reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

Ha, Monika, to jeszcze nie mąż, dopiero w wigilie mam poznac jego mame 1 raz w zyciu i co pwiem jej: dzieńdobry jestem Kasia, narzeczona..bedzie Pani Babcia i pyszne pierogi ...hahahahahahaahahahha...
stresuje mnie to....samo spotkanie nawet bez tekstu o Babci ;)

Tka bym chciała mu na 29-te urodziny powiedzieć, będziesz tatą!

Trzymam kciuki za Ciebie...na pewno kolejna ciaża będzie zakończona cudownym maleństwem w Waszych rękach :)

Pozdrawiam

Kasia

reklama
Tez mam taki biały śluz.....i jakpróbowałam sprawdzic czy jestem tam rozpulchniona to jakby mi sie szyjka macicy skurczyła i samo wejście do niej jest niżej..czy to możliwe, czy to zwidy?

i nie pache jak zawsze tylko tak bardziej metalicznie...i odczuwam wieczorami i rano, pieczenie na zewnątrz,

Pozdrawiam

Kasia

Szyjka w ciąży jest wysoko i jest zamknięta ;-)
Kasiu będziesz testować w dniu spodziewanej @ czy poczekasz jeszcze parę dni? Według mnie to wszystko u Ciebie wskazuje na ciążę:-).
Ale spokojnie poczekajmy jeszcze te parę dni. No dla mnie to jeszcze tydzień bo przez ten rok nauczyłam się cierpliwości i powinnam wytrzymać do następnej soboty z testowaniem(to będzie cztery dni po terminie). Oczywiście o ile wcześniej nie przyjdzie @ ;-)
Zajmijmy się czymś naprawdę absorbującym, to czas do testowanka mignie nam w oka mgnieniu :tak::-D:-)
Fajnie by było się razem spotkać na Sierpniówkach :-)

Monika, pójde na badanie krwi w czwartek 6 jak 5 @ nie przyjdzie...to da pewniejszy wynik.....bete można zrobic juz 2 tyg. od zapłodnienia ale najlepiej zrobic ją w dniu spodziewanej @..tez tak mozesz zrobić.....będziesz szybciej wiedzieć że będziesz słodką mamusią!

Mam nadzieję że sie spotkamy w sirpniuweczkach ;)

Ale o co chodzi z tą szyjka macicy..bo nie zrozumiałam..co to znaczy że jest wysoko? nie znam sie na tym kompletnie

Pozdrawiam

Kasia

Kasiu jak szyjka jest wysoko to inaczej jest bardzo krótka i wejście do szyjki jest zamknięte. A przed i w trakcie @ szyjka jest długa i wyraźnie da się wyczuć wejście do niej. W trakcie owu też jest nisko i jest otwarta. Wtedy wyraźnie w pochwie da się wyczuć szyjkę i samo wejście do niej. Ale nie nadużywaj tego badania. Tak na wszelki wypadek;-)
Wiem że bete mogę zrobić szybciej, tylko że ja boję się rozczarowania, a tak jak do soboty @ nie przyjdzie to mniej się będę bała robić test :zawstydzona/y::-D
Jeszcze zobaczę:cool2:

Monika,
Czy w takim razie prawidłowa jest szyjka wysoka w momencie wczesnej ciazy?...nie nauzywam tego badania, zrobiłam to 4 razy życiu i nigdy tak nisko nie była....
Ja tez się boje rozczarowania..dlatego nikomu nie mówie o swoich obiawach i podejrzeniach....żeby nikogo nie rozczarować....

Trzymam kciuki, napisz koniecznie w przyszła sobote ( wierze że Ci sie uda/ło zafasolkować i trzymam kciuki) ! ja napisze po becie!

Pozdrawiam

Kasia

Kasia

Kasiu szyjka się skraca po owu. Dlatego w tym momencie jest to normalne i niestety na podstawie tego nie można osądzić czy jest się w ciąży czy nie. Dopiero po spodziewanej @ jeśli szyjka nadal jest krótka i zamknięta to można przypuszczać że jest ciąża. Ale jedynym niepodważalnym sposobem na potwierdzenie ciąży jest właśnie test z krwi - bHCG.

Właśnie zamówiłam na allegro testy ciążowe:cool2:. W następnym tygodniu mogą się przydać;-)
Ja też bardzo mocno trzymam kciuki za Twoje powodzenie :tak::-) I będę czekać na testowe wieści od Ciebie :-)

Monika i jak tam Twoje obiawy? nie mineły....mi dokucza od 2 dni ogromne pragnienie i suchość w ustach oraz koszmarna senność....mam podwyższona temperature...chyba sie przeziebiłam....tak się zastanawiam ze to bardzo niefajnie ktos wymyslił, kobieta powinna wiedzieć od poczatku czy jest w ciaży czy nie, a nie stresować się przy czym wiadomo iż stres nie jest wzkazany ').......ide sie zdrzemnąc bo zasypiam przy projektach ;)

Pozdrawiam

Kasia

reklama
Ale wkońcu dziecko to cud...więc moze jakbyśmy wszytskie wiedziały od samego początku to nie byłoby takie niesamowite....
Ja czekam do środy 5...ale coś czuje że jednak @ przyjdzie i nici z tego....wole sie tak nastawiac niż się jak zwykle rozczarować. :(

Pozdrawiam

Kasia

Do góry