale ona tak bardzo chce tego dziecka że zrobiłą test wcześniej i był negatywny i znów się ząłamała:-( Tłumaczyłam jej że test nie musi być wiarygodny bo to jest za wcześnie. A badania z krwi zrobić nie chce bo się boi wyniku:-( A i jeszcze jedno pytanko czy podbrzusze na początku ciąży robi się twarde i takie jakby wypukłe?? Szok jak długo można starać się o dziecko:-( Ona juz jakies 2 lata i nic... Biedna:-(
QWam wszystkim tez życzę ciąży jak najszybciej:-) Ja puki co nie staram się o drugie raczej staram się o to aby nie było teraz dzidzi:-) Dwójka dzieci narazie mi wystarczy:-) Trzymajcie sie kochane i powodzenia...

Małagosiunia - hhehe mi ok roku bycia tu na forum zajęło tak na prawdę zrozumienie, że nie da się powiedzieć że jakieś objawy ewidentnie wskazują na ciążę :) I nadal się nakręcam, ale duuuużo mniej niż na początku :) Może zaproś koleżankę na BB?:) Chodzi o to że u jednej brzuch może być twardy, innej od razu wyskakuje brzuszek, jeszcze innej nic się nie zmienia.. u jednych osob jakieś objawy wskazują na ciążę, u innych nie są powodem ciąży..To wszystko jest strasznie zakręcone i generalnie nic ni ejest pewne:)
A czy Twoja koleżanka robiła badanka?

Ivi zaprosiłabym ją na BB ale ona nie ma internetu:-( Dlatego ja piszę w jej imieniu:-) Badań lekarz nie zlecił bo stwierdził ze to jeszcze za szybko aby je robić. Brała dupostan i po nim właśnie tak się czuje. Miała nieregularne miesiączki dlatego ciężko jej było określić owulację:-(
Wiem że każda kobieta inaczej przechodzi ciążę, bo sama mam 2 dzieci a jedna ciążas była inna od drugiej:-) Ale ja od początku czułam że jestem w ciąży i nie umiem tego wytłumaczyć dlaczego.
Bardzo mi szkoda takich kobiet, które bardzo chcą mieć dzieci ale nie mogą:-( To bardzo smutne... Dlatego chciałam spytać tu na forum aby się dowiedzieć czegoś więcej:-) Dzięki za odpowiedzi:-)

U nas staranko było w 17,18,19,20, 21 dniu cyklu. Ostatnie okresy
miałam następująco:
-5 listopada 2007
-5 grudnia 2007
-5 stycznia 2007
-4 luty 2007. (współżyliśmy 20, 21 , 22, 23 24 lutego)
Cykle zatem 31-32 dni. Pełna stabilizacja na moją optykę i zgodnie z
obserwacją.

Koleżanki z innego forum kategorycznie wykluczyły możliwość zajścia
w ciążę w tych dniach.

Ale co nastąpiło:
- skok temperatury z 36,5 na 37,4 w nocy z 21 na 22 dnia cyklu.
- boli mnie dół brzusia(delikatnie nie mocno- tak jakby na malutki
@)...okres powinnam dostać 5 marca..więc na bóle menstruacyjne jest
za wcześnie jak na mnie.
- mam uderzenia zimna i gorąca
- boli mnie głowa
- nie mam apetytu pomimo,że w sumie organizm domaga się jedzenia...a
mnie "nudzi"......i ciagle się "odbija"
- i taki metaliczny smak w buzi mam...
- aaa.i...i ....tak wilgotno mam ..(no wiecie gdzie:))
- piersi nie bolą...ale jak nacisnę mocniej to są kropelki żółtaow-
mlecznego płynu...

- od wczoraj męczy mnie mega ślinotok...aż sobie nie radzę..w nocy
również

- zasinione (fioletowe i mocno ukrwione) mam ścianki warg
sromowych...nigdy takie nie były... Jak to wygląda lub wyglądało
podczas Waszej ciąży ??????

-wczoraj i dziś rano...lekkie krwawienie z nosa...wrrr
- cały czas uczucie jak by mi coś wyciekało z pochwy.....biegam do
toalety sprawdzam czy to @...ale dziś dopiero 25dc...więc
zdecydowanie za wcześnie na @....

w sumie mamy już córeczkę i nie mam takiego ciśnienia .....ale to
czekanie jest dobijające....obserwacja swojego organzimu wprawdzie
jest interesująca i można z niej wyciągnąć wnioski na przyszłość....
kobieca intuicja istnienje ......i podpowiada mi cosik:)

zrobiłabym Betę...ale za wcześnie....na test chyba tym
bardziej...wrrrr....

czy któraś z Was ma podobny cykl..
czy zdarzyło się komuś zajść w ciążę około 17,18,19 dnia cyklu...
przy cyklach 31/32?

szepnijcie słówko,proszę!

A powiedz mi kto CI takie głupoty naopowiadał? ;-)

Moje cykle były 30-32 dniowe..i moja Niunia jest z dni 17-20 cyklu ;-)

A skok tak duży to nie przeziębienie czasem ?

Nie schziuj za bardzo pod koniec cyklu bo to najgorsze ..poczekaj grzecznie az sie spóźni i testuj..trzymam kciuki!! Powodzenia

Witam! Juz kilka razy pisalam na forum i po raz kolejny mam pytanie: moje miesiaczki w ostatnim czasie sa bardzo nieregularne, w tym cyklu pozwolilismy sobie z narzeczonym na kilka chwil zapomnienia ;-) i wiem ze istnieje ryzyko ciazy... Tak orientacyjnie spodziewam sie okresu okolo 19 wrzesnia (choc wiem ze moze sie nie pojawic akurat w ty czasie). I moje pytanie brzmi: czy juz teraz mialabym jakies symptomy ciazy??? Z gory dziekuje za odpowiedzi :-)

reklama
Do góry