reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

Hmmm...ja pierwsze objawy - brak miesiączki, lae myślałam ze spowodowane braniem antybiotyków, bo miałam problem z zatokami. 8 sierpnia wychodziałam za mąż i juz( nie wiedząc )byłam w ciąży... potem brodawki zrobiły sie większe, podbrzusze zaczęło boleć tak jak przed okresem,piersi bolały itd.:tak:

reklama
Moje objawy to prawie brak objawów:-) Jedyne co zwrocilo moja uwage to bol w okolicy lewego jajnika, takie rwanie jakiby. A objawy typu mdlosci, wrazliwosc na zapachy, zgaga itp przyszly dopiero okolo 6-7 tc. I jeszcze jedno, test wyszedl mi pozytywnie dopiero w dniu spodziewanej @, dwa zrobione wczesniej wyszly negatywnie. Jedno jest pewne, im badziej sie czlowiek doszukuje tym wieksze rozczarowanie, wiem, ze ciezko powiedziec, ale najlepiej jest po prostu wyluzowac i zyc codziennoscia.

ja chyba za bardzo czekam na te pierwsze objawy i sama zaczynam się nakręcać. Rozregulował mi sie okres ostatnio przez wyjazd za granicę i jak zawsze miałam co 26 - 27 dni tak tym razem dostałam po 18 dniach. I nie wiem teraz jak to jest z jajeczkowaniem, bo jak był regularnie to potrafiłam wyliczyć dni płodne. W każdym razie o dzidzię staraliśmy się w te dni kiedy powinno wystąpić jajeczkowanie. Wiem, że do zapłodnienia generalnie dochodzi po kilku dniach, a minęło dopiero 3, mnie boli podbrzusze, może to jajeczkowanie teraz, a może coś się zaczyna dziać w środku? Mój organizm jest dośc wrażliwy na wszelkie zmiany i zaraz odczuwam wszystko w postaci bóli podbrzusza. Z Test leży w łazience i czeka i choć wiem, że na to jeszcze za wcześnie i nie będe na razie robiła, to aż mnie skręca, tak już bym chciała zobaczyć te dwie kreseczki :) Nie wiem czy wytrzymam do końca miesiąca ze zrobieniem testu, no chyba, że faktycznie dostanę okres :/

Pierwsze objawy?Właściwie brak objawów.
Ponieważ miałam zapisany duphaston ciało reagowało na niego jak zwykle przed miesiączką, obrzmiałymi piersiami , zawrotami głowy i bólem kręgosłupa.Tylko tym razem piersi tak jakby ktoś kłuł igłami od środka, zawroty głowy okrutne i straszne zmęczenie przy temperaturze >37st C.A jeszcze w okolicy implantacji, krew z nosa mi poleciała.

czesc dziewczyny!

to moj drugi cykl w ktorym staram sie o rodzenstwo dla mojego 3 letniego urwisa... cykle mam nieregularne i troche za pozno zjawilam sie tutaj i poczytalam o testach owulacyjnych... teraz mam problem... zapisalam sie w pracy na szczepienie p/ko grypie i musze sie zaszczepic do konca miesiaca - problem w tym, ze moge (mam nadzieje) byc w ciazy... nie wiem dokladnie kiedy mialam owu bo cykle mam od 23 do 37 dni, choc ostatnio utrzymuja sie w granicach 30 dni... przytulanka byly w 14, 15, 21, 22 dniu (maz musial wyjechac na delegacje:-( a zastepstwa nie chcialam) no i teraz mam bole w okoliach lewego jajnika i 37,4 temperatury choc wcale nie czuje sie przeziebiona czy chora... nie wiem kiedy bede miala @ wiec nie wiem kiedy zrobic test...
Poradzcie - od kiedy mozna robic testy (ktore wykrywaja wczesna ciaze) i badania krwi? nie chcialbym ta szczepionka narozrabiac!

czesc dziewczyny!

to moj drugi cykl w ktorym staram sie o rodzenstwo dla mojego 3 letniego urwisa... cykle mam nieregularne i troche za pozno zjawilam sie tutaj i poczytalam o testach owulacyjnych... teraz mam problem... zapisalam sie w pracy na szczepienie p/ko grypie i musze sie zaszczepic do konca miesiaca - problem w tym, ze moge (mam nadzieje) byc w ciazy... nie wiem dokladnie kiedy mialam owu bo cykle mam od 23 do 37 dni, choc ostatnio utrzymuja sie w granicach 30 dni... przytulanka byly w 14, 15, 21, 22 dniu (maz musial wyjechac na delegacje:-( a zastepstwa nie chcialam) no i teraz mam bole w okoliach lewego jajnika i 37,4 temperatury choc wcale nie czuje sie przeziebiona czy chora... nie wiem kiedy bede miala @ wiec nie wiem kiedy zrobic test...
Poradzcie - od kiedy mozna robic testy (ktore wykrywaja wczesna ciaze) i badania krwi? nie chcialbym ta szczepionka narozrabiac!
test najlepiej zrobic w dniu spodziewanej @, a ze szczepieniem to bym sie narazie wstrzymala , zawsze mozesz dostac szczepionke do reki i zrobic sobie w przychodni jak juz @ zawita, po co nerwy jakby sie udalo, a co do tempki wszystko zalezy czy masz zawsze podwyzszona przed @, wiekszosc tak ma wiec tempka niczego tak do konca nie obiecuje, musisz niestety uzbroic sie w cierpliwosc conajniej do dnia spodziewanej @
powodzonka oby nie przyszla ;-)
a wogole jak masz jakies pytania problemy to zapraszam na wątek ,,starajace 2008,, tam zawsze ktos Ci szybko odpowie bo tutaj malo kto zaglada

Ostatnia edycja:
czesc dziewczyny! okres skończył mi się 2 tygodnie temu ale ostatnio zauważyłam że czesto pobolewa mnie brzuch a jeszcze bardziej jajniki nie zwróciłabym na to uwagi gdyby nie fakt że ostatnio kochałam się ze swoim chłopakiem bez zabezpieczenia, poza tym jestem ciągle zmęczona i mogłabym spać 24/24.Wczoraj mierzyła temperatur chociaż wcześniej nigdy tego nie robiła miała 37,3 mierzyłam z rana w południe i wieczorem, no i ciągle biegam do kibelka (siusiu)! Dzisiaj robiłam test wyszedł negatywnie tyle że ten test powinno się robić 2 dni przed okresem! Co o tym myslicie? Pozdrawiam wszystkie obecne i przyszłe mamy!

anusia masz piękne objawy :)
leć na betkę (test z krwi beta HCG)
koszt w granicach 15-30zł a 100% pewność wyniku (nie tak jak w przypadku testu z moczu)
dodatkowo: testy z moczu nie trzeba robić 2 dni przed okresem, a w dniu @ lub później. Nie da się ukryć że nie zawsze wycohdzą zgodnie z prawdą, dlatego jeśli wyszedł wynik negatywny a podejrzewasz ciążę albo powtórz jutro test z moczu (z samego rana, z moczu z nocy) lub idź na betę.

dziękuję ivi mieszkam w brukseli wiec troche trudno zrobic badanie z krwi. Poza tym zapomniałam napisać ze mam straszne pryszcze na czole nawet przed okresem nigdy takich nie miałam no i wydzielina biała! poczekam jeszcze troszke i znów zrobie test.

reklama
no to faktycznie nic innego jak testy Ci nie zostały..
na wszelki wypadek traktuj się jak kobietę w ciąży - 0 alkocholu, leków , łykaj kwas foliowy i witaminki i uważaj na siebie
nie zaszkodzi a może pomóc
szczególnie ten kwas foliowy!
jeśli się nie nakręciłaś na ciążę za bardzo (bo organizm takie objawy może przejawiać również bez ciąży) to objawy bardzo obiecujące :)
daj znać jak teścik wyjdzie pozytywny ;)

Do góry